Gå til hovedinnhold

På tide med luer igjen


Det er jo flere uker siden jeg strikket luer (hvertfall tre uker...) så nå var det på tide igjen! Denne dus-rosa luen ble til etter (nok en gang) å ha tittet gjennom en av mine yndlings-strikkebøker: Strikk til Nøstebarn. Rart hvordan man plutselig kan finne "nye" ting man vil strikke i en bok man har hatt lenge, som at man ikke har sett det før. Eller kanskje man rett og slett forandrer smak etterhvert?


Jeg syns hvertfall denne luen var helt bedårende! Jeg tror dessverre den ikke blir til min Anna, da den klør for henne (og kanskje litt i største laget..) men jeg skal nok finne en søt mottaker :) Strikket i dobbel tråd Tynn Alpakka, fra Du Store Alpakka. Første gang jeg prøver dette garnet, det var utrolig mykt og godt å strikke med. Og fargen akkurat passe rosa :)


En lue til har det blitt, etter inspirasjon fra Shygirl med bloggen Min Lille Verden.  En flott blogg jeg oppdaget etter at hun meldte seg på og vant trøstepremie i min give-away. Oppskriften til lua er fra Garnstudio. Jeg har strikket i dobbel tråd Lerke på pinne 5. Dette ble en luftig og fin vårlue syns jeg. Kanskje litt tung pga bomullen i Lerke, men da faller den samtidig veldig pent. Og fargen elsker jeg :)


Jeg har dilla på disse kaffe-posene fra Nescafé og drikker nok alt for mye av dem... men så er de jo fantastisk gode da! Spesielt med sjokoladesmak...mmm.... Men esken de kommer i er ikke så vakker å ha stående, så da var jeg jo bare nødt til å sy en liten kurv til de :) Søtt og sommerlig med rosa og blomster.
Helt siden jeg startet Luefabrikken har jeg hatt lyst til å ha en egen liten logo. En jeg kan ha på nettbutikken, merkelappene og slike ting. Og jeg har hele tiden visst at det måtte bli en ugle! :)
Og jeg har søkt og lett etter "min" ugle. Google bildesøk har vært flittig brukt, og også andre bilde-sider på nett. Så hvem hadde trodd at min ugle skulle dukke opp på Vero Moda? På en t-skjorte på ett stativ hang den og så på meg - og det ble gjensidig kjærlighet ved første blikk ;)

Men hva nå...jeg kan jo ikke bare stjele Vero Moda sin ugle... Og tegne kan jeg heller ikke. Men jeg har lyst til å gjøre noen små endringer på ugla (ha den litt enklere) så kanskje det ikke er å stjele da, eller? ;) Og så må jeg finne noen som kan tegne...tar i mot forslag :)I dag har jeg hatt litt vårfølelse! Den meteren med snø på plenen overså jeg glatt, og myste heller mot sola og hørte på deilig lyd av snø-smelting :)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Stinemorღ sa…
Det var jammen på tide med en lue til nå :)
Kjempe fin! Jeg liker virkelig de duse rosa fargene - nydelig!

Hahaha.. Selvsagt på du ha ugle som logo! Hva ellers liksom.. :)
Jeg er ikke god til å tegne, men krysser fingrene for at du får orden på ugla...
Hva hvis man tar omrisset på den og farger den med egen farger? Er det å stjele?

STOR klem
Vilma sa…
Godt at se at der atter er gang i den norske lue fabrikation , jeg var ved at blive lidt nervøs...hele tre uger uden luer...:-))))))

Mange klem Vilma ( uden lue )
Trine sa…
Skjønne luer.
Lykke til med ugla:)
tulipa sa…
Flotte luer! I mine favorittfarger:) Så flott den oppbevaringsboksen var! Ja, det var syerske man skulle vært*sukk*
Har dessverre ingen gode tips til deg ang uglemerket, men jeg følger spent med!
:)
elle-melle sa…
Så fine luer du har strikket:)
Nydelige farger.
Lykke til med ugleprosjektet ditt.
Synnøve sa…
Ahh, jenta di er så herlig - ordentlig søt! :) Luene lekre som alltid, og ugla råkul! :D I dag jogget jeg i solskinn og hørte vårlyder: lekende barn! herlig!!!
Frihet sa…
Nydelige luer!! Du er virkelig flink!!

Klikk deg innom bloggen min og gjett, mulig du vinner en premie!!!

Fin kveld!!
renate sa…
Flotte luer, begge to:) Liker veldig godt den duse rosafargen. Kaffeboksen: like it!!!

Fine kvelden til deg:)
Barbro sa…
Flotte luer du har laget! Og søt boks til kaffeposene.

Ha en fin kveld videre
Klem
Lisbeth sa…
Nydelige luer! Jeg falt pladask for den i Tynn alpakka.
Ang tegning av ugle så kan jeg anbefale Annika Sylte med bloggen www.annikasylte.com Hun er kjempeflink til å tegne og ser ut til å klare det meste. Lykke til!
hanne sa…
Så søte luer! Kjempefint med de heklede blomstene, også! Flott oppbevaringsboks, også!

Lykke til med ugleprosjektet ditt!
Klem
Håper du får noen til å tegne deg en ugle til din logo:) Fine luer du har laget:)
Bente sa…
Jeg ramlet inn her, jeg. :-) Så koselig blogg du har! Luene dine var helt nydelige. Jeg likte spesielt godt den rosa i alpakka. Og så søt modell!
Lykke til med uglelogo! Det blir kult!
Frk. Fiffi sa…
Hærlig farge på luene! :) Har strikka en jakke i omtrent samme farge, og tilhørende kjole e på vei. Nesten så man skulle hatt en slik søt lue til også :p Håper du får til ugla! :)
Miriam sa…
Så skjønne luer! Og ikke minst, utrolig bedårende modell :)

Pixieluene er strikket i rubin fra Sparkjøp (enkel tråd). Strikker mye med rubin og babyull derfra, ettersom det både passer studentlommeboka og det er veldig slitesterkt og fint :)

Ha en fin helg!

Klem Miriam
Miriam sa…
Glemte å skrive at det var en god idè med ugla, det er noe jeg forbinder med deg ;)
Og så ligger det noe til deg i bloggen min :)
Anonym sa…
Her har de noen ugleprodukter. Kanskje finner du litt ekstra inspirasjon?
http://www.lagerhaus.se/search.html -skriv inn OWL

Påskehilsen fra Maja
shygirl sa…
Så kul den garnstudiolua ble, for ikke å snakke om fargen! :) Likte passformen på den også, den ble jo skikkelig baggy. :))
Lerke er jo kjempefint både å strikke med og å bruke. :))
Søt nøstebarnlue, også :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp