Gå til hovedinnhold

Den tiden..

Først og fremst må jeg få lette litt på samvittigheten min her. For jeg har rett og slett sviktet både min og andres blogger den siste tiden! Hver ledige time blir brukt i "luefabrikken" min. Og tro meg, jeg savner bloggingen! Og jeg savner å synke ned i sofaen med strikketøy og bare kose meg med det i mitt eget tempo. Men om to uker stenger fabrikken, og da lover jeg å komme sterkt tilbake ;) Mange timer med ensformig sying på symaskinen gir rom for mye tenking på nye prosjekter, så det er mye som skal settes ut i live etter hvert :)
Av mangel på andre ting enn ferdigsydde luer (som jeg skal spare dere for! Kan fort bli kjedelig det..) så viser jeg noen bilder fra hobbyrommet mitt. Den gule sommer-Tilda'en sydde jeg tidlig i sommer og når jeg tenker meg om så har jeg jo faktisk ikke blogget den før. Er veldig glad i Tilda, men da mest til jul. Gleder meg til å ta fatt på årets juleproduksjon, og det blir nok ikke så lenge til.

Og her er det alle søm-prosjekter blir til. Jeg er veldig glad i den lyse, romantiske stilen og tenkte at selv om det er ett arbeidsrom så kan det jo godt være vakkert rundt meg! Jeg tilbringer mange timer her, bloggingen skjer også herfra. Dette rommet var opprinnelig tapetsert med en gulblomstrete tapet og med to (!) sorter blomstrete tapetbord. Så man kan trygt si det har gjennomgått en stor forvandling. Har dessverre ikke "før-bilde", men tro meg - det var ikke vakkert...


Som noen av dere vet har jeg vært på Stoff og stil i Drammen denne uka. Det var en morsom men slitsom dag! Lærte en ting da. Når man er fra Nord-Norge har man ett nokså annet forhold til distanser enn de som bor sørpå. De var mildt sagt rystet på butikken over at jeg reiser på dagstur til Stoff og Stil, helt fra Tromsø... Ok, er jo til dels enig. Men må man så må man ;) Alle nyhetene var på plass og noen gamle kjøpte jeg mer av, så turen var virkelig verdt det.

Jeg forlot Stoff og Stil etter fire (!) timer med en bag som på flyplassen viste seg å veie over 23 kg! (Takk snille mannen bak skranken som ikke forlangte penger for overlast). Og TAKK snille Marjo Christiina som overhørte min spesielle dagstur inne på Stoff og Stil og tilbydde seg å kjøre meg til nærmeste togstasjon. Tenk at det finnes så snille mennesker! Hun har vært på besøk på bloggen min og kommentert som anonym, men jeg vet ikke hvordan jeg når henne. Så hvis du leser her Marjo Christiina, send meg mail på g-anette@hotmail.no, jeg vil gjerne sende deg en liten ting :)

Som sagt, jeg har dessverre ikke hatt tid til å besøke dere andre så ofte som jeg ønsker. Jeg gleder meg til det kommer normale dager igjen der jeg virkelig kan kose meg med å titte på hva dere lager samt få enda mer inspirasjon! Og takk for tålmodigheten ;)

Stor klem fra G-Anette

Kommentarer

Synnøve sa…
For et koselig syrom du har, det var virkelig inspirerende og koselig innredet! :)
Heisann!

Må virkelig si at hobby rommet ditt er fantastiks fint!!! :o) Skulle ønske jeg også hadde et eget hobbyrom:o) Du får ha lykke til videre med luefabrikken din:o)

Ha en fin søndag!
Randi sa…
Dagstus til Drammen ja:-) Men det var det vel verdt. Jeg kan også bruke mange timer når jeg først er der.

Koselig syrom du har.
Jeg har ikke glemt luene. Hvilke opplysninger vil du ha? Kanskje du kan gi meg mailadr. så kan vi ta det der.

Ha en fin uke!

Klem
Siren sa…
For et nydelig hobbyrom du har! Ønske seg, ønske seg....:)
Tina sa…
Lykke til med lue-innspurten! Koselig hobbyrom og Tilda :) Kunne ønske jeg også hadde plass til syrom, men men... kan ikke få alt ;) En strålende uke til deg!
Vilma sa…
Syntes altid det er sjovt andres hobbyrum , tak fordi du viser , jeg kan næsten forestille mig dig sidde der ved det pæne bord og sy dine luer :-)) Man kan ikke ha tid til det hele , så tag det bare roligt , du når det nok :-))
Anonym sa…
Kor kjempefint hobbyrommet ditt va blitt :o)

Klæm fra Marita
to. sa…
Skjønner godt man blir inspirert av et slikt hobbyrom ;)
lena sa…
For ett flott hobbyrom du har! Og så flink du er med lue-produksjonen! De er jo så fine! Kune egentlig tenkt meg noen slike, husker ikke om du selger de privat eller ikke? Herlig Tilda:) Og snart kan du sitte i sofakroken og kose deg med strikk igjen - gled deg:) tenker du mase på soljakka? det gjør jeg:)
Hei! Kjempeflott hobbyrom! Før hadde jeg også et stort fint hobbyrom(hvor jeg tilbragte mange, mange timer), men etter at jeg flyttet sitter jeg bare ved bordet i spisekroken. Jeg savner hobbyrommet mitt veldig.... :O)

Noen ganger har jeg litt dårlig samvittighet for at jeg reiser til Stoff og Stil i Drammen, for det er jo hele 10 mil dit fra der jeg bor... Det skal jeg heretter slutte med, jeg ser at det er andre som har lengre reisevei enn meg... lol

Ønsker deg en strålende dag!
Felisi sa…
Herlig historie om dagsturen din :)
Etter å ha lest den er det en ting som er sikkert, og det er at jeg skal ta turen til Drammen så snart jeg får sjansen! Jeg har 4-5 mil å kjøre og det er tydeligvis ingenting... ;)
Jeg er på jakt etter bomullsstoffer og sytilbehør og har sett noe fint på nettet, men jeg ergrer meg sånn over den dyre frakten de har... Bedre å bruke pengene på bensin da, og få sett og tatt på varene.

Gleder meg til å se hva du får ut av innkjøpene. Luene dine er så kule, og den stolposen var utrolig smart!
Fru hygge sa…
Hej Anette

Her et "besøg" fra Danmark.. Du har virkelig en skøn blog, som jeg med glæde vil følge fremover! Jeg holder rigtig meget af Tilda´s fine ting, og har også syet dukker mm..:0)
Glædelig jul til dig
klem fra Mette

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…