Gå til hovedinnhold

Julestrikk


Jeg er tante-gudmor til skjønne Mathias, som bor i Oslo. Og da Pickles kom med oppskrift på "Oslo-anorakken", visste jeg at dette kom til å bli ett av årets jule-strikke-prosjekter. Og denne likte jeg veldig godt! Når jeg stod på garnbutikken sendte jeg melding til mammaen til Mathias bare for å høre hvilke farger hun likte. Jeg fikk ikke svar, og jeg valgte da brun og blå. Senere fikk jeg svar fra mammaen der hun skrev at hun likte brun og blå veldig godt....Er ikke helt på bærtur selv om jeg er jentemamma :)


Kom aldri så langt at jeg bestilte garn fra Pickles som dere skjønner, men med god hjelp fra Hege på Bundingen falt valget på Alfa. Det er litt tykkere enn det anbefalte garnet, men jeg strikket  på samme pinnenr som oppskriften sa. Litt tykkere og større ble nok anorakken, men syns det ble veldig flott i Alfa.
Likte så godt at anorakken var lengre bak, akkurat slik den skal være. Tusen takk til Pickles for super og enkel oppskrift, denne anbefales!


 Jeg strikket i størrelse 1-2 år. Mathias er akkurat fylt 1 år, så det kan nok være at denne ikke passer før neste høst. Men det gjør jo ingenting! Det er vel kanskje ett litt mer storgutt-plagg uansett :)
 Jeg har hatt (nesten) helt fri fra lue-sying i jula, kun luer til noen ordrer er sydd. Og det var slik jeg ville ha det, jeg har i lang tid sett frem til å bare kose meg med strikking i jula.


Så når sy-lysten meldte seg i går ble jeg noe overrasket ;). Men det ble bare ett par lommebøker og så var jeg tilbake til strikkepinnene :). Lommebøkene ble litt mer julete enn jeg hadde tenkt, men det føltes helt riktig å lage jule-lommebøker nå! Har ingen plan for dem, så legger de bort til senere gaver. Hmm, må jo nesten ble julegaver da...i 2012. Ikke verst å være i gang med de i romjula 2011, hihi :)

Vi har hatt ei rolig og koselig jul. Masse inne-tid, spill, film og kos. I dag skal vi i min bestemors 85-årsdag, gratulerer så mye med dagen mor! :)

Håper dere alle har hatt noen herlige dager. Jeg gleder meg til å ta fatt på ett nytt år med deling av kreativiteter og inspirasjon! Tusen takk for i år jenter ♥

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

tantemaraj sa…
Flott fargevalg til genseren!!! Jeg liker så godt hetteplagg til smågutter:-) Det blir fort litt erstatningsgarn her og til pickles oppskrifter... blir lite planlegging, så garnet blir funnet i lokal butikkene...
siwi sa…
Fin den ble, fargene passet supert til denne modellen, tenker mottaker ble fornøyd!!!
Den genseren var utrolig skjønn! Tror jammen jeg må lage en sånn til min Mathias også♥
klem fra Sissel
Innestemmen sa…
Så fin den var! Heldige gutt =)
Mvh Siv
Unknown sa…
Skikkelig fin genser. Flotte farger. Den havner på todo-listen :-)
For en kjempe fin genser!! Så stilig med rett- og vrangstrikk! Fin fargesammensetning;)
Mie sa…
Den anorakken var kjempefin! Kanskje den lille gutten (!!) i magen min skal få en sånn en til høsten?!

