Gå til hovedinnhold

Årets førsteDet ble kjærlighet ved første blikk da jeg tok disse ut av vaskemaskinen i dag! Så årets første strikkeprosjekt bare måtte bli til meg selv :) Jeg har vært på jakt etter den perfekte oppskriften på tovede votter, både til tynt og tykt garn. Felisi har lagt ut en link til oppskrift med tynt garn som jeg skal teste senere. Men da jeg har så mye fritidsgarn liggende ville jeg finne en oppskrift til det, som oppfyller mine "krav" til passform og strikketeknikk. Og den fant jeg hos Kjerstrikk. Man finner stadig nye flotte blogger :)

Vottene sitter supert på og er litt "damete" i fasongen, slik jeg liker :) Disse blir det flere av! Siden garnet var fra lageret mitt, risikerer man jo å bli fri for en farge underveis...så "stripesystemet" fikk en liten vri da tomlene plutselig måtte få lilla tupp. Men hvis noen spør, så er det akkurat slik de ble designet ;)En god kollega bestilte 8 sydde poser av meg. Hun skulle bruke de til oppbevaring av mobil-ladere/datakabler/kamera-ladere osv, slik at ikke alt lå i en stor haug (hmm...hørtes veldig kjent ut det der...).
De ble bestilt i går, sydd i går kveld og overlevert i dag. For i dag hadde jeg min aller siste arbeidsdag hos Bring. Det ble kake og pakke og kjempehyggelig avslutning. Vemodig ja...har jobbet der i snart 11 år og kommer til å savne alle de flotte folkene. Men samtidig gleder jeg meg virkelig til å ta fatt på min nye tilværelse som "lue-fabrikkeier" :) Og det er med skrekkblandet fryd jeg sier det!
Tilbake til kabel-posene... Jeg kjøpte for en stund siden disse små maljene på Clas Ohlson, med tanken "disse får jeg nok bruk for en dag". Og nå passet de perfekt! Kjøpte skolisser til snor og stoffene er fra Stoff og Stil og Åhlens. Tror sannelig jeg må lage noen til meg selv også. Er jo uendelig mange ting man kan bruke posene til! :)

Nå er startdato satt for strikking av Soljakka, det blir 20.januar. Til nå er vi 4 stk som skal strikke sammen, meg selv, Lena (Lenas Lykke..), Maria (Hobbyfruen) og Tina (Tinas Kårner). Men kjempegøy om flere vil være med! :)

Det var litt fra meg i dag, see you :)

Klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Randi sa…
Så fine votter!! Jeg har også vært på jakt etter de perfekte tovavottene. Må nok prøve disse jeg også;-)

Jeg har også planer om å sy en haug slike poser, til barnerommene. Tenkte å sortere smålekene i de.

Lykke til med strikkingen av Soljakka:-)

Klem
Maria sa…
Det var kjapp levering på posene. Super rask er du.

Vottene så fristende ut å prøve seg på ja. Stripevotter er et kjekt prosjekt for restekurven.

Gleder meg til å begynne på jakka. Må romstere litt rundt etter egnet garn. Håper jeg slipper å kjøpe nytt liksom.
Ina sa…
Flotte votter! Jeg sitter også på endel rester av Fritidsgarn og Tove (kremt)... så disse skal jeg definitivt prøve meg på! MEN først: Hekle ferdig sofateppe ;-)

Ha en koselig kveld!

ps: Soljakke-garn er bestilt :-D
Snuppesnella sa…
Knallfine votter !
Sikrer meg oppskriften for utprøving. De ser kjempegode ut !

Jeg prøver også å finne den beste oppskriften, og
har prøvd litt forskjellig.

Skal legge ut i bloggen min når jeg har funnet den perfekte
. ;)
Jeg vet allerede nå at den blir i
Rauma finull.
Tina sa…
Kjempefine votter! Du trenger jo noe selv også innimellom! :-) Lykke til med lue-fabrikken din! Jeg følger spent med og håper vi får høre hvordan det går! :-)
Synnøve sa…
Vottene var virkelig flotte, både design og farger! :) Lykke til som fabrikk"eier", det blir nok supert! :)
Mirdiz sa…
Vottene er kjempesøte! :)
Du er virkelig kreativ og utrolig flink å sy, en kjempegod ide å bruke de maljene:)

Mirdiz
Unknown sa…
så spennende med en ny tilværelse som fabrikkeier!

Pass bare på at du ikke jobber deg ihjel, og at du fortsetter å ha det gøy!

Lykketil!
renate sa…
Flotte hansker og de posene er jo geniale!! Du er utrolig produktiv og kreativ::)) Kjekt å følge bloggen din:) Hilsen Renate.
Miriam sa…
Skal si du er kjapp!
Ønsker deg masse lykke til med lue-fabrikken, håper du får en god "første dag på jobb" i morgen :)

Klem
Guri sa…
Superfine votter! tror jeg må besøke den bloggen ja :)
Ha en fin dag! (Det ligger en liten utfordring til deg i bloggen min )
mimouna sa…
Fine og fargerike poser, og det vottemønsteret skal jeg jammen sjekke ut. Nydelige farger på stripevottene dine.

Lykke til med "luefabrikken", blir spennende å følge med.
Så fine votter - likte fargene! Og flotte poser, så lurt det var å ha sånne til ladere og ledninger, her ligger de i ett salig kaos... Nå ble jeg inspirert.

Lykke til med luefabrikk, spennende!
Heidi sa…
Jeg likte fargene og formen på disse vottene. Tror jeg må prøve oppskriften, gitt!
KJERSTRIKK sa…
Hei! Så bra at du likte oppskriften! Er veldig fornøyd med den selv ;) Nå har jeg så masse rester med finull i div. farger, så tror det blir laget noen stripete ganske snart. Nydelig fargekombinasjon på vottene du har laget!
Guri sa…
Halloisen! Hvis du er riktig heldig legger jeg inn lueoppskriften min som gratismønster en av de nærmeste dagene :) Men det blir ikke i natt...
Lykke til med luefabrikken!

Elsker vottene. Nydelige farger og passformen ser veldig fin ut.

Ang. "stashe" garn på Ravelry - vet ikke om det heter det, men du kan registrere hva slags garn du har på ditt eget lager, og det er superenkelt å sjekke hva andre har laget av samme type garn. Veldig lurt :-)
Vilma sa…
Kære fabrikant

Nydelige votter og poser.

Klem Vilma
Maria sa…
Jeg tror jeg ender på sandnes alpakka til soljakka.
Har ikke strikket prøvelapp,men prøver meg frem tenker jeg. Min blir nok svart og lilla,så det blir vel mer solformørkelsesjakke på meg.

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp