Gå til hovedinnhold

Søt hekling


Da jeg kom over oppskriften til denne baby-toppen begynte jeg med en gang å tenke på hvem jeg kunne hekle den til. For det gikk jo ikke an å la være å hekle denne søte saken, rett og slett! :) Og jeg har tenkt og tenkt... Og til slutt konkludert med at jeg ikke kan kaste bort tiden på å tenke, når jeg egentlig bare vil hekle! Jeg kan jo finne en passende mottaker senere, ikke sant? :)


Oppskriften er laget av den samme fantastisk kreative dama som har laget Baby Booties'ene og kan kjøpes på Etsy. Jeg skulle faktisk bare kjøpe babysko-oppskriften , men jeg lot meg lede inn i fristelse og endte med 12 oppskrifter til slutt…Men SÅ fine oppskrifter da! Anbefales! Ja, de er på engelsk, men ”hvis man vil - får man til” er mitt nye motto ;) Men å trikse med en engelsk hekleoppskrift for å få den til å passe Emma eller Anna, det er i overkant utfordrende. Kanskje neste gang :)


Jeg valgte akkurat samme farger som var brukt i oppskriften, syns de var så fine! Garnet jeg har brukt er ett nytt bekjentskap for meg, Duo fra Sandnesgarn, anbefalt av supre Hege på Bundingen i Tromsø. Det er en blanding mellom merino-ull og bomull. Og for ett fantastisk garn! Kan fort bli min nye favoritt, til denne klø-familien :) Måtte inn å se på fargekartet til Duo tidligere i dag, og sukk så deilige farger!

Ellers går det mest i villmarks-søm her, fire uker til messa så de neste ukene blir det nok mindre av andre prosjekter. Nå er forresten villmarksproduktene lagt ut i nettbutikken. Har hatt noen flotte sol-dager den siste uka, og må innrømme at når jeg kan sitte på verandaen og jobbe (sy) så syns jeg selv at jeg har verdens beste jobb! :)

Ønsker dere en fin og kreativ kveld!

Klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Nydelig!!! herlige farger og passe retro, denne likte jeg!!! Så flink du er!!!

Ha en fin kveld!!
klem klem
tulipa sa…
Så nydelig!! Skjønner godt du var giret på å hekle denne ja!! Jeg har no sittet i HELE dag å forsøkt å hekle en liten blomst og jeg får det bare ikke til!!! Jeg er helt totalt udugelig i hekling. Søren og, jeg er misunnelig på deg som bare kan smelle denne sammen kjapt og greit!
;)
Misemor sa…
Helledussan, så søt den var! =) Skulle vel ikke bli noe problem å finne mottaker til en slik, nei.
Ha en fin kveld, klem Misemor
Mirdiz sa…
Utrolig nydelig topp:)
Torunn sa…
Nydeleg!! Ja, like greit å hekle i veg, kan godt vere det dukkar nokon opp etter kvart som du kan ikle denne herligheten. Tusen takk for vimplane som kom i posten i dag!!!
Mie sa…
Kjempesøt topp! Det er ikke alltid lett å finne fine hekleoppskrifter syns jeg.. Lykke til med villmarkssøm de neste ukene!
Synnøve sa…
WoW! Den var knallfin! Null peiling på hekling her, men jeg klarer da å se at dette er nydelig! ;) Takk for tips ang garn - jeg er på jakt etter godt luegarn til nordlandsk sommer! (Tar også gjerne imot oppskrift eller tips, har ei frøken på tråden som ønsker en litt baggy lue og kanskje med dusk?) :)
Stinemorღ sa…
Rett og slett nydelig! Vakre farger! Du er virkelig flink med heklenåla :) jeg er stum av beundring!

Er Duo det garnet de kom med istedefor Duett? De slutta jo med det garnet på nyåret, jeg har vært litt nysgjerrig på etterkommer'n ;)

Deilig med en jobb som kan utføres ute i sola - kos deg!

klem
hanne sa…
Så nydelig!! Ikke noe problem å skjønne hvorfor du ville hekle denne! Ha en koselig kveld!
Hilde sa…
Jøje meg, så nydelig! :D
siwi sa…
Så flott den ble, fargene var bare helt perfekt!
Frk. Fiffi sa…
Den var rett og slett råskjønn! :)
Skikkelig flott blei den:))
Guri sa…
Den var kjempesøt!!! Forstår godt at du "måtte" hekle denne!!
Ønsker deg god helg! Klem :)
Husmorspira sa…
Så flott den er! Tror jammen meg jeg må ile inn å kikke hva annet denne dama har på lager også:)
God helg!
renate sa…
Nydelig, rett og slett!!!

Kos deg i forhåpentligvis fortsatt solskinn:)

Lykke til!
Ulla-Bella sa…
Dette var en utrolig vakker babytopp:)
strikkedilla sa…
Så flott topp. Flotte farger du har valgt.
Pillan sa…
Så flink du er, denne var bare helt nydelig!
Ønsker deg en fortsatt fin helg!
Pernilla
Anonym sa…
Utrolig skjønn!
ønsker deg en fin helg videre
/myr
Cecilie sa…
Åh den vart nydelig, fikk eg og lyst å lage :-)
Hælle dussen, så fin den toppen ble da! Nydelige farger og deilig garn.

Og mottoet ditt tror jeg jammen jeg må pugge og lære meg ;o) Kan hende det er mange nye dører som åpner seg ja ;o)

Ha ei strålende uke!
Kozemor sa…
Den toppen var utrolig skjønn!!!!!
mimmi-leone sa…
For en nydelig kjole du har laget, både fargen og fasongen.

Du kunne begynne å selge, sikkert mange som vil ha noe så fint.

Ønsker deg en flott uke!
Gunn-Hege sa…
aaaaaaa, så fin altså!!!! Har ikke turt å prøve meg på engelske oppskrifter sjøl om jeg må innrømme at jeg har kjøpt noen.....

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…