Gå til hovedinnhold

Award!


Jeg har fått award! Min aller første award, så utrolig hyggelig og rørende! Tusen takk Miriam, dette satte jeg veldig stor pris på! Miriam har en utrolig flott blogg som absolutt er verdt ett besøk, nå for tiden har hun også give-away med en nydelig premie. Titt innom henne her

Reglene for denne awarden er:
1. Link tilbake til personen som ga deg award
2. Gi award'en videre til 7 inspirerende bloggere
3. Fortell 7 ting om deg selv.

Det er ikke enkelt å skulle plukke ut bare syv blogger av alle de fantastiske som finnes der ute. Men her er de jeg valgte ut:

Lena er en utrolig produktiv jente som inspirerer meg veldig mye. Jeg tror vi "besøker" hverandre nesten daglig. Takk Lena :) Vi har planer om å strikke soljakken til Pickles sammen (dvs samtidig) på nyåret. Gleder meg!

Maria med bloggen Hobbyfruen
Maria var en av de første jeg "fant" her i bloggeland. Hun har en utrolig flott blogg og både strikker og syr nydelig ting. Med sine 5 barn er det imponerende hva hun har energi til, denne fortjener du Maria :)

Vilma med bloggen Vilma's
Vilma lager utrolig mye vakkert og velger alltid de nydeligste farger. Man blir bare glad av å titte innom her, hun skriver med humor og personlighet. Masse inspirasjon å hente!

Tina med bloggen Tinas Kårner
Tina er en ganske ny "bekjent" for meg her inne, men hun har allerede inspirert meg til flere prosjekter. Hun både strikker og hekler og lager de nydeligste tova votter og masse annet flott.

Siren med bloggen Hekta på strikk
Som noen av dere vet var det Siren som inspirerte meg til å strikke noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle begi meg ut på, nemlig lavendeljakka fra Pickles. Siren har en nydelig blogg med flotte bilder og mye koselig lesning.

Olava med bloggen Olavas Verden
Olava har en veldig inspirerende blogg med masse herlige prosjekter med flotte farger. Og så er hun så snill at hun legger ut mønster på prosjektene sine innimellom. Her er det flere ting jeg har lyst til å lage.

Mimouna med bloggen Mimounas Hobbyblogg
Mimouna var en av de jeg ofte var innom lenge før jeg fikk min egen blogg, hun lager masse flott og har vært til stor inspirasjon for meg. Og så skriver hun på en personlig og morsom måte, jeg leser alt :)
Som sagt, det er mange herlige blogger der ute og jeg skulle gjerne delt ut flere award'er :)

Og så var det syv ting om meg selv:
1. Jeg ELSKER førjulstid og mørketid
2. Jeg har minimum 5 hobbyprosjekter på gang til enhver tid
3. Jeg klarer ikke å slappe av med rot rundt meg
4. Det tok meg over ett år med "smugtitting" før jeg turte å starte egen blogg
5. Min store drøm er å starte garnbutikk med strikkekafé
6. Jeg koser meg maksimalt når jeg titter rundt på andres blogger
7. Jeg mener at garn-kjøpestopp er noe tull ;)

Det var det, håper jeg har gledet noen på samme måte som jeg ble gledet av Miriam.

Klem fra G-Anette, som heter Gry-Anette. Det var 8 ting om meg selv :)

Bloggurat

Kommentarer

Maria sa…
Nei har du sett. I kveld var det ekstra hyggelig å stikke innom deg;-)
Tusen takk.
Judith sa…
Takk for hyggelig kommentar hos meg. Må si du har en fin blogg du også, nå nå stjeler jeg din adresse også. Gratulerer med award, ha en fin kveld.
Siren sa…
TUSEN TAKK for award! Så utrolig stas!! Er fremdeles veldig på ferie, men skal ta feire dette på bloggen om ikke alt for lenge:) Kjempefine innlegg over og. Den boleroen var nydelig:) Klem fra meg
Tina sa…
Dette var superhyggelig! Tusen takk, G-Anette! Jeg setter stor pris på bloggen din også ;)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)



Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…