Gå til hovedinnhold

Søte lammet


Noen ganger tror jeg at jeg kanskje er i overkant glad i hobbyen min. Eller er det kanskje helt normalt å ligge i sengen sin å ikke få sove....tenke på alt man har lyst til å lage....for så å stå opp og finne frem den boka med det søte lammet i og studere oppskriften? Sa jeg at klokka var 2 på natta..? Dette skjedde for en uke siden og den siste uken har jeg klipt litt, sydd litt og montert litt innimellom alt det andre. Og i går kveld ble lammet helt ferdig :) Og jeg er litt begeistret, må innrømme det. Syns det fikk ett snev av personlighet!

Jeg gleder meg til å vise Anna det når hun kommer hjem fra barnehagen, for lammet er til henne. Anna er 3 år og veldig glad i kosedyr, og veldig opptatt av at mamma syr. Spesielt luene da, hun har mer enn en gang ropt "den har ho mamma laga" når hun ser fremmede folk med "mine" luer på :)

Så dette lammet tror jeg hun kan bli veldig glad i! Hun skal få finne ett passende navn til det og.


Lammet er sydd etter oppskrift fra "Påske med Tildas venner". Kroppen er laget av ett håndkle fra Europris, resten er fra Stoff og Stil. Det var enkelt å sy, ikke så mye "pirk-arbeid" som mange andre Tildafigurer har.

Men hvis jeg skal lage flere tror jeg at det må bli på verandaen til sommeren... Hvem kunne ane at det å klippe i ett håndkle resulterer i MASSE hvite små dotter over hele gulvet og hele meg... Så her måtte støvsugeren frem etterpå. Men flere lam bli det nok, jeg tipper 7-åringen i huset kommer til å legge Hanna Montana litt til siden og ønske seg ett lam hun og :)

Da ønsker jeg dere alle en riktig koselig og hobbyfyllt helg!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Nydelig ble den:) Du må nok lage flere av dem.
Næmmen hælle dussen så søt den ble da! Nå ble jeg fristet til å finne fram den samme Tilda-boka jeg også ;o)

God helg!
Nei men, så søt :)
Hun kommer til å bli kjempeglad tenker jeg :)
Jeg ligger også våken ibland (eller det vil si hver natt, smiler) og tenker hobby. Er litt irritert for at jeg ikke rekker alt det jeg har lyst til å gjøre!!! Men sånn har vi alle det tenker jeg.
Ha en forsatt fin dag.
Elin sa…
Symaskina er ikke min beste venn, så "over-meg-imponert", selv om du påstår at denne gikk greit å sy! Og ja, kjenner igjen det med "kribler-i-kroppen-om-natten" med lengsel etter hobbyene; for min del strikkepinnene. Synes nesten det er bortkastet å bare ligge der våken...

God helg :)
Guri sa…
Det lammet må da sjarmere alles hjerter! Supernydelig var det!!!!! Jeg beundrer alle som er venn med symaskinen, og du gjør veldig pent arbeid! Synes glidelåsen din var flott også jeg!!! De burde jo egentlig kunne settes på med dobbeltsidig teip eller noe - burde være helt unødig med symaskin!!!!!
Ønsker deg en fortsatt fin dag! Klem :)
lena sa…
Åhh hællandussen, det var ett supersøtt lam!!! Syntes du burde sy flere av de:) Kan tenke meg Anna blir superglad når hun kommer hjem. Mamman er så flink!!! Klem
Miriam sa…
Så skjønn den var! Fikk lyst å klemme den :)
Kjenner meg godt igjen i det å ligge våken og tenke på alt jeg har lyst å lage.. Litt frustrerende til tider, men det er jo litt kjekt å tenke på og planlegge også ;)
Karianne sa…
Åååå, dette ble skikkelig søtt! Tviler ikke på at det vil falle i smak hos mottakeren:)

God helg!
Jorunn sa…
Ååå, sååå søt! Denne kommer helt sikkert til å bli populær :) Jeg må også opp om natta fordi jeg
plutselig får en god ide, og da er det jo helt umulig å få sove ;)
Pernilla sa…
Det og tenke hobby når man skal sove syns jeg at jeg kjenner igjen. Jeg tenker mye men får ikke gjort så mye av allt, sånn som du.
Du er flink og produktiv med andre ord.
upernydelig litet lam, elsker de Tilde figurerne.

