Gå til hovedinnhold

Første rapport soljakka


Ja da var vi endelig i gang med soljakka! Og for en småprosjekts-strikker som meg er dette ganske stort altså! ;)  Og jeg kan med glede konstatere at det går raskt å strikke, mest rette omganger og ikke så mye "tenking" underveis. Perfekt tv-strikk altså, foreløpig hvertfall. Så dette lover bra, kanskje blir jeg til og med ferdig med mitt første store prosjekt til meg selv :) Og jeg er fornøyd med fargevalget, tror det blir fint til sommeren med en hvit topp under.

Jeg har fått bestilling på strikket lue og hals, de samme som i dette innlegget. Jeg kan legge ut mønsteret til thermis-lua etterhvert hvis noen vil ha :) Nå blir det hvertfall litt pause fra soljakka. Tenker som så at den får bli ett prosjekt jeg tar innimellom alle de andre småprosjektene. Kan jo ikke risikere å bli lei, for denne vil jeg bli ferdig med - gleder meg til å ta den i bruk til våren! :)

Ha ei fortsatt kreativ helg jenter!

Klem fra Gry-Anette, som endelig har sett sola! :)

Kommentarer

Randi sa…
Spennende med soljakkeprosjekt. Gleder meg til å den den ferdig.

Vil gjerne ha oppskrift på den lia ja, den er bare lekker!!

God helg!
Frihet sa…
Så fine farger!

Jeg også planlegger å strikke en slik.
Nå fikk jeg inspirasjon fra deg, så skal bestille garn nå.......
Flott at jakken er enkelt, det lover bra!!
Ina sa…
Delikate farger, dette blir perfekt som vår/sommerjakke ja! Ser fram til fortsettelsen :o)

En strålende lørdag til deg!
Klem
lena sa…
Den blir så flott:) Syntes det er så gøyå strikke den:)
Maria sa…
Ja,det der blir nok bra ja.
Jeg har begynnt på den andre rillestripa jeg. Har så mye annent å henge fingra i også vettdu.
I kveld tar jeg nok fremsoljakka igjen,for det er så grei TV strikking.
Det er vel ingen som sier nei takk til at du legger ut mønster på lua;-)
renate sa…
Det blir en fin jakke!!! Småprosjekter er helt topp, godt å bli kjapt ferdig::)) Ha en fin helg videre:)
Man må ha flere prosjekter på gang - slik er det bare:)
bustekaffi sa…
Åh, nå fikk jeg også lyst til å strikke soljakka :) Kjøpte du pickles-garn, eller bruker du noe annet? Ser veldig bra ut!
Stine Alice sa…
Gledere meg til å se den ferdig=) Jeg er også en småprosjekt strikker, så jeg synes du er flink som setter i gang med et slikt prosjekt.
Ha en fin dag=)
Unknown sa…
Her var det mye fint! :D
Legger meg til som følger
Guri sa…
Gleder meg til å se jakka ferdig; det ser veldig bra ut så lagt!! Fortsatt god søndag til deg!
bustekaffi sa…
Jeg har nå kjøpt inn garn til soljakka! Men jeg kommer nok til å henge litt etter dere andre - kveldene er fulle av ditt og datt og småbarn, men jeg skal poste fremgangen underveis :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.