Gå til hovedinnhold

Nordnorsk sommertopp


Pickles sin tøysetopp har jeg beundret en stund nå. Syns den er kjempesøt og så er det noe med jenta på bildet som minner om min 3 åring, Anna. Til og med Anna selv trodde det var henne på bildet... Når hun først så hva jeg strikket på og så tittet på bildet sa hun "Mamma, der har jeg den jo på meg". Som at jeg ikke trengte å strikke den da, kan du skjønne. Hihi... :)

♥Tøysejente med tøysetopp♥

Dette var ett morsomt nå-vil-jeg-ha-vår-prosjekt. Litt endringer ble det, jeg valgte vanlig vrangbord (ikke rillestrikk) og så valgte jeg å ikke ha vrang-omgangen ved fargeskift, men omgangen etter. Jeg har strikket den i dobbelt bomullsgarn, Tuva fra Europris (garn ment til ett heklet putetrekk...jaja). Valgte størrelse 2 år siden det doble garnet nok ville gjøre toppen større enn det anbefalte garnet. Strikking er ofte en risikosport dere, når man tuller med garntype, pinnestørrelser og i tillegg ikke vet underveis om det blir garn nok... 7 meter lyseblått garn igjen, puh! :)


 Syns toppen ble søt jeg og den sitter bra på. Det doble garnet gjør at den er ganske tykk, derav overskriften ;) Den er jo ikke rooooosa, men det så ikke ut som at Anna brydde seg om det. Etter inspirasjon fra Tulipa har jeg festet navnelappen på en ny måte. Og det skal jeg fortsette med! Utrolig dekorativt å kunne pynte med en knapp. Takk for inspirasjonen Tulipa ♥. Hadde egentlig bestemt meg for en liten hvit hjerteknapp, men når jeg begynte å titte i knappeboksen fant jeg denne marihøna som bare tryglet om å få komme seg ut av boksen :) Så slik ble det, og den passer fint der den sitter syns jeg.


På torsdag ble Emma 8 år. Hun har sett på de små mappene jeg syr og ønsket seg en slik, så kvelden før bursdagen ba jeg henne om å velge fritt blant stoffene mine. Jeg har mye stoff. Myyyye stoff. Men snuppa tar ett kjapt overblikk og tar målbevisst frem det ultragrønne stoffet (som jeg til nød hadde tenkt å bruke som fôr). Jeg visste jo av erfaring at mappen definitivt kom til å bli grønn nå.... Ta en titt her. Så mappen ble til og den er jo...ultrakul da! Hihi... Og som sist, snuppa er storfornøyd og da er jo mamma også det ♥

Etter to kjeeeeempestore strikkeprosjekter (i mine øyne..) har jeg nå lyst til å strikke noe mindre.. Kanskje jeg lusker tilbake til Ravelry-prosjektet jeg nevnte i forrige innlegg. Men faren for å avspore er fortsatt stor ;)

Og vet dere hva, jeg er visst inne i en lykke-periode nå, jeg har vunnet i to give-away'er! Utrolig gøy! Mer om de kommer så snart jeg får pakke i posten, en fra sør og en helt fra Tromsø ;)

Da ønsker jeg dere alle en fortsatt flott søndag!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

hanne sa…
Har du sett for ei skjønning! Nyydelig genser også...nå må jeg sjekke hvor langt opp i str oppskriften går....man blir jo inspirert ;)
Fin pung - kjekt når en får litt avsetning på stoffbunken ;)
God søndag videre!
Supersøt tøysekoppgenser til ei skjønn jente!!
Berit sa…
Er det ikke flott at disse barna vet hva de vil ha!!!, ja og det trenger ikke bestandig være slik som vi mødre helst vil at det skal være......
Den pungen ble jo bare superflott da.

Du har så mange flotte charms, hvor får du tak i de hen, ja hvis det ikke er en yrkeshemmelighet da!!

HA en fortsatt flott søndag.
I Trondheim har nok våren kommet på besøk, Godt og varmt er det.
Klem Berit
Frihet sa…
Flott topp på nydelig jente!!
Sanna sa…
Kjempesøt topp!
Så flott sommertopp! Hun var jo heldig som fikk velge stoff og greier!
Judith sa…
Den ble veldig fin! Fikk nesten lyst på en selv!
Siren sa…
Vanvittig fin altså! Lurer nesten på om jeg vet hva mitt neste prosjekt skal være:) Og hun ser jo VELDIG stolt ut:)
renate sa…
Nydelige jenter du har!! Toppen ser bare herlig ut og jenta kledde den godt:) Grønt er jo skjønt da!!!!!

Fin søndag til deg:)
For en nydelig og fotogen jente du har :) Hun kledde jo de fargene utrolig bra!
Ha en fin kveld!
Guri sa…
Kjempesøt genser, og vesla er bare vakker!!!
Ellen Karin sa…
Så søt sommertopp! Denne fikk jeg lyst til å strikke også, men kan nok vente et par år. :)
tulipa sa…
Så søt genser til nydelig jente! Ja, disse Emma'ene vet hva de vil ha! (min Emma blir 8 i august,artig):)
Tenk at jeg kan være til inspirasjon!!! I love it!! ;)
God kveld!
:)
Anonym sa…
Nydelig blogg du har.Så snill du er som deler oppskrifter,,blir så inspirert.:)))
Stinemorღ sa…
Så nydelig tøysekoppa er! :) Og den toppen kledde hun!
Har denne toppen på min egen to-do liste, har til og med garn liggende... - tida flyr avgårde, men snart :)

Helt klart en risikosport! Jammen bra du akkurat hadde nok garn, hihi!

Lekker mappe! Jeg husker den bestemte frøkna og de grønne vottene :) det er godt med jenter som vet hva de vil ha!

Jepp... pakke er på vei i posten :)
klem
Husfruen sa…
så fin den ble i de fargene.
Jeg ser likheten:)
Linda sa…
kjempe fin, og flott med blått også til jente! Det er sjelden nå om dagen, og var virkelig lekkert :)
Tina sa…
For en nydelig topp i nydelige farger? Jeg lurer på om en gutt også kan ha en sånn en... *Tenker på posen med tuva som ligger i kjelleren og venter på å bli noe fint*
Ååååjjj, den strikkatoppen ble såå søt! Du verden som jeg gleder meg til vi kan legge bort ullklær og bobbledresser til småttisene våre. I Trøndelag hadde vi + 36 grader i sola i dag, så ting skjer ;o)

Stor klem!
Rigmor sa…
Herlig jente med en nydelig topp :)
Supersøt tøysetopp i herlige farger! Jeg har strikket denne selv og syntes det var er morsomt arbeide. Likte vrien din med vrangbord!
For ein supersøt og herleg modell i ein nydeleg topp! Artig å feste merkelappen slik. Flott mappe og i ein herleg farge. Ha ei fin veke.
Misemor sa…
Så nydelig jente da. Og toppen ble fin også. Artig historie!
=) Misemor
Likis strikk sa…
Utrolig søt topp. En tanteglad strikker må kanskje ta fatt i noe slik til et lite pike tantebarn.

Vil også bare hilse og si at jeg er utrolig fornøyd med en lue jeg kjøpte hos deg på Åsgårdsmessa før jul. Den er akkurat passe tynn til å få plass under snowboard/slalomhjelmen, men likevel varm nok til at man ikke fryser på ørene. Håper å se deg på julemesse i år også, så kanskje jeg invisterer i en ny ;)
Benthe sa…
Hvor er det en super sød bluse,og de farver klær hende så godt.
Smuk lille dame :)
Synnøve sa…
Åh, supersøt sommertopp!! Så utrolig fine farger til jenta di! :) Jeg ble helt matt, denne må jeg legge på minnet!
Nååh, kjempefin topp på enda søtere jente!

Og grønt må det være, ordentlig vårglad mappe.

Ha en herlig uke!
Unknown sa…
For en skjønn topp på en skjønn frøken!

Jeg har også gått og planlagt å dra på jekta, men har aldri kommet meg så langt. Kanskje neste torsdag er dagen? :)
Mirdiz sa…
Toppen ble kjempefin!
så nydelig liten jente du har! :)
Anonym sa…
Denne må jeg bare lage til tvilling-jentene mine!! Hvilken pinnestørrelse brukte du?
Hege LH sa…
Kjære Gry
Så fin blogg du har! Og så skjønne jentene er! Gleder meg til å følge med videre. :-)
Klem Hege
Ugla sa…
Jeg har aldri vært noe begeistret for tøysetoppen, men etter å ha sett din versjon er jeg helt forelsket. Den var jo så søt.
Ha ei fortsatt fin påske :-)
Blåbærlina sa…
Heeeelt nydelig!
Syns din variant ble skikkelig fin,
Fargene fine og passet så godt til den lille snuppa!
Kjekt at det kommer opp tidligere innlegg, så sjelden man får tid til å gå langt tilbake på bloggene man liker....
God klem fra Nina

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp