Gå til hovedinnhold

En voksen prinsesse


Ja, så fikk jeg litt dilla på de her kronene :) Og neste ut ble en hvit krone, med sølvtråd rundt kantene. Tenkte det ville passe bra til en liten prinsessejente. Fant frem hvitt garn, heklet i vei på samme måte som de to forrige. Men når jeg var ferdig syns jeg den så merkverdig stor ut... Sydde sammen bak og hvem passet den? Meg! Det hvite garnet uten merkelapp kan ikke ha vært Freestyle likevel... Så hvis det fins en voksen prinsesse der ute som vil ha, si i fra ;)

Den mørkerosa kronen fra forrige innlegg ble forresten kjøpt til en liten prinsesse, håper hun ble fornøyd, Sonja. For ordens skyld, det er ikke Dronning Sonja jeg har solgt til ;)


Og så har jeg strikket en til ugle-lue, og denne fargen var bare helt nydelig! Strikket i Freestyle (helt sikkert) og pyntet med hvite perleøyne. Emma er modell, men klarte så vidt å beholde den på i noen minutter pga at "det kløøøøør". Så denne legges i gave-kurven. Tenker at jeg til høsten skal legge ut litt strikkede ting på Epla igjen.

Jeg har strikket ett par sokker også siden sist, men fikk ikke tatt bilde i dag. Jeg så for meg bilde ute i gresset, men så lenge regnværet ikke gir seg så får det vente litt.

Nå er det nytt hekleprosjekt og Frustrerte Fruer som står for tur. Ha en fin kveld :)

Kommentarer

Synnøve sa…
Denne lua var kjempefin! Nydelig farge du har valgt :) Ellers en flott blogg med mange fine og inspirerende innlegg, jeg følger med her :)
Maria sa…
Herlig uglelue,å super nydelig modell.
Veronica sa…
Utrolig flott uglelue! Har selv strikket uglegenser, men lot være å bruke knapper i øynene.. Men, småperler....ja, det var en sabla god ide!:)
Anonym sa…
Akkurat samme blå-fargen som Silje har i si ugle-lue :o) Den e bare helt nydelig.
Tina sa…
Takk for besøket i bloggen min! :-)Kjempekoselig blogg du har, du også! Jeg er blitt følger, og gleder meg til å følge deg videre!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…