Pernilla
Stinemorღ sa…
Åååå guri så nydelig!!!
Du må lage mange flere av de der!! Mange- mange.... og helst en dom jeg kan kjøpe også :) hihihi
Tror min 3åring hadde blitt himmelfallen hadde en slik havna i hennes fang! Si ifra hvis du kommer til å sy slike på bestilling en dag :)

Og du.. du er helt normal ang å være litt ekstra opptatt av hobbyen. Jeg er også sånn, så da MÅ det være helt normalt!! Eller... ?? :)

klem
Ina sa…
Supersøt! Og enig med deg -den har helt klart personlighet i bøtter og spann! Hva var reaksjonen til Anna da hun fikk den? Tipper hun ble kjempeglad :o)

Du spurte om garnet fra Pickles... jeg rakk ikke å få det i posten før jeg dro ut på jobb onsdag :-( Nå er jeg offshore i 2 uker, så ligger det og venter på meg når jeg kommer hjem 9.februar. Litt kjedelig det der, med et så langt ufrivillig opphold i soljakke-strikkingen, menmen... Jeg strikker Marius-genser til min Emma imellomtiden ;-)

Ha en flott helg! Klem
Annfrid sa…
Det var en nydelig sau, men her var det utrolig mye fint. Du er flik jeg blir helt imponert.

Hilsen Annfrid, en ny følger som gleder seg til se alt det fine du lager:-)
Wow, for en supersøt sau, tipper at du hadde en fornøyd treåring hjemme når hun fikk denne!

Og forresten - det med å ligge å fundere på natta er et fenomen som forekommer her også, av og til får jeg ideer som bare må undersøkes litt nærmere med en gang. Når minsten var liten og hadde våkenetter hendte det til og med at det ble både klipt å sydd når alle andre sov ;)!

Ha en herlig helg!
Siren sa…
Gurimalla så skjønn!! Helt nydelig:)
Vilma sa…
Nej , du er ikke den eneste der kan få ideer midt om natten....Men hold da op , hvilket sødt lam , det var godt du stod op !!!


Klem Vilma
Synnøve sa…
Wow!! Du er jo en mester på denne syingen!!
Siri sa…
Puh, så er det altså ikke bare meg som blit liggende våken på natten og egentlig har lyst til å stå opp og sy.. Pussig, vi har visst sydd lam "på likt," vi. Siden det er så mye spennende her må jeg sporenstreks legge meg til som følger..
Hilsen Siri
Mie sa…
Lammet ble kjempesøtt! Datteren din må ha blitt kjempeglad da hun kom hjem til den overraskelsen! Jeg har bestilt naturgarn fra 123knit til uglegenseren. Det hadde omtrent samme strikkefasthet som det som var brukt i oppskriften. Så får vi se hvordan det blir, og om jeg i det hele tatt blir ferdig med et så stort prosjekt!
Så nydelig! Kjempesøt i ansiktet også- det syns jeg ofte er vanskelig å få til...
Så koselig for jenta di å få hjemmesydd kosedyr♥
klem fra Sissel
For et nusselog lite lam! Ikke rart du er fornøyd. Mye fin du har p bloggen din:o))Og du, det Er normalt innimellom å ligge våken og tenke på det nye prosjektet sitt... :o)
mimouna sa…
Det er om natten de beste ideene gjerne kommer av en eller annen grunn. Helt normalt! (håper jeg...)

Lammet ble kjempesøtt, og det var greit å vite at det ikke var så ille å sy. Jeg tok litt skrekken etter å ha sydd og støffet en haug Tilda-snegler med mange snurer på halen. Tror jammen jeg har boken med lam i liggende her et sted.

Frotte er py å klippe i ja! Utrolig så mange små hvite dotter det produserer.
Maria sa…
Duverden for en liten sjarmerende sak. Tenk at en hånduk kan bli til et så fint lam da.
Imponert.
Anne Mai sa…
Er SÅ gla for at jeg havnet innom bloggen din :D mangen kjekke tips til alt innen hobby her jo :D det lammet var jo bare aldeles nydelig, fikk lyst å prøve meg på det selv, takk for super tips :D

Digga fåresten også hua di i innlegget under, mulig jeg kan prøve meg på en lignende :D
Hustvedts sa…
Så søtt lam!! Det frista nesten å prøve seg! Men bare nesten, for jeg har nemlig prøvd meg med frottè før... En gang på slutten av 90-tallet fikk jeg det for meg at frottèsmekker var fine babygaver. Og det var det sikkert for dem som slapp klippinga i stua si og alt bøsset i symaskinen :-/ Tror det ble med ei eller to smekker. Selv den gummierte frottèen "smula"!

Lykke til med sauesyinga! (Yndlingskosedyret her i huset er også en sau :-) Men selvfølgelig ikke hjemmesydd...)

Hilsen Sybjørg
Kristoffa sa…
Lammet ble utrolig fint!!! Nå ble det jammen meg enda en ting jeg fikk lyst til å lage ;)
Jeg koser meg nå med å titte rundt i bloggen din. Du har laget så mye fint!!!! Akkurat slikt som jeg liker :))))
Håper det er OK at jeg legger deg til i blogglisten min slik at jeg kan følge med deg videre.

Ha en fin søndag!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette