Gå til hovedinnhold

Vår og Daisy


Nå merker jeg at jeg blir glad av pasteller og vårlige farger, både til garn, stoffer og i hjemmet. Jeg får lyst til å vaske og rydde vekk vinteren og bare ha det lyst og åpent overalt. Jeg har lyst til å sitte på balkongen med strikketøy...


Dette er dagens utsikt fra ett av vinduene på hobbyrommet/fabrikken min.. Er kanskje litt frem i tid, den våren. Vinduet ligger mot plenen, på bakkeplan så det er ikke SÅ ille som det ser ut altså ;)


Pickles sitt Daisy-mønster har jeg beundret lenge. Og nå i helgen fant jeg frem babygarn-pasteller og studerte oppskriften (som nok en gang har sett fryktelig vanskelig ut i mitt hode, men som viste seg å ikke være det..) Jeg tok utgangspunkt i min egen oppskrift på Lue med blomst. Jeg erstattet vrangborden med daisy-strikk som dere finner oppskrift på her. (Det er en feil i Pickles-oppskriften. Teksten sier en ting, videoen en annen. Men etter å ha sjekket litt har jeg kommet frem til at videoen er den riktige).


Daisy'ene strikkes frem og tilbake, så de må syes igjen bak til slutt. Men resten av luen strikket jeg rundt. Ellers brukte jeg samme antall masker, samme pinnenr og samme garn som i oppskriften min. Men jeg strikket luen litt lenger før felling siden det ikke skal hekles kant rundt til slutt. Er blitt helt betatt av disse daisy'ene! Så nydelig effekt når man bruker flere farger. Jeg fikk lyst til å strikke votter til, men hvite votter til en 3-åring? Uansett, dette mønsteret skal brukes igjen. Og igjen. :)


Dere får ha meg unnskyldt for alle disse posene mine... Det er bare så gøy! Og så er jeg veldig glad i fine måter å oppbevaring ting og tang på :) Jeg er som kjent en småprosjekt-strikker så lange rundpinner er det sjelden jeg bruker. Så her trengtes det ikke noe annet system enn en enkel lang pose.

Jeg tror forresten det blir flere Daisy'er på meg allerede i kveld.

Ha en fin tirsdag!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Anonym sa…
Kjempefin lue :D
tulipa sa…
For en søt lue!! Du er flink med farger altså!!:) Ikke umulig at jeg forsøker meg på en slik en, men jeg er som deg: det ser veldig vanskelig ut oppi hodet mitt! Du kan tro jeg misunner deg de flotte posene dine nå når jeg holder på med opprydning!! Nei, sier det igjen: Du får begynne å selge mer enn luer! ;)
Ha en fin dag!
:)
Randi sa…
Kjenner vårfølelsen komme jeg også. Herlig med lysere dager, energien kommer tilbake og vi har en fantastisk tid foran oss.

Veldig fin lue. Så fin den daisy-kanten var. Men den så litt vanskelig ut.

Slike tøyposer er jo kjempepraktiske. Har planer om å sy en haug til rommet til Maria for å samle alle smålekene oppi.

Ha en fin dag!
Guri sa…
Den posen var fin!! Kjempelekkert stoff :) Og lua var søt :) Herlig med lyse farger og drøm om vår :)
Ann Kristin sa…
Søt lue! Er klar for våren ja. Litt lei denne snøen nå. Det tar bare så lang tid å få den smeltet. Alt blir så glatt i mellomtiden
Flott lue. Og din pose er kjempefin:) Nei, det tar sin tid med denne snøsmeltingen.
Jorunn sa…
Å, så fin lue! Fine farger og flott daisy-mønster. Det er morsomt å prøve noe nytt :)
Mie sa…
Skikkelig fin, og vårlig lue! Daisystrikk er så fint, men jeg har ikke turt å prøve meg på det enda..

Veldig fin pose også! Var på stoff og stil i helgen og kjøpte med litt stoff som jeg tenkte skulle bli poser.. Har du et mønster på posene du syr?
Herlig med sånne farger nå :)
Nydelig poser også !
Ha en fin kveld :)
renate sa…
Nydelig mønster på den luen, så det MÅ du bruke igjen!!!

Småprosjekter er så greit å lage, jeg holder meg stort sett til det jeg og:) Posene er geniale, mye brukt her:)

Goe tirsdag til deg:)
lena sa…
Så nudelig lue!!! Og herlig pose. Håper du har fine dager:) Klem
Stinemorღ sa…
Er så enig! Jeg vil også ha vår og lyse farger rundt meg :)
Kjenner at jeg har behov for å strikke i slike farger også.

Søt lue - flott måte å bruke daisy'ene på! Jeg fikk de også til etter å ha sett videoen, og da var det ikke vanskelig i det hele tatt :)

Du må hilse mamma'n din og si at jeg er kjempe glad for at hun liker smykket! Blir så glad når jeg får slike tilbakemeldinger :)

klem
Unknown sa…
Nydelig lue, digger fargene... :O)
Så utrolig mye fint du har laget i det siste, blir kjempeinspirert!

Klem
Pysselfarmor sa…
Vilken vacker härlig vårmössa och tack för att du visar hur det här mönstret ser ut när man "stickar upp" det så här! Jättesnyggt.
Vilma sa…
Pasteller må der til og vi trænger til dem :-)) Nydeeeeeeelige ting :-)
Ingrid sa…
Så utrolig søt lue. Dette skal jeg også prøve. Dessutene er det en suveren måte å få brukt litt rester på:-)
Mirdiz sa…
Så nydelige Daisy'er!
Ble fristet til å prøve meg på noen jeg og:)
Kjempesøt lue og pose du har laget! Kjenner jeg blir veldig inspirert, så det er ikke umulig at jeg prøver meg på Daisy jeg også ;o)

Ønsker deg ei riktig god helg!
Katrine sa…
Jeg er kjempefan av Daisymønsteret og, syns babyjakken fra Pickles blir så søt! :)
Ingrid sa…
Jeg strikker nå Ville Vesten fra Pickles og i den oppskriften står det at det skal være rett mellom daisyene, så det er nok det som er riktig.
Lijesto sa…
du lager utrolig mye flott :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp