Gå til hovedinnhold

Påskedager


Vi har hatt koselige dager på Reinøya. Været var ikke helt med oss, men det betyr ikke at tradisjonen med grilling i fjæra utgår! :) Kaldt ble det og vått ble det, og den siste grillmaten ble ferdigstekt og spist innendørs.
Emma har vært på fisketur med pappa og onkel Olav. Anna syns det ble litt for skummelt og tok seg heller en liten rotur med bestemor langs fjæra.


Vi var på blåskjell-plukking om morgenen, bare for å oppdage etterpå at de ikke er spiselige på denne tiden. Men sjøstjerner, krabber, kråkeboller, tangsprell og andre små dyr er like gøy å finne! Svigerfar smakte på en liten bit av innholdet i kråkebollen, som han spyttet ut igjen (noe som taler for seg selv..). Og han beskrev opplevelsen slik: "det smakte som at kråkebollen skulle ta over hele meg"...hihi...ikke noe man serverer altså ;)


Det var ikke så mye av garn-mengden jeg tok med meg som ble til noe, men en liten hjelmlue fikk jeg strikket til skjønne Mathias. Tante-gudmor er jeg til han :) Dvs om to uker blir jeg og samboer gudforeldre, da er det dåp i Oslo der de bor. Hjelmlua er strikket av rester etter uglegenseren. Oppskrift fra boka "Strikk til Nøstebarn". Den passer nok ikke før til høsten, men det er jo greit for en Oslo-gutt :)

I dag er det nydelig vær, og grilling er planlagt!

Kos dere masse disse påskedagene :)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

renate sa…
Herlige bilder og flott hjelmlue:)

God påske til deg:)
tulipa sa…
Av og til må man bare trosse vær å gjøre det man har bestemt seg for! Kjekt å se og høre om din påske, og jeg er glad for at finværet endelig kom til dere og!
:)
hanne sa…
Så koselige bilder fra påskeferien! Godt at dere fikk bedre vær etterhvert da!
Kjempesøt lue! Kose dere resten av ferien!
Koselige stemningsbilder fra påska i nord! Er jammen hærlig med vår altså ;o)

Klem
Ser ut til at de har kosa deke i påsken!! Hjelmlua ser fin og god ut, ha ein god dag:))
Så koselige påskebilder - livet ved havet er herlig. Vi har faktisk hatt noen veldig fine dager med sol, deilig.

Ha en fin siste påskedag! Og kjempefin lue, forresten :)!

Klem fra Maria!
Karipia sa…
Flotte påskebilder fra deg. Og det høres ut som dere har hatt en flott påske.
Hjelmlua så deilig ut, så den blir god å ha til høsten ja.
Så koselige bildemontasjer:)
strikkedilla sa…
Så fin lue du har strikket, og dere ser ut til å ha hatt en fin påskeferie
Vilma sa…
Spørger mig selv for 20 gang : HVorfor bor jeg ikke i Norge ?????

Cool luer , du kan bare det der.

Lue hilsen Vilma
Ser ut til at dere har hatt ei flott påske :-) Den hjelmlua så skikkelig fin ut - tror jeg snart må få tak i den der nøstebarnboka ;-)

Ha en fin kveld - klem Siv

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.