Gå til hovedinnhold

Nydelige knekkebrød


Her i huset er det definitivt mannen som er kokken, men noen (veldig få) ting er det jeg som lager. Og en av dem er disse nydelige knekkebrødene som jeg bare er nødt til å dele med dere. Oppskriften fikk jeg hos en venninne og siden da har vi hatt disse i en boks på kjøkkenet til enhver tid. De er utrolig smakfulle og selvfølgelig supersunne!

Marita's nydelige knekkebrød

4 dl grovt rugmel
2 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
1 ss sukker
7 dl vann

Bland alt sammen og la stå i 15 minutter.

Legg bakepapir i 2 langpanner og fordel røren jevnt utover. Det skal bli ganske tynne lag. Lag passe store ruter med eks ett pizzahjul.
Stekes på 175 grader med varmluft, først 40 minutter, så 10 minutter med komfyrdøren åpen, så 10 minutter med døra igjen.

Knekk opp rutene, de skal være helt sprø (stek lenger hvis de ikke er det).

Nyt! :)
I dag kom garnet til lavendel-jakken og jeg er nok en gang forelsket! For et mykt og deilig garn. Og fargen var perfekt, gleder meg til å starte på den. Men først har jeg mange små og ett stort prosjekt som må bli ferdig. Mer om det kommer senere :)

Ha en fin Grey's Anatomy-kveld jenter!

Klem, G-Anette

Kommentarer

lena sa…
Det så ut som gode knekkebrød, flink du er! Garnet mitt til lavendeljakken kom også idag!:) Har allerede nøstet det opp, og starter på jakken til grey's:)
Tina sa…
Namnam, de høres kjempegode ut! Jeg har smakt hjemmelaget knekkis en gang før, og det var virkelig smakfullt og godt. Tror jeg gjør et forsøk på oppskriften din, jeg ;)
Lykke til med lavendel-jakka!
Anonym sa…
Artig at knekkebrødan falt i smak :o) Dæm e go ja!

Glede mæ til æ får garnet til Lavendeljakken - så ut til å være en fin gråfarge.
Får se katti æ får tid til å begynne på den da.... No e det snart tid for julegaveproduksjon ;o)

Har strikka 3 par av de lommetøflan - de e bare så fin. Blir nok laga noen par av dem som skal bli julegava.

Klæm fra Marita :o)
Felisi sa…
Garnet ser superdeilig ut, gleder meg til å se jakken din!

Takk for knekkebrødoppskrift, de må definitivt prøves!
Krokoline sa…
:-)

Det er så mange på jobb som har hatt slike knekkebrød med seg som niste. Flere ganger har jeg tenkt at jeg burde fått tak i oppskrifta, men det jeg har ikke kommet så langt enda. Nå har jeg skrevet av oppskrifta di og så får vi se om jeg ikke får sjansen til å bake dem når jeg har vært på butikken en tur :-)
Monai sa…
De knekkebrødene så gode ut.Tusen takk for at du deler oppskriften.
Heisann! Knekkebrødene så deilig ut! :o) Det samme gjorde garnet!

Ha en super fin dag!

Chatrine

P.S. Premien blir sendt i løped av helgen:o)
lena sa…
Så artig at du også likte soljakka:) Har vi en date sånn over nyåret da eller? På å strikke den sammen?:)
Miriam sa…
Takk for at du deler oppskrift, de knekkebrødene skal prøves ut! :)
lena sa…
Flott! Gleder meg til vi skal strikke den sammen! Å velge farge ja...supervanskelig...har to valg foreløpig....men kommer sikkert til å forandre det når jeg skal kjøpe inn ;)
Vilma sa…
jeg kunne godt tænke mig nogle af de knækbrød , men jeg gider ikke at bage , for det ender altid galt...Garnet du viser , uha , det er mykt og rart , har selv strikket i det , det vil du ikke fortryde :-)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…

Oppskrift Luksus-lue

Etter jeg skrev dette innlegget om Luksus-lua mi, har jeg fått mange hyggelige mailer med spørsmål om oppskrift. Slik gjør meg så barnslig glad! :) Ettersom lua ble til underveis uten å skrive noe ned, har jeg måttet telle og studere litt men nå er den nedskrevet. Og her kommer oppskrift til alle som vil ha seg ei luksus-lue:G-Anette's Luksus-lue
Garn: 3 nøster Sandnes Kashmir Alpakka (2 nøster er nok for en litt kortere variant) Pinner: 4,5
Legg opp 80 m. Strikk 2 r,2 vr i 5 cm.  På neste omgang øker du 1 m mellom alle de 2 rette hele omg rundt = 100 m. Fortsett med å gjenta følgende 4 omg til arbeidet måler 26 cm eller ønsket lengde:
1. *3 r, 2 vr* 2. *3 r, 2 vr* 3. Fletteomg: *2 r settes på flettepinne foran arbeidet. Strikk 1 r og så de to r fra flettepinnen, 2 vr* 4. *3 r, 2 vr*
Fellingen starter på omg etter en fletteomg:
1: *3 r, 2 vr smn* 2: *3 r, 1 vr* 3: *2 vridd r smn, 1 r, 1 vr* 4: *2 r, 1 vr* 5: *2 vridd r smn, 1 vr* 6: *1 r, 1 vr* 7: *2 vridd r smn*
Snurp sammen, fest tråder, fer…