lørdag 2. oktober 2010

Min bestemte frøken


På torsdag var skole og barnehage stengt, så det ble det bytur på meg og jentene. Har lenge tenkt at jeg skulle strikke votter til Emma, og nå ville jeg benytte sjansen og be henne velge farge på garnet. Det er nemlig ikke ofte vi er sammen på bytur, det er plutselig blitt kjedelig for 7-åringen å være med mamma rundt omkring. Garntypen hadde jeg bestemt på forhånd og det var topp t'tå garnet fra Gjestal, pga at det er tykt, mykt og superwash. Emma tittet på garnene i ca 5 sekunder, og plukket opp det mest gyselige neon-grønne garnet jeg har sett! "Dettan ska æ ha!" sa hun. Jaha, jeg hadde jo lovet henne at hun skulle få velge.


Men jeg fikk faktisk grøsninger av fargen....så jeg måtte jo prøve med noen forsiktige overtalelser, fant frem de nydeligste farger, prøvde å argumentere med hva som passer til vinterjakken og andre utspekulerte ting. Nope. De skulle være neongrønne! Og da damen i garnbutikken forsvarte Emmas valg og sa at fargen var kjempekul, ja da var det bare å gi seg. Vottene ble strikket og Emma er storfornøyd :)

Fargen på bildet er ikke i nærheten av å gjengi skarpheten. Men jeg må bite i meg ordene litt da, for fargen ble faktisk (bittelitt)  kul når hun tok de på seg!  Og Emmas gledeshyl når de var ferdige er mye mer verdt enn mine meninger om neon :) Mønsteret er mitt eget, det ble til underveis med litt prøving og feiling. Har forresten fått "bestilling" fra Anna på vottene, men hun ville ha "josa". Puh :)


Denne lua er det en stund siden jeg strikket, har bare ikke blogget den før. Den er strikket i Freestyle, eget mønster. Denne ble også Emma sin, dvs den er kanskje litt stor men etter fotograferingen fikk jeg bare klar beskjed om at denne lua skulle være sånn og at den var hennes! Sånt sett er det kjekt med tre jenter i huset, for jeg strikker veldig ofte uten mønster, jeg bare strikker i vei. Og da passer det jo stort sett en av oss :)Det ble så mange fine bilder av Emma, og jeg klarte ikke bestemme meg for hvilke jeg skulle velge så da måtte det bare bli flere :)  Og ja, det krevde litt bestikkelser for å få henne med på fotoshoot ;)


Nå har jeg ett litt større prosjekt på gang, som jeg gleder meg å ta fatt på! Jeg ba svigersøster titte gjennom boka Myk Start og velge seg noe til lillegutt som kommer i november. Og da falt valget på en tykk og god vognpose. Jeg er veldig glad i garnet Eskimo, og Garnstudio har en vognpose i dette garnet så det blir nok en kombinasjon av disse to oppskriftene. Svigersøster valgte fargen, kjempenydelig!

Nå skal jeg få noe nytt på pinnenne og så er jeg klar for "skal vi danse" om en time. Ha en flott lørdagskveld jenter. Vi snakkes ;)

17 koselige kommentarer:

Randi sa...

Greit med en knallfarge på vottene for da vet hun iallefall at de er sine :-) Synes vottene og lua var fine og for ei nydelig jente:-)

Mye fint i boka Myk start. Gleder meg til å se vognposen.

Luene er fremdeles like populær her. De er i bruk hver dag:-)

Ha en fin lørdagskveld!
Klem

Stinemorღ sa...

Stilig farge! Jeg skjønner jo din første reaksjon :) men så lenge frøkna er fornøyd - det er jo de viktigste!
Kos deg med lørdagskvelden, klem

to. sa...

Fine plagg og nydelig jente! Men det er liksom noe med neonfarger når man er oppvokst på 80-tallet... ;)

Maria M Marøy miaen@online.no sa...

Jeg må si meg enig med Emma. Kjempe gøy farge på nydelige votter!
Artig lue også. :)

Barbro sa...

Det er gøy å eksprimentere på farver.
Knall-valg :-)

Fine votter og flott lue :-)

Judith sa...

Lurt å la ungene bestemme selv, så blir det mer brukt. Prøver det selv også, men noen farger fikser jeg bare ikke, knall rosa, type neon, f.eks, det går bare ikke. Men den grønne der syns jeg fakrtisk ikke var så verst.

Synnøve sa...

Jøsses, så mye fint!! Det viktigste er jo at mottaker er fornøyd, og da betyr verken størrelse eller farger så mye! :)

Synnøve sa...

...Og først nå har jeg sett den koselige kommentaren fra deg! Jeg må bare få si at jeg ble virkelig glad, og jeg gleder meg til å se duskeluen din etter hvert :) ønsker deg en fin søndag, for det er vel i grunn det det er nå ;)

lena sa...

Ja, vi har litt lett for og "safe" fargene våre;) Men de ble skikkelig kule! Godt at jenta di er standhaftig:) Flott lue også! Er så imponert av hvor flink du er til å strikke uten mønster! Gleder meg til å se vognposen:)

Vilma sa...

Nydeligt Anette , farver skal der til :-)

Miriam sa...

Foe en søt jente du har! :)
Vottene ser veldig kule ut, men skjønner godt at du stusset på fargen.. Lua var kjempestilig, likte overgangskantene :)
Klem
(Kjole til lillesøster er forresten ikke så veldig stort prosjekt, syntes det gikk overraskende fort. Mye rettstrikk i midten ;) )

Pringeling sa...

Så fantastisk råstilige votter du har strikka! Må innrømme at jeg syns noenfarger er litt kult, selv om jeg ikke går med det selv...

Gratulerer med foretak forresten, så det i avisa =)

Guri sa...

Kunne ikke annet enn le da jeg leste om de grønne vottene :) Du skal vel ikke ha det noe letter som mamma du enn hva jeg har hatt... humre :)
På engelsk er det et uttrykk som sier "to pick a fight" . Kjenner ikke noe tilsvarende på norsk, men det er viktig å velge hvilke kamper man MÅ ta og hvilke avgjørelser som er av mindre "viktig" karakter. Og fragen på vottene var vel nettopp en slik som sistnevnte... Er frøkna fornøyd, så er jo det det viktigste :) Og de ble jo tøffe da!!!
Du har mange flotte bilder av jentene dine, de er så nydelige begge to!!! De er helige som får så mye fint hjemmelaget!! Klem :)

Snuppesnella sa...

Morsom vottehistorie ! Hun kommer til å klare seg godt videre i livet hun der. ;)
Likte godt luen også. Du er flink !

lena sa...

Jepp, möbius-halsene er strikket i Lerke:) Herlig garn!

Felisi sa...

Det er ikke så enkelt når man først har latt dem få velge... ;)
Men vottene er fine på bildene ihvertfall, og frøkna ser fornøyd ut :)
Fin lue også!

Veronica sa...

For ei nydelig jente!! Og, masse flott du har laget! Effektiv og flink er du!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...