Gå til hovedinnhold

Panneband og panneband


Jeg falt pladask for disse skjønne pannebandene som Stinemor har delt med oss, hun har vist oss det ene nydelige bildet etter det andre. Og jeg leser at det er flere som strikker disse akkurat nå. Inspirasjon er herlig! :) Tusen takk Stinemor ♥


Alle er strikket i dobbel Lerke på pinne 6. Jeg la opp 15 m på de største og 13 m på det minste. Hekla-blomstene er fra Garnstudio. Endret litt på den minste....for å få den mindre ;)
Dette var virkelig herlig tv-strikking. Deilig etter hektiske dager å bare kunne synke ned i sofaen å strikke, uten å måtte følge mønster, telle, bytte farge eller noen ting :)


Denne kronen til Anna heklet jeg for en stund siden, men den manglet siste finish og nå passet det jo bra :)Heklet i dobbel Tuva bomullsgarn, oppskrift fra Garnstudio. Jeg har laget flere tidligere og de er populære hos prinsessa - som fortsatt syns rosa er det nyyyydeligste som fins! :) Til tross for ett ørlite smil på Anna her og ett sjarmerende bilde lenger opp, var hun ikke spesielt fornøyd med å være med på fotoshoot i ettermiddag. Hun har to triks når hun skjønner at jeg er på blogge-fotografering og hun ikke har lyst. Det ene er å bevege seg. Heeele tiden... Det andre er å tøyse...


Så med dette spise-is-bildet ønsker jeg dere en fortsatt fin torsdagskveld og ei riktig god helg! På søndag trekkes give-away'en min! :)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Så fine pannebånd!! Trur jammen eg må lage nokre slike og:))
hanne sa…
Koselige bilder av store og små! Flotte pannebånd! Det gjorde seg veldig med de flotte heklede blomstene! ;)
Nydelig heklet krone også!
Ha en fin kveld! Klem!
Linda sa…
Flotte pannebånd! Og den kittyen må jo slå godt an hos en liten jente :)
Randi sa…
Så mange fine pannebånd og fine bilder av dere:-)
Tror jeg må slenge meg på bølgen jeg også, de var skikkelig fine!

Ha en fin kveld!
Stinemorღ sa…
Så fine de ble! :) Den hekla blomsten passer supert til!
Utrolig artig at noe så enkelt som pannebånd er så smittsomt :) - me like!
Den rosa krona var også kjempe søt!

Jentene dine er så nydelige!
Matilde sender *modell-vibber* til Anna Matilde :)
Stilig tullebilde av snuppa!

Jeg syns du bør kjøpe slike sengesett med ugler... vurderer det selv - hehehe... Så ugler på en barnegenser i dag, og ja.. tenkre på deg!

Ha en flott kveld,
klem
Barbro sa…
Kjempeflotte pannebånd!!

Ha en fin kveld videre :-)
månestråle sa…
fy søren så herlige pannebånd du har laga :):) !!!
Trur jammen æ ska prøve :)

Du e bare råflink tel det mæste !!

Klem Anita
tulipa sa…
Se der ja! :) Flotte pannebånd og nydelig heklete blomster. Jeg kan jo fremdeles ikke hekle blomster, men jeg har en nødløsning, bare vent å se ;)Får se om jeg får anledning til å blogge mine i morgen, er nettopp ferdig! Som alltid nydelig jente og jammen ser du ikke så værst ut du heller!:)
God natt!
:)
renate sa…
Ser vi er flere som har latt oss inspirere av Stinemor::)) Og så gøy at alle lager med sin egen vri, du med skjønne blomster på:)

Skjønne bilder:)

God natt fra meg og:)
Flotte pannebånd, og virkelig gode bilder:)
elle-melle sa…
Kjempeflotte pannebånd. Det frister å prøve disse.
Jeg har meg en liten runde rundt til nye (for meg)blogger i kveld og så fant jeg deg!
Du har så mye fint og jeg falt for den lille boleroen du har laget. Den kunne jeg godt tenke meg å strikke.
Jeg vil gjerne komme innom fler ganger så jeg legger meg som følger og setter deg på blogglista mi.
Guri sa…
Pannebåndene var kanonsøte alle sammen! Og disse jentene dine er bare herlige; kvikk ei øya og med lure smil :)
Ha en fin kveld! (Eller natt er det vel snart nå...) Klem :)
Hei! Der kom du meg jammen i forkjøpet.... Lagde et tilsvarende innlegg i går kveld, men fikk det ikke helt ferdig... Ja ja. Vi har forhåpentligvis ikke akkurat de samme leserne! Nydelige bilder♥ Pannebåndene er superfine!!
klem fra Sissel
Linda sa…
For nokre fine panneband. Gjorde seg med dei heklablomstrane.
Misemor sa…
De ble kjempefine med hekla blomst! Supert at du deler framgangsmåte med oss! =)
Berit sa…
Flotte pannebånd. Herlig is spisende frøken også.
Det ligger en Award til deg inne hos meg.
Ha en flott fredag.
Klem Berit
Renathe sa…
Så fine de var da :) og takk for tipset, enda en nydelig blogg :)
Synnøve sa…
Herlige bilder! :) Det er rart med disse oppskriftene, vi kjenner dem - men ikke før noen viser de frem kommer vi på at de eksisterer ;) Blomstene gjorde susen her! God helg!
Nydelige pannebånd (jeg har også lyst å lage sånne ;)) og kjempefine bilder av dere!

Ha en herlig helg!

Klem fra Maria!
siwi sa…
Masse fint du lager, siste bilde med is var jo bare et blink skudd! Har nettopp strikket lue med blomst og laget en link til bloggen din! Finnes masse fin inspirasjon her inne!
Mie sa…
Så fine pannebånd. Tenkte faktisk på å lage meg et pannebånd her om dagen. Været nå er for varmt for luer, men vinden gjør det litt kaldt på ørene. Da er virkelig pannebånd tingen og disse var jo supersøte!
Unknown sa…
Lekre panneband! Mange som strikker disse ja, trur dette er tredje bloggen med disse i dag! Men det er jo fullt forståelig når de er så flott!
Karoline sa…
♥Fantastisk flotte pannebånd♥

Klem KAROLINEMOR!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.