Gå til hovedinnhold

Babystrikk og litt annet


Disse småtingene har jeg strikket til en baby som enda er i magen til min søte svigersøster. Utrolig koselig med baby i familien igjen, og veldig koselig å strikke baby-ting :)
Sokkene er strikket i Nepal og disse tror jeg blir gode som vogn-sokker. Mønster fra Drops. Kosekaninen er strikket i dobbel baby-ull fra Mor Aase. Vi vet ikke om det blir gutt eller jente så da falt valget på gult. Mønsteret på denne er noe jeg fant på nett for lenge siden og printet ut, men husker dessverre ikke hvor jeg fant det. Ser at Garnstudo har noe lignende. Veldig morsom strikk :)


Og så har jeg fått sydd litt! Lys-posen er noe jeg har tenkt på lenge, og dette prikkete stoffet fra Stoff og Stil syns jeg er helt nydelig. Har fått lilla med prikker i hus også :) I bakgrunnen er to sommerlige puter jeg har sydd til nyrommet, stoff fra Åhlens. eget mønster på alt.


Og så har jeg kjøpt inn myyyye stoff til neste års lue-produksjon. Det var disse tre motivene jeg solgte mest av, og når de nå fikk de inn i gjen på lager var jeg bare nødt til å bestille. Vet jo ikke hvordan neste kolleksjon fra Stoff og Stil er, så tok ikke sjansen på å vente. Så nå har jeg litt å produsere, kjøpte 6 meter av hver. Men det er fortsatt gøy!

Nå skal vi gjøre oss klar til konfirmasjon i familien.

Klem fra G-Anette, som i dette øyeblikk titter ut av vinduet og ser at sneen daler ned...

Kommentarer

Heisann!

Tusen takk for hyggelig kommentar! :o) Artig når noen liker det en lager! Jeg har sett på bloggen og må su at du lager MYE fint selv! :o)
Legger meg til som følger...

Ha en super fin kveld!

Chatrine
Maria sa…
Den kosekluten likte jeg godt. Har både strikket og heklet de fra Garnstudio,men den her var mye finere:-)
Maria sa…
Hei igjen. Her kommer mailadressen
marvalso@online.no

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…