Gå til hovedinnhold

Litt ferdig og mye uferdig..


Jeg er vel ikke alene om å ha mange prosjekter på gang? Det dukker stadig opp nye ting jeg har lyst til å lage, spesielt når jeg leser alle de flotte hobbybloggene der ute. Og før jeg vet ordet av det, har jeg startet på noe nytt uten å ha fullført det forrige. Og det før det, og det før det....

Men litt er da ferdig siden sist. Anna "trengte" en ny sommerlue, og dette stoffet fra Stoff og Stil syns jeg er så søtt! Veldig sommer :)


Og så ble det en til heklet krone. Anna elsker "klonene" sine, og jeg stopper nok ikke med disse, de er så morsomme å lage! Kanskje noen havner på Epla etterhvert.Og så har jeg etter all sansynlighet fått meg en ny hobby....som at jeg trenger det! Men har sett på disse flotte stoff-knappene som noen av dere lager. Prøvde å søke litt på nett om jeg kunne finne det jeg trengte der, men fant ikke helt det jeg var på jakt etter. Men under dagens handletur fant jeg det i en garn/hobby-butikk her i Tromsø. Og jeg hadde vel knapt nok kommet meg inn døren hjemme, før første knapp var laget. Dette var gøy! Hvis noen vet hvor man kan få kjøpt litt større pakker med knapper, blir jeg glad for svar :)

Til slutt, jeg er ikke spesielt opptatt av kongelige, men så utrolig nydelig Victoria var i dag!

Klem fra G-Anette

Kommentarer

Synnøve sa…
Så fin lue. Den likte jeg. Er det kjøpemøster på denne, eller har du tegnet av en annen lue?

Krona var også flot. Heldig jente.

Men så til grunnen til min kommentar. Her kan du kjøpe større kvanta knapper. Pålitelig selger.
http://www.etsy.com/shop/Tobysmom
Kristine sa…
Først må jeg bare skryte masse av deg Anette:) Alt du lager er kjempeflott...du kan jo alt jo:) Jeg har fått en av de sydde luene dine i julegave hos en venninne og er så fornøyd at jeg har reklamert litt for deg jeg;) Masse lykke til videre med den lille luefabrikken din<3<3

jeg har googla etter hvordan man lager slike knapper:/ Hakke lyst til å dele litt secrets med hvordan du gjør det?;) eller hva man burde kjøpe?

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…