Gå til hovedinnhold

Søt hekling


Da jeg kom over oppskriften til denne baby-toppen begynte jeg med en gang å tenke på hvem jeg kunne hekle den til. For det gikk jo ikke an å la være å hekle denne søte saken, rett og slett! :) Og jeg har tenkt og tenkt... Og til slutt konkludert med at jeg ikke kan kaste bort tiden på å tenke, når jeg egentlig bare vil hekle! Jeg kan jo finne en passende mottaker senere, ikke sant? :)


Oppskriften er laget av den samme fantastisk kreative dama som har laget Baby Booties'ene og kan kjøpes på Etsy. Jeg skulle faktisk bare kjøpe babysko-oppskriften , men jeg lot meg lede inn i fristelse og endte med 12 oppskrifter til slutt…Men SÅ fine oppskrifter da! Anbefales! Ja, de er på engelsk, men ”hvis man vil - får man til” er mitt nye motto ;) Men å trikse med en engelsk hekleoppskrift for å få den til å passe Emma eller Anna, det er i overkant utfordrende. Kanskje neste gang :)


Jeg valgte akkurat samme farger som var brukt i oppskriften, syns de var så fine! Garnet jeg har brukt er ett nytt bekjentskap for meg, Duo fra Sandnesgarn, anbefalt av supre Hege på Bundingen i Tromsø. Det er en blanding mellom merino-ull og bomull. Og for ett fantastisk garn! Kan fort bli min nye favoritt, til denne klø-familien :) Måtte inn å se på fargekartet til Duo tidligere i dag, og sukk så deilige farger!

Ellers går det mest i villmarks-søm her, fire uker til messa så de neste ukene blir det nok mindre av andre prosjekter. Nå er forresten villmarksproduktene lagt ut i nettbutikken. Har hatt noen flotte sol-dager den siste uka, og må innrømme at når jeg kan sitte på verandaen og jobbe (sy) så syns jeg selv at jeg har verdens beste jobb! :)

Ønsker dere en fin og kreativ kveld!

Klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Nydelig!!! herlige farger og passe retro, denne likte jeg!!! Så flink du er!!!

Ha en fin kveld!!
klem klem
tulipa sa…
Så nydelig!! Skjønner godt du var giret på å hekle denne ja!! Jeg har no sittet i HELE dag å forsøkt å hekle en liten blomst og jeg får det bare ikke til!!! Jeg er helt totalt udugelig i hekling. Søren og, jeg er misunnelig på deg som bare kan smelle denne sammen kjapt og greit!
;)
Misemor sa…
Helledussan, så søt den var! =) Skulle vel ikke bli noe problem å finne mottaker til en slik, nei.
Ha en fin kveld, klem Misemor
Mirdiz sa…
Utrolig nydelig topp:)
Torunn sa…
Nydeleg!! Ja, like greit å hekle i veg, kan godt vere det dukkar nokon opp etter kvart som du kan ikle denne herligheten. Tusen takk for vimplane som kom i posten i dag!!!
Mie sa…
Kjempesøt topp! Det er ikke alltid lett å finne fine hekleoppskrifter syns jeg.. Lykke til med villmarkssøm de neste ukene!
Synnøve sa…
WoW! Den var knallfin! Null peiling på hekling her, men jeg klarer da å se at dette er nydelig! ;) Takk for tips ang garn - jeg er på jakt etter godt luegarn til nordlandsk sommer! (Tar også gjerne imot oppskrift eller tips, har ei frøken på tråden som ønsker en litt baggy lue og kanskje med dusk?) :)
Stinemorღ sa…
Rett og slett nydelig! Vakre farger! Du er virkelig flink med heklenåla :) jeg er stum av beundring!

Er Duo det garnet de kom med istedefor Duett? De slutta jo med det garnet på nyåret, jeg har vært litt nysgjerrig på etterkommer'n ;)

Deilig med en jobb som kan utføres ute i sola - kos deg!

klem
hanne sa…
Så nydelig!! Ikke noe problem å skjønne hvorfor du ville hekle denne! Ha en koselig kveld!
Hilde sa…
Jøje meg, så nydelig! :D
siwi sa…
Så flott den ble, fargene var bare helt perfekt!
Frk. Fiffi sa…
Den var rett og slett råskjønn! :)
Skikkelig flott blei den:))
Guri sa…
Den var kjempesøt!!! Forstår godt at du "måtte" hekle denne!!
Ønsker deg god helg! Klem :)
Husmorspira sa…
Så flott den er! Tror jammen meg jeg må ile inn å kikke hva annet denne dama har på lager også:)
God helg!
renate sa…
Nydelig, rett og slett!!!

Kos deg i forhåpentligvis fortsatt solskinn:)

Lykke til!
Ulla-Bella sa…
Dette var en utrolig vakker babytopp:)
strikkedilla sa…
Så flott topp. Flotte farger du har valgt.
Pillan sa…
Så flink du er, denne var bare helt nydelig!
Ønsker deg en fortsatt fin helg!
Pernilla
Myr sa…
Utrolig skjønn!
ønsker deg en fin helg videre
/myr
Cecilie sa…
Åh den vart nydelig, fikk eg og lyst å lage :-)
Hælle dussen, så fin den toppen ble da! Nydelige farger og deilig garn.

Og mottoet ditt tror jeg jammen jeg må pugge og lære meg ;o) Kan hende det er mange nye dører som åpner seg ja ;o)

Ha ei strålende uke!
Kozemor sa…
Den toppen var utrolig skjønn!!!!!
mimmi-leone sa…
For en nydelig kjole du har laget, både fargen og fasongen.

Du kunne begynne å selge, sikkert mange som vil ha noe så fint.

Ønsker deg en flott uke!
Gunn-Hege sa…
aaaaaaa, så fin altså!!!! Har ikke turt å prøve meg på engelske oppskrifter sjøl om jeg må innrømme at jeg har kjøpt noen.....

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…

Oppskrift Luksus-lue

Etter jeg skrev dette innlegget om Luksus-lua mi, har jeg fått mange hyggelige mailer med spørsmål om oppskrift. Slik gjør meg så barnslig glad! :) Ettersom lua ble til underveis uten å skrive noe ned, har jeg måttet telle og studere litt men nå er den nedskrevet. Og her kommer oppskrift til alle som vil ha seg ei luksus-lue:G-Anette's Luksus-lue
Garn: 3 nøster Sandnes Kashmir Alpakka (2 nøster er nok for en litt kortere variant) Pinner: 4,5
Legg opp 80 m. Strikk 2 r,2 vr i 5 cm.  På neste omgang øker du 1 m mellom alle de 2 rette hele omg rundt = 100 m. Fortsett med å gjenta følgende 4 omg til arbeidet måler 26 cm eller ønsket lengde:
1. *3 r, 2 vr* 2. *3 r, 2 vr* 3. Fletteomg: *2 r settes på flettepinne foran arbeidet. Strikk 1 r og så de to r fra flettepinnen, 2 vr* 4. *3 r, 2 vr*
Fellingen starter på omg etter en fletteomg:
1: *3 r, 2 vr smn* 2: *3 r, 1 vr* 3: *2 vridd r smn, 1 r, 1 vr* 4: *2 r, 1 vr* 5: *2 vridd r smn, 1 vr* 6: *1 r, 1 vr* 7: *2 vridd r smn*
Snurp sammen, fest tråder, fer…