Riktig godt nytt år til deg også! Gleder meg til å lese masse fine innlegg fra deg i 2012 også!
Gagn sa…
Å, hettegenseren var knallfin! Eg har ein liten kandidat her som nok hadde passa ein slik ein. Køen for komande strikkeprosjekt berre aukar. Tenk å fått strikka på heiltid i 2012.. :)
Misemor sa…
Super anorakk dette ja. =)
Nytt lille nyttårsaften.
Klem ToneB
Bente sa…
Så fin anorakk! Jeg har ikke fått med meg det mønsteret fra Pickles, så takk for tipset. Den ser helt super ut!
Ønsker deg en super nyttårsfeiring og et kreativt og fint 2012.
Stor klem fra meg.
Linda sa…
Den genseren var kjempeflott! Godt mulig den havner på pinnene her også
Renathe sa…
Den var veldig flott!!:) Har gått meg hus forbi åp pickles siden.. men nå må jeg nok ta den i nærmere ettersyn...! ;)
tulipa sa…
Knallfin guttegenser! Toppers farger!
Ha en super nyttårsfeiring!
:)
Guri sa…
Genseren ble veldig fin i blått og brunt!
Takker for året som har gått og ønsker deg et riktig kreativt og godt nytt år!
Klem :)
Anorakken ble kjempeflott i alfa - det garnet har så dype fine farger. Og jeg også likte godt fargesammensetningen.
Anita sa…
Kjempefin!!!
Takk for bloggåret som har gått, gleder meg til mere inspirasjon i 2012!
Ønsker deg godt nytt år!
Klem, Anita ;)
Annelive sa…
Nydelig genser i flotte farger.
Ønsker deg et godt nytt år.
Annelive
Anonym sa…
Veldig fin genser! Denne har jeg også på listen over ting jeg planlegger, nå fikk jeg lyst til å skyve den litt oppover på listen, fordi du fristet meg:-)
Nyyydelig - denne anorakken står på min "har lyst å strikke-liste" også, håper jeg får det til :)! Kjempesøte lommebøker også.

Godt nytt år til deg og dine!

Stor klem fra Maria!
Vigdis sa…
Så nydelig genser du har strikket!
Regner med den falt i smak og blir fin til lille Mathias som plutselig er blitt ganske så stor :)
Denne var kjempefin! Og mye annet lekkert nedover i bloggen også. Takker for titten. :-)
Lalique sa…
happy new year
happy to see this blog

http://laracroft3.skynetblogs.be
http://lunatic.skynetblogs.be
Synnøve sa…
Så utrolig fin anorakk! Jeg synes du gjorde et nydelig fargevalg, som alltid, og legger denne på minnet umiddelbart! Finner alltid inspirasjon her hos deg - gleder meg til å gjøre det også i 2012 :) godt nytt år!
Anonym sa…
Hei og godt nyttår :)
Starter det nye året med ei bloggbesøksrunde, mykje fint og nytt i bloggen din sidan sist.
Klem :)
Ååå, den var bare lekker! Jepp, herlige guttefarger også :D Så nesten så "enkel" ut at det var noe jeg kunne prøve meg på... *notere på to-do listen i topplokket*, hi-hi! :D

Du er kjempeflink og kreativ. Likte godt de søte juleprosjektene du fikk sydd også.

Tusen takk for koselige kommentarer, kreativ og herlig blogg som gir meg masse inspirasjon. Takk for det gamle og riktig godt nytt år! :)

Stor nyttårsklem,
Eli Kristin
Anonym sa…
hei!
Jeg har strikket Oslo anorakken i lilla i romjulen,men min ble så vid i halsen og maskeantallet når man øker til hetten ble helt på vidda. Mulig jeg har gjort noe feil gitt.. Det ser ut som om du har felt på "innsiden" av knapphullene, foran på bolen.. har du det? Driver med en til nå,håper den blir litt mer vettug:D

har ikke lagt ut bilder av genseren ennå, må først sendes til mottaker:D
Anonym sa…
-Og jeg strikket i Lima fra Drops, det som var liggende her:D
Litt tykkere og kanskje litt større,men deilig myk:)
Frihet sa…
Godt nyttår!!!

Så fint genser!!! Jeg og har planer om å få strikke en slik.
Åse-Lill sa…
Heisann
Får en koselig blogg dette var, her kommer jeg nok innom flere ganger:-)
Ha en fin kveld:-)
Unknown sa…
Godt Nytt år... :O)
Den oslo-anorakken er veldig, veldig flott. Hadde jeg hatt en sønn hadde jeg helt klart strikket en sånn!
Syns fargevalget ditt var veldig bra, fargene passet utmerket til modellen!

Klem
Two sa…
Så fint anheng du har på glidelåsen! Hvor bestiller du slike?
G-Anette sa…
Hei, jeg bestiller anhengene litt rundt omkring, mest fra www.etsy.com. Men jeg selger også mitt "overskuddslager" på Eplabutikken min som du ser link til øverst på bloggen min :)

Gry-Anette
Ulla :) sa…
Hei! Så fin Osloanorakken din ble :) Jeg har også helt Pickles-dilla.. Og har dermed selvfølgelig strikket Osloanorakken.. Ta en titt her; http://ullaprodukt.blogspot.com/2012/02/in-action.html

Den er ganske så nydelig til jenter også :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette