Gå til hovedinnhold

Herlige mørketid


Selv om jeg er fordypet på hobbyrommet mitt for tiden og på en måte føler at verden går "forbi" meg der ute, så har jeg fått med meg at min favoritt-årstid har startet! Dette bildet er tatt fra kjøkkenet nå i kveld, syns blandingen av det sommerlige med romantiske blonder og det vinterlige med tente lys og mørket ute er veldig flott! Alle årstider har jo sin sjarm, men akkurat høsten og tiden frem mot jul er virkelig min tid. Da er kreativiteten på topp. Jeg planlegger og lager julegaver, nye Tilda'er blir til, og jeg rydder og organiserer i huset. Alt skal være "på stell" når julen kommer :) Mange som har det slik regner jeg med. Gleder meg til å dele førjulstiden med dere andre, dele kreativiterer og julegavetips og høre hvordan dere andre har det i denne tiden. 


Men akkurat nå er det lite jul over min produksjon. Luene er ferdige, det ble 650 stk! Puh. Ganske lei må jeg innrømme. Det var herlig å kunne lage noe annet nå, så på bildet over ser dere 150 stk "klappere". Det totale antallet er det tiden som bestemmer. Jeg har tatt ferie fra min "ordentlige" jobb, så jeg har nå tre hele dager å sy på. Bandet til "klapperne" er reklame-nøkkelbånd som jeg har klipt av anhenget på. Jeg sendte mail til flere av samarbeidspartnerne til Døgnvill og spurte om noen ville sponse meg, og på Coop Nord var det en snill og engasjert dame som ga meg 250 stk, og hun er på jakt etter flere :)


Til slutt ett bilde av familien min. Bildet er tatt under lekene på ett søskenbarntreff for to uker siden. Leken gikk ut på at hver familie skulle holde en posisjon i 10 sekunder med minst mulig kroppsdeler i bakken. Jepp vi vant! :) 

Det var alt fra travle meg i kveld, ha en fin uke jenter :)

Klem fra G-Anette

Kommentarer

Mirdiz sa…
650 luer er utrolig imponerende!! :)

Kjempekult familiebilde:)
Synnøve sa…
Du er jammen flittig! Vi er nok flere som gleder oss til juletider, med det stresset og styret som følger med.. Koselig er det uansett! Og disse effektive stearinlyskveldene nå fremover er virkelig koselige :)
Guri sa…
For en energi du har! Det er jo mengder du har sydd!!!!! Håper virkelig du får solgt mye på Døgnvill! Lykke til!
Marjo Christiina sa…
SÅ FLINK DU ER!!
Seriøs imponert over jobben du har gjort. Lykke til på festivalen :)

Ellers er han mannen din bra sterk da - kult bilde :) Skjønner godt at dere vant.
Vilma sa…
Åh du flittige menneske ,jeg krydser fingre for at du får solgt rub og stub på festival :-)
Jaaa , nu er en mørke tid så småt på vej , det kan vi lide !!!
Kos dig i mørket og på lue fabrikken.

Klem Vilma
mimouna sa…
Oj så MANGE luer! *imponert*
Artig familiebilde, vanskelig å ha færre kroppsdeler i bakken enn det der vil jeg tro! ;o)
Siren sa…
Imponerende så mange luer du har laget!!! Og for et herlig bilde av familien din:)
Judith sa…
Hei!
Tusen takk for at du tok deg tid til å gi meg felletips til lua mi. Tror nok jeg gjør som du foreslår og feller noen hull etterhvert, men litt mer systematisk enn i første forsøk. Det blir nok bra til slutt.

Lueproduksjonen din er det bare å ta hatten av for:-)
Maria sa…
Guriland for et tempo det er på deg. Blir spennende med salget ditt nå da. Krysser fingrene for at det går som hakka møkk.

Herlig familiebilde. Grattis med seieren:-)
650 luer, det er jo helt utrolig... ;o) Krysser fingrene for at du får kjemperesspons på festivalen.
Arti bilde av deg og familien din :)

Ønsker deg ei forsatt fin uke ;o)

Klem Fie
Randi sa…
I dag kom pakken i posten!
TUSEN HJERTELIG TAKK for fantastisk flotte luer :-)

Og så var det med en liten ekstra overraskelse også jo. Så morro med SÅ fine maskemarkører.

Er nettopp ferdig med en trøye med raglanfelling men nå må jeg begyne med en til så jeg får prøvd de :-)

Jeg skal få samlet familien og tatt bilde og legge ut på bloggen.

Tusen takk igjen, gleder meg til familien kommer hjem og skal få prøve luene:-)

Stor klem!!
Pringeling sa…
Hei igjen!

Hvorda går det på døgnvill? Regner med du har fått solgt en del luer, for jeg har sett flere av dem på jobb på prix i dag =)
Eli Kristin sa…
Hei, for en utrolig koselig blogg du har. Jeg blir helt satt ut av din kreativitet og produksjon, hi-hi! :D Selger du både på Epla og i egen salgsblogg forresten? Du lager utrolig mye flott!

Jeg har lagt deg til i blogglisten min, for her kommer jeg garantert tilbake. Ha ei koselig helg! :)

Eli Kristin

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…