Gå til hovedinnhold

Litt heklerier


Det har kun vært hekling på meg siden sist, og jeg synes det blir bare mer og mer morsomt! Og det er ikke det at jeg trenger noen ny "dille" akkurat.. Panneband-krona var veldig enkel og kjapp å lage! Minstejenta Anna var strålende fornøyd, spesielt siden den var "joooosa". Heklet i Freestyle, mønster fra Garnstudio. Tror faktisk jeg må lage en til, de passer jo veldig bra til den nordnorske sommeren :)


Og så har jeg heklet panneband til storjenta Emma. Hun valgte farger og "design" selv. Heklet i ett eller annet akrylgarn (hun er som meg, ull klør). Hun er ikke alltid like velvillig til å posere som Anna, men i dag fikk jeg lov å knipse og hun lagde bare noen få grimaser underveis. Kanskje hun har sett at mammaen blir så veldig glad når bildene blir bra og blogg-bare :)


Og så har det blitt ett par kluter til. Denne gangen heklet jeg, etter stor inspirasjon fra Veronica med bloggen http://maskeformaske.blogspot.com/. Jeg har heklet i Paris fra Drops, de har utrolig mange flotte sommerfarger og det er vanskelig å velge! Veronica er forøvrig helt uslåelig på klut-laging :)


Til slutt noen bilder av en veldig villig modell i ettermiddag.
Det var litt fra meg i kveld, vi sees.
Klem, G-Anette

Kommentarer

Maria sa…
Så herlig krone,på ei skjønn prinsesse. Å eldstejenta som bestemmer selv å greier. Herlig...
Veronica sa…
Så flotte pannebånd på herlige jenter!! Kronen har jeg også heklet, og det som er så utrolig kjekt med denne er jo at den passer så lenge! Klutene er fantastisk gode, så jeg håper du blir like fornøyd som jeg er! Og du, tusen takk for reklamen!!:)
mimouna sa…
Hekling er en kjekk sommerhobby, og vi trenger visst fortsatt noe lunt på ørene ja. Fine pannebånd til nydelige jenter. :o)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Oppskrift Luksus-lue

Etter jeg skrev dette innlegget om Luksus-lua mi, har jeg fått mange hyggelige mailer med spørsmål om oppskrift. Slik gjør meg så barnslig glad! :) Ettersom lua ble til underveis uten å skrive noe ned, har jeg måttet telle og studere litt men nå er den nedskrevet. Og her kommer oppskrift til alle som vil ha seg ei luksus-lue:G-Anette's Luksus-lue
Garn: 3 nøster Sandnes Kashmir Alpakka (2 nøster er nok for en litt kortere variant) Pinner: 4,5
Legg opp 80 m. Strikk 2 r,2 vr i 5 cm.  På neste omgang øker du 1 m mellom alle de 2 rette hele omg rundt = 100 m. Fortsett med å gjenta følgende 4 omg til arbeidet måler 26 cm eller ønsket lengde:
1. *3 r, 2 vr* 2. *3 r, 2 vr* 3. Fletteomg: *2 r settes på flettepinne foran arbeidet. Strikk 1 r og så de to r fra flettepinnen, 2 vr* 4. *3 r, 2 vr*
Fellingen starter på omg etter en fletteomg:
1: *3 r, 2 vr smn* 2: *3 r, 1 vr* 3: *2 vridd r smn, 1 r, 1 vr* 4: *2 r, 1 vr* 5: *2 vridd r smn, 1 vr* 6: *1 r, 1 vr* 7: *2 vridd r smn*
Snurp sammen, fest tråder, fer…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…