Gå til hovedinnhold

En voksen prinsesse


Ja, så fikk jeg litt dilla på de her kronene :) Og neste ut ble en hvit krone, med sølvtråd rundt kantene. Tenkte det ville passe bra til en liten prinsessejente. Fant frem hvitt garn, heklet i vei på samme måte som de to forrige. Men når jeg var ferdig syns jeg den så merkverdig stor ut... Sydde sammen bak og hvem passet den? Meg! Det hvite garnet uten merkelapp kan ikke ha vært Freestyle likevel... Så hvis det fins en voksen prinsesse der ute som vil ha, si i fra ;)

Den mørkerosa kronen fra forrige innlegg ble forresten kjøpt til en liten prinsesse, håper hun ble fornøyd, Sonja. For ordens skyld, det er ikke Dronning Sonja jeg har solgt til ;)


Og så har jeg strikket en til ugle-lue, og denne fargen var bare helt nydelig! Strikket i Freestyle (helt sikkert) og pyntet med hvite perleøyne. Emma er modell, men klarte så vidt å beholde den på i noen minutter pga at "det kløøøøør". Så denne legges i gave-kurven. Tenker at jeg til høsten skal legge ut litt strikkede ting på Epla igjen.

Jeg har strikket ett par sokker også siden sist, men fikk ikke tatt bilde i dag. Jeg så for meg bilde ute i gresset, men så lenge regnværet ikke gir seg så får det vente litt.

Nå er det nytt hekleprosjekt og Frustrerte Fruer som står for tur. Ha en fin kveld :)

Kommentarer

Synnøve sa…
Denne lua var kjempefin! Nydelig farge du har valgt :) Ellers en flott blogg med mange fine og inspirerende innlegg, jeg følger med her :)
Maria sa…
Herlig uglelue,å super nydelig modell.
Veronica sa…
Utrolig flott uglelue! Har selv strikket uglegenser, men lot være å bruke knapper i øynene.. Men, småperler....ja, det var en sabla god ide!:)
Anonym sa…
Akkurat samme blå-fargen som Silje har i si ugle-lue :o) Den e bare helt nydelig.
Tina sa…
Takk for besøket i bloggen min! :-)Kjempekoselig blogg du har, du også! Jeg er blitt følger, og gleder meg til å følge deg videre!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…

Oppskrift Luksus-lue

Etter jeg skrev dette innlegget om Luksus-lua mi, har jeg fått mange hyggelige mailer med spørsmål om oppskrift. Slik gjør meg så barnslig glad! :) Ettersom lua ble til underveis uten å skrive noe ned, har jeg måttet telle og studere litt men nå er den nedskrevet. Og her kommer oppskrift til alle som vil ha seg ei luksus-lue:G-Anette's Luksus-lue
Garn: 3 nøster Sandnes Kashmir Alpakka (2 nøster er nok for en litt kortere variant) Pinner: 4,5
Legg opp 80 m. Strikk 2 r,2 vr i 5 cm.  På neste omgang øker du 1 m mellom alle de 2 rette hele omg rundt = 100 m. Fortsett med å gjenta følgende 4 omg til arbeidet måler 26 cm eller ønsket lengde:
1. *3 r, 2 vr* 2. *3 r, 2 vr* 3. Fletteomg: *2 r settes på flettepinne foran arbeidet. Strikk 1 r og så de to r fra flettepinnen, 2 vr* 4. *3 r, 2 vr*
Fellingen starter på omg etter en fletteomg:
1: *3 r, 2 vr smn* 2: *3 r, 1 vr* 3: *2 vridd r smn, 1 r, 1 vr* 4: *2 r, 1 vr* 5: *2 vridd r smn, 1 vr* 6: *1 r, 1 vr* 7: *2 vridd r smn*
Snurp sammen, fest tråder, fer…