Gå til hovedinnhold

Peru-lue og plutselige idéer


Denne lua var gøy å strikke! Det er flotte Guri med bloggen Hjerte GO'H Design som har designet den og vært så snill og dele oppskriften med oss. Tusen takk Guri, denne likte jeg! Garnet som er brukt er Peruvian Highland Wool, derfor har hun gitt lua navnet Peru-Lue :) Enkelt og dekorativt mønster. Fargen jeg har valgt er VELDIG turkis men det vises ikke på bildet, som vanlig..sukk..


For noen måneder siden kjøpte jeg meg tre isoporhoder hos Jalvad for å bruke i luefabrikken, og de er helt supre å vise frem produkter med! 7-åringen min har gitt alle hodene navn, og dette er da Benedicte ;)
Og jeg må bare få uttrykke min enorme GLEDE over at det endelig er lyst nok til at jeg kan ta bilder utendørs! Jeg og blitzen blir visst ikke gode venner... Og nå er det bare noen dager igjen til sola viser seg, herlig herlig! :)


Når jeg får en idé i hodet, hjelper det ikke at årstiden er feil eller at jeg ikke aner hva jeg skal bruke ideen til. Men i går ble disse filt-hjertene til etter noen tanker i løpet av dagen :) Usikker på om de er sommerlig eller julete, kanskje begge deler? Både perlelageret og filt-lageret mitt er nokså overfylt og dette var en rask, enkel og gøy måte å få brukt noe derfra.

Oppskriften er enkel. Legg filt dobbelt, tegn hjertet og sy langs streken på symaskin men la det være en åpning i siden på 3-4 cm. Klipp rundt hjertet, ca 0,5-1 cm fra sømmen. Fyll med vatt. Bruk tynn sytråd i samme farge som perlene og tråkle langs den sydde kanten og putt perler på underveis. Åpningen tråkles også igjen nå. For oppheng, fest på f.eks bånd/hamptråd. Enkelt og fint :)Jeg har kjøpt meg garnhyller, kunne ikke motstå disse! Lekker mørkebrun farge og perfekt størrelse på rommene. Tilsammen er det 24 rom. De er egentlig til cd-plater da, og tror dere ikke jeg sa til gutten på Bohus: "jeg skal bruke de til garn altså!" Hehe, ja for det bryr han seg nok mye om... Uansett, hyllene er lekre og endelig får jeg samlet (nesten) alt garnet på en plass! Når man rydder og sorterer i garn er det forrresten utrolig hvor mange prosjekter som dukker opp underveis. Måtte til og med lage meg en liten huskelapp. Jeg tror ikke jeg - og sikkert ikke dere heller - får fritidsproblemer med det første! :) Herlig! ♥Da var det sannelig helg igjen! I kveld er det frem med strikkepinnene, vet ikke hva som skal kreeres enda...men plutselig dukker det nok opp en idé tenker jeg... ;)

Da ønsker jeg dere alle en riktig god og kreativ helg!

Klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Snuppesnella sa…
Hei der oppe i nord. ;)

Kjempefin lue ! Den må jeg strikke !!!
Lurer på hva slags garn jeg kan bruke istedet for Peruvian Highland Wool.. ? Hva er strikkefastheten på garnet ?

Søte hjerter du har laget også !
Og drøm av en hylle til garnnøstene ! Et nydelig syn ! Vakkert !
Ja, her var mye fint å se på idag. Nydelig lue og for ikke å snakke om de lekker hjertene.
Den garnhylle var virkelig praktisk.
Ha en fin dag, klem.
Snuppesnella sa…
Ser ut som jeg kanskje kan bruke Freestyle garnet til Dalegarn.
ca. 18 m pr. 10 cm.
Vilma sa…
Ønsker lue fabrikanten en dejlig weekend :-)

Jeg er vild med din reol til garn :-)

Klem Vilma
Måtte le da jeg så hylla di, for her har jeg kapret cd-hylla, og matfar fortviler. For ettersom tiden går blir det færre og færre ledige hyller til cd'ene. Nei, nå skal jeg jammen også kjøpe egne:)) God helg.
Stinemorღ sa…
Flott lue - lekre hjerter og stilig garnhylle! Noen bruker de til cd'er - andre til garn :)
Og man får virkelig mange nye ideer når man ser garnlageret sit stablet slik. Jeg ble også litt stum for jeg hadde MYE mer garn enn jeg trodde, men tror du jeg har sluttet å kjøpe garn da..? ehm, NEI! ;)

Jeg har ingen smykker ute til salgs et sted - har laget og solgt et par på bestilling, så det er en mulighet. Jeg har en liten plan om å lage såpass at jeg kan lage en salgskrok ;) - det hadde vært gøy!

Ha en flott kveld,
klem
Synnøve sa…
Ooioioioioi! Mye fint her i dag! Lua var knallfin, hjertene supersøte, og garnhylla ufattelig praktisk! InspirasjoooN! :)
Superfin og enkel lue! Er redd garnlageret mitt har vokst forbi ei sånn hylle, kremt, jeg må visst få litt kontroll...
9ta sa…
Så utrulig smart og dekorativt med hyllesystem til nøstegarn :)

Takk for kreativ og flott blogg, denne vil bli bokmerket!

Ha en fin helg!
Guri sa…
Se det ja, der er lua klar! Synes fargen var kjempefin jeg! Moro at du likte mønsteret!
Hjertene dine er kjempesøte!!! Og hyllene dine må jeg bare si at jeg er litt misunnelig på....de er jo helt supre til garn! Da jeg vinner i lotto en gang i framtida skal jeg ha eget bibliotek og eget hobbyrom, og DA skal jeg ha sånne hyller også!
God helg! Klem :)
Hobbydama sa…
Kjempefin lue, den må jeg strikke:)
Søte hjerter og en aldeles genial ide å ha en slik hylle til garn. Den ideen hadde ikke jeg kommet på tror jeg:)
mimouna sa…
Peru-luen er fin! Og garn passer absolut best i de hyllene. Helt perfekte!

Turkis blir blått hos meg også. Men man kan visst "lure" kameraet ved å ha en annen farge med på bildet. Jeg strikket en lue i regnbuefarger, og det er det eneste bildet der både turkis og lilla ble riktig. Gult hjelper på lilla, får teste ut hvilken farge som er "hjelperen" til turkis.

Ha en fortsatt god helg! :o)
Ina sa…
Hei Gry-Anette!

Kjempefin lue! Du strikker utrolig mye flotte luer, heldige famillien din som blir jevnlig foret :o)

Misunner deg forresten garnhyllene. Ikke bare blir det ryddig, men det er jo dekorativt å se på også! Jeg er på leting etter et system til garnlageret mitt også, men det må enten passe inn under trappa -eller stues inn øverst i garderobeskapet. Hmm...

Ikke mange dagene igjen til 20. nå ;-) Blir spennende!

Klem Tina :-)
Miriam sa…
Den lua ble kjempefin :)

Håper du har hatt en fin helg!

Klem
Kjempeflott hue og ei fin garnhylle du har fått deg. Ha ei fin veke.
Tina sa…
Kjempefin lue med en nydelig farge som nok hade gått rett hjem hos størstejenta her i huset! :-) Du har meldt deg på "gaver på vandring" hos meg - kan du sende meg adressen din på tihosen(at)gmail.com?

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp