Gå til hovedinnhold

Prikker og knapper

Litt nytt herfra i kveld :)
Har lenge hatt lyst til å sy meg en slags veske som kan henge på stolen på hobbyrommet. Ser for meg å bruke den til f.eks pågående strikkeprosjekter. De ligger jo alltid og slenger rundt omkring. Og nå i kveld ble den til, i løpet av en liten time. Brukte kraftig fôr slik at jeg kunne lage den ganske stor , uten at den falt sammen. Dvs at den kan romme maaaange pågående strikkeprosjekter ;) Og den er allerede tatt i bruk.

Stoffet er fra Stoff og Stil, jeg elsker disse prikkete stoffene! Mønsteret ble til underveis. Litt usikker på hva slags fôr det er, det var noe jeg hadde liggende. Men det ligner sammenpresset vatt - ganske stivt. Kanskje noen har ett navn på det? Jeg tror faktisk jeg blir å lage flere slike, kanskje til litt mindre ting. Ser for meg at de kan henge på rekke og rad på en stang av noe slag, festet på veggen. Enda flere prosjekter som surrer rundt her altså :)

Og så har jeg bestilt stoff fra USA, første gang jeg prøver det. Bortsett fra at det ble både toll og moms (uflaks..) på det, så gikk det veldig fort og greit. Må kanskje bestille for under 200,- neste gang, da slipper man unna slikt tull :) Tenkte å bruke de til blant annet slike knapper. Disse er så gøy å lage! Har bestilt knapper også fra USA men de er ikke kommet enda. Men så snart de kommer blir det nok storproduksjon her :)

Og så må jeg få vise frem den flotte premien jeg vant i Heklehulens give-away her tidligere. Hun lager utrolig mye fine ting, tusen takk for premien!

Og jeg har vært så heldig at jeg har fått enda en award, denne gangen fra Merete's Hobbyverden. Siden det ikke er så lenge siden jeg fikk akkurat denne, velger jeg å ikke gi den videre men bare si TUSEN takk! Dette setter jeg stor pris på! :)

Nå er Stoff & Stil-tur til Drammen bestilt, jeg reiser på torsdag! Får bare håpe at høstnyhetene stort sett er på plass da. Uansett gleder jeg meg virkelig til å endelig få shoppe "live" og ikke bare i nettbutikken. Nå skal jeg kose meg litt med å titte rundt på hva dere har laget siden sist, ha en fin mandagskveld.

Stor klem fra G-Anette

Kommentarer

Synnøve sa…
Åh, prikkeveska var råååflott! Sukk!
Siren sa…
Genial og dritfin!!:) Herlighet som jeg kunne hatt en sånn!! Mine prosjekter ligger strødd overalt, til samboerens store fortvilelsel... Og knappene var utrolig søte. Må en gang få til å lage sånne!
Veronica sa…
Genial! Og utrolig flott!! Dette blir nok en hit!:)
HildeP. sa…
Kjempesøt kurv og nyyydelig stoff!! : D
Synnøve sa…
Så fine veska! Også så lurt! :) Kan godt sjå for meg fleire sånne på ei stong på veggen...

Å, den som hadde hatt eit hobbyrom! :)

Likar bloggen din! :)
lena sa…
Åhhhhhh fiiiiine veske!!!! Du får lage de for salg, de blir nok en hit!
Så koselig at du skal til Drammen da, da er du bare 1 time fra meg:) Ha en fin dag!
lena sa…
Også er jeg veldig spent på hva den øverste strikken i veska di er:)?
Wow- så smart!! Veska var supersøt! Har det stoffet jeg og :)
Ja denne blir det nok mange av oss som har lyst å kopiere...
Ha en flott og kreativ dag!
klem fra Sissel
Vilma sa…
Århhhh hvor ville jeg gerne eje sådan een , du er DYGTIG !!

God dag :-)
Så utrolig smart! :) Og kjempe fin!
Randi sa…
Så smart veske. Kjempefin :-) Jeg liker også dette stoffet :-)

Da venter jeg til etter torsdag med å velge stoff til luene. Gleder meg:-)
mimouna sa…
Så lur den vesken var! Her triller alltid nøstene på gulvet hvor de blir angrepet av sultne hybelkaniner. En sånn innretning hadde vært tingen.
Miriam sa…
Kjempestilig veske! :)

Jeg har også bestilt knapper fra usa, er spent på hvor lang tid det tar..

Gratulerer så mye med awarden! :)
Guri sa…
Så praktisk og fin veske! Skulle ønske det var meg som kunne sy... sukk! Knappene var bare kjempesøte. De får sikkert ben å gå på hvis du lager for salg :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…