Gå til hovedinnhold

Prikker og knapper

Litt nytt herfra i kveld :)
Har lenge hatt lyst til å sy meg en slags veske som kan henge på stolen på hobbyrommet. Ser for meg å bruke den til f.eks pågående strikkeprosjekter. De ligger jo alltid og slenger rundt omkring. Og nå i kveld ble den til, i løpet av en liten time. Brukte kraftig fôr slik at jeg kunne lage den ganske stor , uten at den falt sammen. Dvs at den kan romme maaaange pågående strikkeprosjekter ;) Og den er allerede tatt i bruk.

Stoffet er fra Stoff og Stil, jeg elsker disse prikkete stoffene! Mønsteret ble til underveis. Litt usikker på hva slags fôr det er, det var noe jeg hadde liggende. Men det ligner sammenpresset vatt - ganske stivt. Kanskje noen har ett navn på det? Jeg tror faktisk jeg blir å lage flere slike, kanskje til litt mindre ting. Ser for meg at de kan henge på rekke og rad på en stang av noe slag, festet på veggen. Enda flere prosjekter som surrer rundt her altså :)

Og så har jeg bestilt stoff fra USA, første gang jeg prøver det. Bortsett fra at det ble både toll og moms (uflaks..) på det, så gikk det veldig fort og greit. Må kanskje bestille for under 200,- neste gang, da slipper man unna slikt tull :) Tenkte å bruke de til blant annet slike knapper. Disse er så gøy å lage! Har bestilt knapper også fra USA men de er ikke kommet enda. Men så snart de kommer blir det nok storproduksjon her :)

Og så må jeg få vise frem den flotte premien jeg vant i Heklehulens give-away her tidligere. Hun lager utrolig mye fine ting, tusen takk for premien!

Og jeg har vært så heldig at jeg har fått enda en award, denne gangen fra Merete's Hobbyverden. Siden det ikke er så lenge siden jeg fikk akkurat denne, velger jeg å ikke gi den videre men bare si TUSEN takk! Dette setter jeg stor pris på! :)

Nå er Stoff & Stil-tur til Drammen bestilt, jeg reiser på torsdag! Får bare håpe at høstnyhetene stort sett er på plass da. Uansett gleder jeg meg virkelig til å endelig få shoppe "live" og ikke bare i nettbutikken. Nå skal jeg kose meg litt med å titte rundt på hva dere har laget siden sist, ha en fin mandagskveld.

Stor klem fra G-Anette

Kommentarer

Synnøve sa…
Åh, prikkeveska var råååflott! Sukk!
Siren sa…
Genial og dritfin!!:) Herlighet som jeg kunne hatt en sånn!! Mine prosjekter ligger strødd overalt, til samboerens store fortvilelsel... Og knappene var utrolig søte. Må en gang få til å lage sånne!
Veronica sa…
Genial! Og utrolig flott!! Dette blir nok en hit!:)
HildeP. sa…
Kjempesøt kurv og nyyydelig stoff!! : D
Synnøve sa…
Så fine veska! Også så lurt! :) Kan godt sjå for meg fleire sånne på ei stong på veggen...

Å, den som hadde hatt eit hobbyrom! :)

Likar bloggen din! :)
lena sa…
Åhhhhhh fiiiiine veske!!!! Du får lage de for salg, de blir nok en hit!
Så koselig at du skal til Drammen da, da er du bare 1 time fra meg:) Ha en fin dag!
lena sa…
Også er jeg veldig spent på hva den øverste strikken i veska di er:)?
Wow- så smart!! Veska var supersøt! Har det stoffet jeg og :)
Ja denne blir det nok mange av oss som har lyst å kopiere...
Ha en flott og kreativ dag!
klem fra Sissel
Vilma sa…
Århhhh hvor ville jeg gerne eje sådan een , du er DYGTIG !!

God dag :-)
Så utrolig smart! :) Og kjempe fin!
Randi sa…
Så smart veske. Kjempefin :-) Jeg liker også dette stoffet :-)

Da venter jeg til etter torsdag med å velge stoff til luene. Gleder meg:-)
mimouna sa…
Så lur den vesken var! Her triller alltid nøstene på gulvet hvor de blir angrepet av sultne hybelkaniner. En sånn innretning hadde vært tingen.
Miriam sa…
Kjempestilig veske! :)

Jeg har også bestilt knapper fra usa, er spent på hvor lang tid det tar..

Gratulerer så mye med awarden! :)
Guri sa…
Så praktisk og fin veske! Skulle ønske det var meg som kunne sy... sukk! Knappene var bare kjempesøte. De får sikkert ben å gå på hvis du lager for salg :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…

Oppskrift Anna's bolero

Her er oppskriften på Anna's bolero som jeg lovet dere :)
Anna's bolero Garn: Drops Merino ekstra fine (dette er garnet jeg valgte, men jeg syns i ettertid at det ble litt tykt. For en lett sommer-bolero anbefaler jeg litt tynnere garn, eks Lerke fra Dale) Pinner: nr 4 Størrelse: 2-4 år Boleroen strikkes "i høyden". Det startes med det ene forstykket og strikkes rundt og ender med det andre forstykket. Bare rette masker og nesten ingen montering. Mønster-rapportene består av pyntespisser i den ene enden og forkortede omganger i den andre.
Mønster-rapport: 1.p Strikk r til 4 m igjen på venstre p, 1 kast, 2 r smn, 1 kast, 2 r 2.p Strikk r til 5 m igjen, w&t (wrap and turn, beskrivelse lenger ned) 3.p Som pinne 1 4.p Strikk r til 10 m igjen, w&t 5.p Som pinne 1 6.p Strikk r til 15 m igjen, w&t 7.p Som pinne 1 8.p Fell 4 m, resten av pinnen strikkes rett.
Oppskrift: Forstykke:Legg opp 40 m og strikk 1 p r. Strikk 8 mønster-rapporter Tre en tråd gjennom de 13 maskene som er n…