Gå til hovedinnhold

Vinterblå


Når mine myke Pickles-nøster kom i hus, tok det ikke lang tid før første prosjekt var på pinnene. Og det måtte jo bare bli en lue først :) Garnet er fantastisk mykt og deilig! Jeg har en tendens til å la slike flotte nøster bli liggende å vente på det "perfekte" prosjektet. Men nå vil jeg bare strikke det som faller meg inn, og slik ble egentlig luen til :) Lyseblå og hvit sammen syns jeg er så nydelig!


Oppskriften er enkel: Legg opp 80 m på p 3,5 med Pickles Abuelita Tjukk Merino. Strikk vrangbord 2 r, 2 vr i 5-6 cm. Bytt til p 4,5. Hvis du ønsker at luen skal være ekstra baggy øker du nå f.eks 10-20 masker. Strikk riller (1 omg rett, 1 omg vrang pr farge) til ønsket lengde. Jeg startet felling når luen inkl vrangbord var 18 cm. Fellingen går over ca 7 cm. Felling: På en rett omg, strikk 2 r, 2 r smn omg ut. Strikk vrang omg + 2 riller uten felling. Gjenta samme felling (med 2 riller uten felling) til du har passe antall masker igjen... Jeg glemte å telle, men tipper rundt 10-15 masker :) Snurp sammen, fest tråder, ferdig lue! :)


Mer lyseblått fra meg. En liten mappe til hva som helst, men jeg skal bruke den til bambus-rundpinnene mine, de trenger litt luksus rundt seg :-) Mappen er sydd i ett nydelig lyseblått linstoff, fôret med hvitt stoff og pyntet med perler. Nå som vi endelig har litt ordentlig lys ute midt på dagen, skal jeg jo under ingen omstedigheter ta bilde innendørs med det første! Men dagens vind gjorde at jeg etter noen vindfylte forsøk måtte sette mappen mellom to kvister for at den skulle holde seg i ro. Men syns det var flotte kulisser jeg :)

Noen som ble fristet til å strikke Pickles sin God Morgen-genser? Det ble hvertfall jeg

Ha ei fortsatt fin uke!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Bundingen sa…
Kjempefin lue som jeg kan se er myk og god! Lekker mappe til rundpinnene også! Ha en fortsatt fin dag!
Ellen Karin sa…
Herlig lue i nydelig blåfarge!
Sissel sa…
Nydelig lue og mappe, lys blå og hvitt er supert....
Og enig med deg, "God morgen" genseren er et prosjekt jeg har lyst på:-)
Ha en fortreffelig kveld.

Klem Sissel
Synnøve sa…
Jeg ble mer inspirert av den lekre lua di, jeg! :) Hvordan går det med prosjekt Bossekopmarked?
Birgitte sa…
For en nydelig lue!! Takk for at du deler mønsteret:) Denne skal jeg prøve meg på en dag:D
Blåbærlina sa…
Så fin lue!!! Så flink du var å bare kaste deg på prosjekt med en gang, kjenner igjen det med å vente med det fineste garnet, vente på et perfekt prosjekt -man må bare bruke det mens det er ferskt egentlig. Man får jo alltids tak i mer om man kommer på flere bruksområder.... hehe
Nydelig bruk her i alle fall. ;O)
Enjoy!
En nytelse for øynene, både lue og mappe, lyseblå og hvit er uten tvil en av mine favoritkombinasjoner. Takk for at du deler lueoppskrift:)!

Klem!
Pernilla sa…
Se der har du fått brukt av garnet ditt. En fin luksus sovepose til strikkepinnene dine og, fin! Så herlig lyst og vårlig innlegg.
Pernilla
Strikketine sa…
Kjempefin lue! Jeg har også lyst på pickles garn! ;-)
Irene sa…
Blåt er altid så fin en farve. Lækker hue og etui.
Stinemorღ sa…
Fin-fin lue!
Striper er så fint, og det er fargene også :) Den ser deilig ut!

klemme-klemღ
Unknown sa…
Kjempefin lue. Og garnet så utrolig mykt og deilig ut .-)
Silje sa…
Nydelig lue! Så herlig delikate farger! Hvitt og blått blir aldri feil :) kjempefin mappe også! Og God Morgen genseren frister her også <3 Er klar for et nytt prosjekt nå!
Kjempe fin lue i nydelige farger;) takk for at du deler oppskrift;)
Randi sa…
Så fin og den ser utrolig god ut. Lyseblått og hvitt er veldig fint sammen!
Unknown sa…
Åh....Nydelig lue,takk for at du deler,her må eg nok herme:)
Lijesto sa…
Lua var kjempeflott. :) hvilke garntyper fra pickles har du prøvd og evt kan anbefale?
Anonym sa…
Kjempefin lue!
Masse flott her inne! -Legger meg som følger av bloggen din -OG har lånt noen oppskrifter av deg:) Time will show om jeg prøver meg..!
Ha en super helg!
Klem, Tove
hanne sa…
Lekker lue og jeg er enig i at fargene er fine! Garnet ser deilig ut! Flott mappe, også!
Du er veldig flink i håndarbeid!
Hilsen fra Aleksandra :)
mimouna sa…
Det ble lekkert. Lyseblått er en farge jeg ikke bruker så ofte, men det er jo i grunnen veldig pent sammen med hvitt. Og når garnet er så deilig blir det jo skikkelig luksus.

En sånn mappe var smart, den forlenger sikkert levetide til bambuspinnene også. De har det nok trygt og godt oppi der.


God helg. :)
elle-melle sa…
Det er ikke så lett å fotografere ute når vinden herjer. Kan se det for meg hvordan du forsøker å få mappen, som var veldig fin, prøver å få til å stå i ro!
Lua var nydelig, det enkle er ofte det beste. Garnet liker jeg også, jeg har selv strikket en lue i det til mannen og han foretrekker den lua for den er så god å ha på seg. Det blir sikkert flere luer herfra med det garnet.
Guri sa…
Søt lue og enda søtere mappe :)
God helg! Klem :)
Stine Alice sa…
Nydlig hue, den står nå på to do lista mi. Ha ei fin helg:)
Lijesto sa…
Så den blå/hvite lua, den var jo skikkelig nusselig. De fargene går så utrolig godt sammen.. Vurderer å prøve noe garn derfra, det virker som om de har en del bra.. :)
Vilma sa…
Info til fabrikanten : Man kan altså godt blive afhængig af Pickles :-))


Fin Lue Mandag
nøstesjel sa…
Nydelige farger i en fin lue:-) En sånn man aldri blir lei!
Likte mappen du har laget kjempegodt, pinnene dine kan bare glede seg!

Bestilte garn til God Morgen-genser fra pickles med en gang, i fargen Tåke (lilla). Har fått garnet, men måååå bar gjøre ferdig noen andre prosjekter før jeg begynner..

Ha en fin dag!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster