Gå til hovedinnhold

Til små og store tær


Jeg blir mer og mer glad i å hekle! Hvertfall når man kan lage slike søte babytøfler :) Jeg fant oppskriften for lenge siden, men siden den var på engelsk og jeg da ikke var særlig flink til å lese norske hekleoppskrifter så ventet jeg. Men nå måtte jeg bare prøve! Har heklet og rekket opp en del ganger, men til slutt fikk jeg det jo til. Jeg sliter med der en ny omgang skal starte, det forskyver seg fra omgang til omgang så starten flytter seg... Men med litt improvisering ble "frøken nøye" fornøyd :)


Oppskriften heter Baby Ancle Boots og den fant jeg på Etsy.  Damen bak oppskriften har masse nydelige hekle-oppskrifter! Ta en titt og bli hektet ;) Jeg har heklet tøflene i Sandnes Palett, syns det ga ett fint fargespill selv om tøflene ble litt ulike da. Men det var ikke det beste garn-valget når man driver og tuller med opprekking hele tiden, for garnet egnet seg ikke til det. Tror det blir babyull neste gang :) Men først må jeg få rapport fra mamma'en til mottaker Mathias om disse sitter bra på foten. Gjør de det, så blir det hvertfall ett par til :)


Og så har jeg heklet voksen-tøfler også. Sent en kveld fikk jeg akutt lyst til å bruke litt av Eskimo-garnet mitt, kanskje fordi jeg vet det går så raskt unna ;) Og da fant jeg denne oppskriften hos Garnstudio. Skulle jo bare komme i gang før jeg skulle ta kvelden, men endte opp med å hekle begge tøflene ferdig. Utrolig rask og grei oppskrift! :) Jeg valgte størrelse 38-40, men gikk ned en heklekrok-størrelse til nr 7. Rett og slett fordi jeg syns 8 så fryktelig stort ut. Og det var bra jeg gjorde det, for tøflene er faktisk litt store. Skal nok gå ned en størrelse til hvis det blir flere par... ehm...noe det allerede gjør...for jeg har kjøpt tre nye nøster og er i gang (jaja, så mye for å minke garn-lageret, hihi...).


I juni skal jeg stå på Nord Norsk Villmarksmesse i Bardu med luene mine. Men for å få stå der må man ha litt villmarks-relaterte produkter. Så i tillegg til luer med villmarks-motiv er jeg nå i gang med fiskesnelleposeproduksjon (langt ord det der..). Skal også lage større poser til diverse utstyr. Så i går ble disse posene til. Gøy å samleband-sy noe annet enn luer :) Skal lage en egen villmarks-avdeling i nettbutikken etterhert, slik at de som ikke skal på messa også kan få kjøpt.


Her er Anna i full gang med å montere hagemøbler, og jeg skal love dere at hun er faktisk ganske sterk! :) Som dere ser, her er både lue og fleecejakke på. Men nå er hvertfall møblene klare! :)

Jeg har også sydd en skikkelig vårlig ting men jeg nekter rett og slett vise bilder av den før våren er her! Men en liten sniktitt ser dere her ;)
I kveld strikker jeg lyseblå småting til en nyfødt liten gutt :)

Til slutt, må bare få takke alle som besøker meg og legger igjen kommentar. Jeg er utrolig glad for at dere titter innom meg! :)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Nydelige babytøfler:) Så mye fint du har laget til messen!
Randi sa…
Nydelige tøfler og babysko. Du er jammen effektiv!

Her har våren kommet og tiden går med på utearbeid. Godt etter en lang vinter. Gleder meg til å se vårtingene dine!

Klem
Hælle duss'n så nyyyyydelige babytøfler! Og så engelsk oppskrift da... Du er flink! Jeg kan hverken å hekle eller lese engelske oppskrifter...

Sender varme solstråler oppover til deg der nord, og håper at våren kommer snart! Er så spent på det nye syprosjektet ditt shø ;o)

Ha en strålende dag!

Klem
Så masse fint du lager!! Dei babytøflane er berre kjempeflotte , har mønsteret og er tenkt å prøve å lage slike. Fine dei andre tøflane og luene dine og!!
Ellen Karin sa…
De babytøflene var kjempeflotte. Og alt det andre du lager også. Flotte Greengate-stoffer. Blir spennende å se hva du har laget av dem. Håper du får en fin kveld med lyseblå babystrikk. :)
Mie sa…
De heklede babytøflene var superskjønne! De vil jeg også hekle! Og fiskesnelleposene ble kjempefine. De kommer til å gå unna! Jeg har fått et par bestillinger på snelleposer fra pappas fiskekamerater jeg, etter at jeg sydde mine. Tror også jeg skal bestille meg litt stoff med fisk på. Hvor kjøpte du ditt?
Misemor sa…
Så spennende med messe da! Lykke til med den. Og de babytøflene hadde jeg skikkelig sansen for!
=) Klem Misemor
tulipa sa…
Ha du sett på maken til alt du klarer å produsere!! Jeg er storimponert!! Tøffe poser og spennende at du skal utvide luefabrikken din! MEN.... hva med de nydelige strikkeposene da?? Og pinneetuiene??? Skal du ikke ha egen avdeling for det og???
Håper inderlig det!;)
Kos deg med lyseblått strikk i kveld!
:)
Ååh, de skoene var SUPERSØTE!! Får lyst til å prøve selv, selv om jeg ikke skjønner noe av engelske oppskrifter:)
Siren sa…
Så utrolig fine tøfler! Og synes fargen på garnet var kjempeflott! Har sett disse noen ganger, og tenker hver gang at disse må lage. Er desverre ikke noe særlig av en hekler, så det får vente til den basillen biter meg:)

Nydelig bilde av Anna, og så fine ting du har laget til henne! Blir artig å se hva de nye stoffbitene skal bli - gleder meg:)
Synnøve sa…
Som alltid mye fint her hos deg - i alle mulige kategorier! Håper våren kommer nordover til deg snart, her nede i midten har vi virkelig fått smake i dag, 14 grader og nydelig sol :)
hanne sa…
Så skjønne tøfler både til voksen og barn!
Fine snelleposer, får håpe du får solgt alle sammen! Lykke til;)
Ønsker deg vår - gleder meg til å se hva du har laget av pastell-stoffene!
Klem
elle-melle sa…
De babytøfelsokkene var kjempefine! Slike kunne jeg tenke meg å lage jeg også. Nå venter jeg bare spent på å høre hvordan de sitter på foten. Det er alltid det kinkige med babysokker/tøfler - det er ikke lett å få dem til å sitte der de skal:)
tulipa sa…
Phew, godt å høre!! Gleder meg:)
silje-marlen sa…
så søte baby tøffler:) mye kreativt å finne på bloggen din, kjempe artig:)
Tina sa…
Oi, så produktiv du er!!
renate sa…
Utrolig skjønne uggs-aktige tøfler :) For en produktivitet!! Imponert!! Her lager jeg så lite for tiden, det går mest i bøker, jeg elsker å lese:)

Klem fra meg:)
Tina sa…
Flotte tøfler - både små og store! De store har jeg forresten på planleggingslista mi selv og etter din rapport, rykker de nå frem i køen! Men holder eskimo-garnet i så hard bruk som tøfler, da? Vi har fått luene våre, og er så fornøyde! De er proft sydd, og alle passet! Du er så flink! God torsdagskveld! :-)
Pernilla sa…
Her var det mye fint, både heklet og sytt!
Jeg er og veldig spennt på og se hva det blir av det nydelige vårstoffet du viser frem. Og det lyseblå du strikker.
Ønsker deg en riktig fin og vårlig helg!
Pernilla
Utrolig søte babytøfler (hekling er gøy!!!), flotte voksentøfler og wow, for en produksjon! Gøy med villmarksmesse, kanskje vi titter innom!

Ha en herlig helg!
Hej.
sidder i Danmark og følger din dejlige blog. Kan forstå du har problem med forskydning når du hækler rundt. Du kan lave en fm. (fastmaske) i sidste maske og derefter en lm. (luftmaske. Så bliver rækkerne lige. Håber du forstår hvad jeg mener.
Mvh Bente Mattie Nielsen
Silkeborg
Hej igen.
Fik så lige skrevet forkert. Det er en km. (kædemaske) og IKKE Fm. som jeg skrev.
Sorry
Bente M. Nielsen
Komadyret sa…
Knallfine tøfler, disse har jeg siklet på på ravely også. Men som deg, syter jeg med engelsk hekling...... Det blir som regel en forskyving i omganger på hekling (iallefall når det er rundt og rundt), bruk maskemarkører (slike med kroker) så vet du alltid hvor starten er ;)
Nydelege babytøflar og voksen tøflar! Vil anbefale deg å bruke maskemarkør, då veit du alltid kor starten er.
Utruleg mykje stilig du lagar til villmarsmessa! Tenker det blir spennande å gøy.
Herleg bilete av Anna,- ei nydeleg jente! Er spent på å sjå kva det vårlege er som du tryller fram. Håpar snart våren kjem til deg og.
Syntes du er veldig flink :) Jeg lærte meg først å hekle etter oppskrifter for ca. 11 år siden og syntes det er veldig artig alt det fine man kan få frem :)
Ha en fin dag, klem.
shygirl sa…
Så søte babytøfler! :-)) De ser jo nesten ut som ordentlige sko. :)
Så masse flotte poser du har sydd til villmarksmessen, kan tenke meg at det kan trenges litt stashposer til alt mulig med slike hobbyer også. :)
Tusen, tusen takk for den fiiine premien som kom i posten til meg. :-)) Ble sååå glad, jeg elsker slike babushka figurer så det var perfekt! :))

Ønsker deg en flott uke.

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.