Gå til hovedinnhold

Tre søte venninner


Emma hadde besøk av to venninner i dag og jeg lot dem velge hvert sitt motiv, og så sydde jeg luer mens de fulgte nysgjerrig med. Luene hadde de på seg både inne og ute, det er morsomt å glede de små med noe hjemmelaget!


Sokker syns Emma det er kjedelig at jeg lager, men likevel nødvendig. Her har jeg strikket ett par til henne i Viking Sportsragg. Liker dette garnet, sokkene blir akkurat passe tykke til å passe inni vintersko.


Og så har jeg heklet dette skjerfet. Oppskrift fra Garnstudio. Det skulle hekles i Eskimo, men jeg brukte Hubro da det var det jeg hadde. Dette var VELDIG morsomt å hekle, og jeg leker allerede med tanken på å hekle ett pledd med slike ruter eller noe lignende. Personlig syns jeg skjerfet ble litt tykt, men min snille svigermor kom innom i ettermiddag og synes det var veldig flott så da fikk hun det hos meg.

Jeg har akkurat funnet ut hvordan jeg får bildene større på bloggen, men er det noen som vet om det er mulig å sette dette som standard slik at jeg slipper å endre i html hver gang jeg legger til ett bilde?

I kveld er det lueproduksjon. Jeg holder på å bli god-venn med min nye symaskin, en Janome MyLock 644D. Det er stor forskjell fra min 17 år gamle vanlige Husquarna :)

Ha en fin kveld !

Klem, G-Anette

Kommentarer

Synnøve sa…
De luene du lager er utrooolig kule! :)
Hei... :O)
Må bare si meg enig med min navnesøster over; luene er kjempekule... :O)
Syns det heklede skjerfet var veldig fint også..., så bra at svigermor likte det så godt... :O)

Ønsker deg en fin sommedag vidre, håper dere har like font vær i troms som vi har her på østlandet i dag!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…