Gå til hovedinnhold

Bloggeåret 2011


I disse dager er det 2 år siden mitt første blogg-innlegg! Og jeg gleder meg til fortsettelsen :)
I år som i fjor, starter jeg det nye året med en liten oppsummering av blogge-året som er gått. Så gøy det var å titte i gamle bilder! :) Opplevde til og med å bli inspirert av meg selv, hihi ;)


Mange hobby-blogger har fine oversikter over antall prosjekter, garnmengde i gram og meter, fordeling på farger osv. Jeg skulle gjerne hatt kontroll på dette, men det har jeg da ikke ;) Men jeg gir dere en annen type oppsummering som jeg også har sett rundt omkring:

Strikking:
Mest fornøyd med: Høstvest, Luksus-lue og uglegenser (klarte ikke bestemme meg for ett prosjekt)
Minst fornøyd med: Lillastripet-alt-for-stor-lue (den passer ingen jeg kjenner hvertfall..)
Morsomste: Oslo-anorakken (tykt garn, tykke pinner, super oppskrift og lykkelig mottaker)
Kjedeligste: Soljakka (jeg er fornøyd med resultatet, men syns det gikk saaaakte frem med denne)

Hekling:
Mest fornøyd med/morsomste: Babytopp (Fantastisk prosjekt!)
Minst fornøyd med: Flagglue (ingen over, ingen ved siden..)


Litt hobby-søm har det også blitt innimellom, og det er mye mapper og poser ser jeg.... Og jeg skal spare dere for bilde av alle luene jeg har sydd i året som gikk ;)

Nystrikket prosjekt ligger nå klar til fotografering og nytt prosjekt er på pinnene, herlig! :)

Til slutt, TUSEN takk for overveldende mange koselige kommentarer på forrige innlegg om Oslo-anorakken. Det varmer å se at jeg inspirerer andre til å strikke. ♥

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Stinemorღ sa…
Jeg vet jo at du lagde mye flott i 2011, men jammen var det morsomt å se det i bilder! Artig å se bildene dine og så huske prosjektet ditt :)
Du er en stor inspirasjon til meg!

Og jeg må innrømme at jeg lurer litt på hvor mange meter med luer du har sydd :)

Gleder meg til å følge deg videre i 2012!
klemღ
Jeg elsker sånne oversikter! Masse, masse flott i 2011!

Slår følge videre i 2012, godt nyttår!
tulipa sa…
Her var det mye flott. Tror jeg kjenner igjen de aller fleste prosjektene! Artig med slik oppsummering! Jeg gleder meg til å følge deg i 2012!
Godt nyttår!
:)
Så gøy å se! Masse flotte prosjekt du har fullført i året som har gått! Flink jente du- og en stor inspirator♥ Gleder meg til å følge deg i det nye året!
klem fra Sissel
Susan sa…
Så gøy med oversikt, og ikke minst: Så utrolig mye fint du har laget!!!!!

Blei inspirert til å lage meg ett sånt oversikt innlegg jeg også!! Weeee
Unknown sa…
Sååå utrolig mye fint du lagde i 2011... :O)
Flotte collager med små og store bilder. Er det lov å spørre hvilket program du bruker til dette?

God helg!
hanne sa…
Her var masse lekkert! Du har jammen vært produktiv ;-) Fine bildecollager du har satt sammen!
Ønsker deg en riktig god helg!
Klem
Katla sa…
oh herremalla! Her var det mye inspirerende!!!

Så mye fint du har laget i 2011, gleder meg til å følge med videre :)

Ha en riktig god helg
hilsen fra Katla
Synnøve sa…
Det er alltid så mye fint å se her hos deg! De hekla hjertene skulle jeg gjerne brukt som julegavepynt - at de ikke kom til syne før nå, altså, det var litt synd ;) Jaja, kanskje i 2012 ;) gratulerer med 2 år!
Veldig fint å se oppsummering av bloggeåret ditt, du har laget veldig mye flott! Gleder meg til å følge deg også dette året :)
Silje sa…
Syntes bloggen din er kjempeflott!! Er ikke så lenge siden jeg oppdaget den via en annen blogg, men har allerede rukket å finne masse inspirasjon her! Gleder meg til å blogge videre med deg i året som kommer!

Nyttårsklemmer fra Silje
Misemor sa…
Fantastisk så mye fint du har laget i året som gikk! Gleder meg til å se framover hva som dukker opp på bloggen din også. =)
Klem ToneB
Vilma sa…
Ja flotte collager du har lavet :-))

Og , har lagt mærke til dit billede på din profil..du ligner en million :-))


Klem
Cathrine sa…
Fikk innspirasjon av din blogg, så det var flere av mine veninner som fikk hekla veske-tøfler med eskimogarn til jul;) kunne du være så snill å legge ut oppskrift på de søøøte hekla hjertene. Cathrine
G-Anette sa…
Hei Cathrine.
Så flott å inspirere til julegaver! :)

Oppkriften på hekla-hjertene har jeg funnet her:

http://www.planetjune.com/blog/free-crochet-patterns/love-hearts/

Så jeg kan dessverre ikke legge den ut på bloggen, annet enn at jeg har linket til den.

Gry-Anette

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster