Gå til hovedinnhold

Vafler og tøfler


Denne lua, som heter Vaffel-lue, strikket jeg etter stor inspirasjon fra Mirdiz. Jeg har jo sett på den inne hos Pickles-jentene, men ikke brydd meg om å se på mønsteret engang for det så jo SÅ vanskelig ut...Men Mirdiz bedyret at den var enkel så jeg måtte jo prøve. Og jepp! Den var veldig enkel å strikke :) Liker å lage ting som SER kompliserte ut men som ikke er det, hihi.. Jeg har strikket i Freestyle på pinnenr 3,5. Mønsteret ligger altså her.


Nå har jeg bestemt meg for garn og farger til Soljakka. Jeg har alltid ment at "prøvelapp er noe tull", men nå har jeg faktisk strikket en! Tenkte det var lurt når det er ett såpass stort og tidkrevende plagg og når jeg i tillegg ikke bruker noen av de to garnene oppskriften sier... Jeg valgte "safe" farger, jeg vil være sikker på at jeg blir å bruke den. Tror dette blir fint sammen, sommerlig! Garntypene jeg valgte er Drops Baby Merino (lys grå) og Drops Cotton Light (hvit).

Ved en tilfeldighet ramlet jeg over denne flotte bloggen med oppskrift på tovede tøfler. Jeg tittet i "fjern-garnlageret" (som er på loftet..), og fant noen nøster uten merkelapp men som jeg tror heter Viking Colorado eller noe slik. Oppskriften var enkel og flott, men syns ikke garnet tovet så fint. Det ble litt "humpete" syns jeg, og så ble tøflene kanskje litt harde. Men jeg skal teste ut oppskriften med annet garn en dag, for fasongen likte jeg!

Jeg har fått en utfordring, faktiske samme utfordring fra to forskjellige bloggejenter. En fra Guri og en fra Synnøve. Jeg skal fortelle følgende om meg selv:

1. Fire tv-programmer jeg ser på: Greys Anatomy, Frustrerte Fruer, Private Practise. Og siden jeg vet at familie og venner titter innom her, må jeg vel være ærlig å si at X-Factor er en stor favoritt....
2. Fire ting jeg har gjort i dag: Fått ungene avgårde til skole/barnehage, klipt opp masse luestoff, vært ute og tatt årets første ute-bilde til bloggen og strikket litt innimellom :)
3. Fire ting på min ønskeliste: Broderingsmaskin, ekstrautstyr til fotograferingen, kurs i fotoredigering og kanskje mest av alt: flere timer i døgnet!
4. Fire ting jeg liker dårlig: Rot rundt meg, å kaste bort tiden på tull, å ikke fullføre påbegynte ting og så er jeg ikke spesielt glad i å rekke opp feilstrikking! ;)

Jeg utfordrer disse kreative damene: Snuppesnella, Sissel, Miriam og Mie.

Nå skal jeg tilbake til fabrikken, men i kveld skal jeg starte på en lue som jeg gleder meg veldig til å strikke! :)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Nydelig lue i sprek farge og du kledde den veldig godt!!
Stubbetufsa sa…
Du har virkelig mange flotte ting på ferdig-lista!Lua, og vottene gjorde susen!
Stinemorღ sa…
Den lua ser virkelig vanskelig ut! Så gøy at den er enkel :) Lekker!
Fargene til soljakka di er delikate - gledere meg til å se den ferdig!
Ha en fin dag,
klem
Miriam sa…
Den lua så superproff ut ;)
Gleder meg veldig til å følge med på fremgangen på soljakka, og ikke minst se hvilken lue du har planer om å begynne på i kveld.

Ha en fin dag!

Klem
Jorunn sa…
Den lua har jeg sett på også! Tenkte som deg at den så komplisert ut, men jeg får kanskje prøve nå da :)
Fine farger du har valgt til jakken din, sommerlige og nøytrale.
Hege sa…
Virkelig lekker lue du har strikket!
Synnøve sa…
Lua var helt fantastisk, og du kledde den utrolig godt!! :) Nesten så jeg blir inspirert til å strikke den! Gleder meg til å se prosjektene dine fremover :) Tøflene er ikke så vanskelige, men jeg slet litt med "pynten" foran før jeg knekte koden!
Høstmamma sa…
For en flott lue:-) Den ser virkelig avansert ut faktisk;)

Ha en fin mandag videre
Snuppesnella sa…
Åååå for en flott lue ! Mønsteret er jo skikkelig dekorativt.
Flotte tøfler også !
Hm..alt du lager er jo så lækkert !

Tusen takk for utfordringen du ga meg. Skal gå litt i tenkeboksen å "finne meg sjøl". Hehe..

Ha en koselig kveld der oppe i nord fra en fra Bergenskanten. ;)
Mirdiz sa…
Så gøy at jeg inspirerte deg! :)
Det er en skikkelig fin lue:)
Tøflene ble veldig søte da:)
Synes tøflene ble kjempefine:) Den vaffellua var også fin, og ser absolutt vanskelig ut.
Så utrolig fin lue og tøfler du har strikket Gry-Anette! Du klarer som alltid å inspirere en liten strikkesjel, og kaaaanskje finner jeg mot nok til å åpne linken til lua i løpet av dagen. Den var utrolig nydelig...

Ønsker deg en finfin dag!

Klem
Guri sa…
Den lua er bare så FIN!!! Fargene til jakka tror jeg blir veldig bra; enkelt og delikat!!!
Barbro sa…
Rålekker lue!! Så flink du er ! Den bare MÅ jeg prøve jeg også. Tusen takk for tipset :-)
lena sa…
Så flott lue! Og lekkert garn du har valgt til soljakka! Gleder meg til å begynne:) Håper bestillingen min på garnet kommer i posten snart:)
Mie sa…
Takk for kommentar og utfordring på bloggen! Det var hyggelig!
Syns forresten du hadde valgt flotte farger til soljakka di - gleder meg til å se det ferdige resultatet! Også så morsomt at dere strikker flere sammen. Håper dere legger ut bilder og slikt underveis så vi kan følge progresjonen.
Så skjønn lue! Og takk for utfordringen- den skal jeg ta :)
Men nå er det korslag på Tv og det må jeg ha med meg!
Vi blogges-
klem fra Sissel

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.