Gå til hovedinnhold

Perler og mer Peru


Har laget noen maskemarkører igjen, denne gangen var Emma med og det var kjempegøy å hjelpe strikkegærne mamma som hun bruker å kalle meg. Og kjempeflink var hun og!

Hun lagde først helt like som meg, men så ville hun lage to stk helt spesielt til meg der hun selv ville velge perler og her ser dere dem:


Syns de ble kjempefine og disse kommer jeg til å bruke masse! :)

For en uke eller to siden sa mamma at hun ønsket seg en lys strikket lue. Og lørdag kveld ringte jeg henne og spurte hvordan luen skulle være. Og svaret kom fort, hun syns Peru-lua var kjempefin og ønsket seg den i naturhvit farge. Det er så gøy når man kan strikke nøyaktig noe som folk ønsker seg! Oppskriften på denne flotte lua finner dere hos Guri.  Takk igjen Guri, for at du delte oppskriften med oss!Så nå er Peru-lue nr 2 ferdig og skal overleveres etter dagens fotoshoot og blogging. Strikket i Peruvian Higland Wool - ett fantastisk garn man kan kjøpe her.
Mamma og hennes kollega Sonja er forresten blant de mest trofaste leserne jeg har :) De har ikke lagt igjen hilsen her inne, men nå syns jeg det er på tide ;)


Dette bildet tok jeg i dag fra balkongen vår, sola nærmer seg! :)

I morgen er det oppstart av soljakke-samstrikk! :) Og det er ikke for sent, finn frem garn og bli med jenter! :) Dette blir gøy!

Stor klem, Gry-Anette

Kommentarer

Kjempeflotte markører - godt å få litt hjelp:) Lua var kjempefin.
lena sa…
Så flotte perler:) Og flink jenta di er! Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min:) *smask*. Peru-lua er flott altså, tror jeg må strikke den:)
Jeg bare er såååå ivrig på soljakka nå, spørs om jeg klarer å dy meg med å legge opp i kveld;) Og ikke tenk på at du blir liggende etter, vi har jo laaaaang tid til våren - hehe, og for meg blir dette ett koseprosjekt, kommer sikkert til å maaaaange andre prosjekter innimellom:) Klem
Snuppesnella sa…
Åååå de maskemarkørene var lekre !
Det samme med luen ! Er faktisk i gang med samme lue etter tips fra deg.. men

hold deg fast..

hva som skjedde med meg.. ?

Brakk håndleddet på glatten på lørdag ! :(


Er gipset. Det første jeg spurde legen om var dette: Kan jeg strikke ? Hehe..
Svaret var: Ja, det kan du !
Jeg holdt på å omfavne han i glede.
Men opplever det litt komplisert.

Så det hadde vært fint om du Anette også kunne tatt deg en pause, så jeg unngår fristelser i 4uker. :)

I morgen skal jeg på strikkekafe å få trøst.. Hihi..
Frihet sa…
Hei trykket meg innim her.......
Så fin blogg du har og så mye flott du produserer!!
Nydelige luer!!

Legger meg til som følger!
Frihet sa…
Å jo har besøk deg endel ganger før ;)
Randi sa…
De maskemarørene er kjempekjekke. Jeg bruker de jeg fikk av deg MYE.
Lua var også kjempefin :-)

(Lurer litt på hva du bruker forå klemme sammen de maskemarkørene i enden jeg, for at de skal sitte sammen)

Ha en fin dag!
Miriam sa…
Så søte maskemarkører! Har ikke falt meg inn at det går ann å lage det selv.. ;)
Kjempefin lue også, forstår godt at moren din ville ha en sånn en :)

Klem
Synnøve sa…
Det er alltid så mye fint her hos deg, masse inspirasjon å hente! Og sjeldent mer enn en ting om gangen! Jeg lar meg stadig imponere :)
Ina sa…
Så søte markører -og nok en stilig lue! Du er den store lue-inspiratoren min ;-)

Nå er jeg kjempeklar for Soljakke! Har kjøpt pinner i dag og har lagt fram garn og Pickles-bok. Dette blir gøy :o)

Ha en super kveld!
Klem
Tina sa…
Så fine maskemarkører! Og flott lue! :-)
Stinemorღ sa…
Så lekre markører!
Kanskje det er en god måte å bruke opp litt perler... hihihi :)

Flott lue!

Gleder meg til å se jakkene deres etterhvert ;)
Vårsol sa…
Hei. Så fine maskemarkøre dere har laget. Og disse luene ser kjempegod ut . Nydelig blåfarge - selv om den ikke er riktig sånn i virkeligheten. Tror jeg skal strikke meg ei sånn lue. Takk for tipset ! :)
Lisbeth sa…
For en herlig flott blogg du har! Slenger meg på som følger :D
Nydelig denne lua! Takk for at du linker til oppskriften og garnutsalget, selv om jeg ikke kommer inn på garnlinken- kan være noe feil hos meg....
klem fra sissel

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp