Gå til hovedinnhold

Pickles, igjen :)


Pickles har virkelig truffet noe hos meg, de har så utrolig mange flotte oppskrifter og jeg har en lang liste med fremtidige Pickles-prosjekter :) Enkel Vest har stått på listen lenge, og i romjula ble den endelig strikket.
Vesten har dukket opp på den ene bloggen etter den andre, senest for ett par timer siden hos en av mine bloggevenninner Skorpionens Hjørne. Måtte smile for meg selv når jeg så det. Og for ordens skyld, vi har ikke planlagt det! Vi er bare begge to veldig glad i Pickles, tykt garn, tykke pinner og enkle plagg ;)


På grunn av tidspunktet jeg valgte (romjul og sofasitting), ble det garn fra lageret. En tråd Baby Alpaca Silk og en tråd Cotton Light, begge fra Drops. Vesten ble supermyk, men kanskje bittelitt tung pga bomullen i cotton light. Er redd den kan bli litt "hengete" etterhvert, men det får tiden vise. Knappene er også fra lageret, de to siste av de jeg brukte i dette innlegget hvor jeg også etterlyste jeg hvor jeg kunne få tak i flere. Jeg har i ettertid funnet ut at de er fra Du Store Alpakka og de er håndlaget! :)


Jeg oppdaget ikke før jeg så på bildene av Anna, at vesten forsvant litt pga skjorten under. Forskjellen på fargene er større i virkeligheten men tror blitzen ødela litt for meg. (Jeg vil ha dagslys!) Men etter en runde med lokking og luring til å få Anna til å kle på seg stasen + få henne til å ikke tøyse på bildene, fristet det ikke med en runde til, hihi :) Når jeg fikk se vesten på, ser jeg jo at den blir litt tung pga at den øverst blir litt dradd og man ser gjennom. Men kanskje bedre med ensfarget hvit under.


Jeg har forskjømt Epla-butikken min i lang tid, men nå har jeg oppdatert med diverse maskemarkører og charms. Bl.a. den søte charms'en med "Made With Love" på som dere ser jeg har brukt på vesten til Anna. Syns disse er fine å sy fast på strikkede plagg, trenger ikke være sammen med navnelappen, kan bare være som en liten pynt :)


Sist jeg ryddet Anna's rom så jeg at hun virkelig 'trengte' noe til oppbevaring av smålekene, og vi trenger jo ikke kjøpe når mamma kan sy! :) Så jeg ba henne velge stoff, og jeg ble ikke veldig overrasket over Hello Kitty og Bambi :). Brukte snor og snorstrammer slik at Anna enkelt kan åpne/lukke selv. Og pose-sying ga mersmak (igjen..) og jeg har sydd noen poser til helt spesielle formål. Mer om det senere ;)

Det klør i strikkefingrene for tiden, og jeg nyter det! Jeg strikket på meg vonde armer i jula, men absolutt verdt det, hihi :) I kveld er det pulsvarmere på pinnene, mens fruene regjerer ;)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Barbro sa…
Nydelig jakke!! Og så stilig med slike anheng. Du finner så mye fint du :-)

Ha en fin dag videre
Klem fra meg :-)
Stinemorღ sa…
Kjempe søt vest ♥ nydelig farge!
Jammen godt at snuppa ville ta på seg finklærne til slutt :)

De posene må jo være super smarte til små leker! Når vi farter rundt i sommerhalvåret skal jo Matilde ha med seg et tonn av småleker :)
- mulig dette er løsningen! Og jeg som ble kalt Bambi på skolen pga mørke øyne, hahaha... På russelua mi stod det Bambi faktisk :)

klem ♥
hanne sa…
Nydelig vest! Ble veldig fin i lyst garn! Jeg har også strikket den, men den ble litt for stor - så den ligger på vent..
Flotte poser, også! Det er deilig å fullføre prosjekter en har tenkt på en stund!
Strikketine sa…
Flott vest, mye finere enn på bildet hos Pickles faktisk! ;-)
Koselig å se alt det fine du lager, du er blant de som har gitt meg såpass mye inspirasjon at jeg har tatt skrittet ut i bloggverden selv, takk skal du ha! Og luene jeg kjøpte av deg på Sørreisamessa er mye brukt! ;-) hilsen strikketine
Heisann og så koselig det var å se din variant av enkel vest! Flott farge på vakre jenta og søte detaljer :) Artig at vi publiserte dem samtidig, thi-hi! Har vært hjemme med syke barn, så jeg strikket vesten mellom slagene og måtte få ekstra nøste levert hjem, fnis! :) Du har rett - tykke pinner, tykke garn og supre oppskrifter er fantastiske!

Likte veldig godt de lekeposene som du har sydd. Er det samme som gymbag'n på epla'n din kanskje? *ser straks for meg 1 til gutt og 1 til jente*. Smart sak, flinke du! :D

Ha en herlig kveld - og lykke til med kveldens prosjekt. Her går det i tykke sokker til vesla. Fort gjort ;)

Klem,
Eli Kristin
Guri sa…
Herlig vest det der! Men så er jeg også veldig glad i tykke, enkle plagg :) Men når det er sagt, vil vel alt være fint på vesla di; alt kler en smukke, vet du!
Klem :)
Karipia sa…
Nydelig vest du har strikket.
Har litt Pickles mønster på strikkelisten min jeg også, men der er det mye annet også, så vi får se når det blir.
Kjekt å få brukt opp garn og knapper fra lageret, jeg er strålende fornøyd hver gang jeg lager noe fra lageret.......det blir jo aldri tomt:))
En fin kveld ønskes deg:)
Kjempefin vest på en søt jente :o)
Er så greit med strikkeprosjekter der man bruker tykt garn og tykke pinner, for da får man se resultatet så fort, å det er jo det som er spennende med håndarbeid synes jeg :o)

Ønsker deg ei fin fin uke ;o)
Nøstesjel sa…
Kjempefin vest! Enkel og elegant og passer til det meste :-)
Likte veldig godt merket du har sydd på, det blir prikken over i'en!

Smarte poser! Har planer om noe liknende selv, men de planenen har jeg hatt en stund, så vi får se når det blir noe av!

Ha en fin dag :-)
lena sa…
Så herlig jenta di her!!!! Hun blir stor:) Nydelig vest! Jeg også er jo glad i pickles, men har nok skjønt at de noen ganer bommer litt på str i mønstrene sine....men det er jo så fint der allikevel! Så jeg gir meg nok ikke:) Fine merker, løper inn og kjøper med en gang!:) Og herlige leke-vesker! Ha en super dag!
Synnøve sa…
Fine bilder, fine produkter, fine farger! Inspirasjooon! :)
Anonym sa…
Nydelig vest! Eg var rett innom på butikken din på Epla og snopte:)
Masse pent!
Snuppesnella sa…
Kjempefin vest til prinsessen din !
Liker godt maskemarkørene dine også.

Ballerinatøflene er jeg kjempefornøyd med !!! Det er fort gjort å hekle de. Kun fastmasker. Flott rund passform. Du kan glede deg. Jeg er blitt hektet !

Kjenner det godt i nakken all denne strikke- og hekleiveren, så prøver å ta det litt med ro. Men det er fryktelig vanskelig.
Blir jo så fristet i alle de fine bloggene !

Kos deg videre de oppe i nord fra meg på Vestlandet.
Vilma sa…
Hej , smukke kvinde

Jeg burde bo I Norge , landet med de smukke fjelle og fantastiske garnbutikker , i stedet bor jeg i det grå Danmark og kedelige gatn butikker..øvvv :-)))

Jeg misunder luefabrikanten !!


Klem & kos ..:-)))
Tina sa…
Nydelig den vesten - den må strikkes! Og takk for besøket i bloggen min! :-) Ha en fin kveld! :-)
Rosehagen sa…
Den vesten har jeg sett på i noen dager. Den er så fin. Tror kanskje jeg må strike den jeg også;))
De sjarmsene er superlekre til pynt;))

Go helg fra Ann-M.
mimouna sa…
Den ble flott, og siden barn vokser så er det vel ikke så farlig om vesten vokser litt den også. Det kan jo nesten bare være en fordel, hihi.

De posene dine var kjempesøte, likte særlig den med Bambi.

Ønsker deg en god helg.
Nydeleg vest! Denne har eg på lista mi og. Kjempefin! Nydeleg modell og. Ønskjer deg ei fin helg.
Misemor sa…
Helt enig med deg om Picles. Jeg har også strikket denne enkle vesten i flere varianter.
Nyt lørdagskvelden, klem ToneB
Mie sa…
Veldig søt vest! Kom på at jeg har det perfektet garnet for denne vesten liggende. Dette blir et prosjekt for høsten!
Gunn-Hege sa…
Jeg har laget 3 slike vester, de er så fiiine. Mye fint fra den kanten ja!!! Jeg eeelsker de lekre posene du har sydd også!!!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster