Gå til hovedinnhold

Jepp, mer ugler :)


Jeg bare elsker ugler! Det har blitt flere strikkede ugleluer, og har også ganske mange uglestoffer på lageret.. Og min Give-away? Ugler.. :)

Men denne genseren har vært "den store ugledrømmen" for meg. Syns den er superfin! Men frykten for engelske oppskrifter kombinert med motviljen til å strikke noe som ikke er ferdig på en kveld har stoppet meg. Men etter stor inspirasjon fra Mie, tenkte jeg mot slutten av soljakka at NÅ er jeg klar! :) Og jeg hadde nesten ikke festet siste tråden før jeg hev meg over uglegenseren. Jeg føler at jeg gjentar meg selv nå, men nok en gang har frykten/motviljen vært helt ubegrunnet! Nesten så jeg blir litt oppgitt over meg selv....gang på gang blir jeg positivt overrasket over skumle prosjekter..
Oppskriften har jeg kjøpt på Ravelry (du må være registrert for å komme inn). Jeg har strikket i dobbelt garn Drops Merino Extra Fine, på pinne 5,5 og 6. Det gikk med 14 nøster. Jeg valgte fargen  "brunmelert"som er en nydelig varm brun-farge, ikke så grå som bildene viser. Perlene er også brune og går nesten i ett med genseren, merkelig hvordan dagslyset forandrer på fargene (eller er det fotografen sin feil kanskje, hehe). Jeg har strikket i størrelse nr 3, men strikket både armer og genser lengre enn oppskriften sier. Oppskriften syns jeg er veldig godt beskrevet og passformen blir helt fantastisk, da man bl.a. feller inn for midjen.


Jeg har veldig lyst til å strikke denne i barnestørrelse (4 år) også, men mønsteret er kun til voksen. Hvis noen vet om den finnes i barnestørrelse ett sted blir jeg kjempeglad for beskjed :)  Egentlig ganske kjekt med litt større prosjekter må jeg innrømme..

Ønsker dere alle en flott dag, sees snart ♥

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

tulipa sa…
Ah, denne genseren er superfin! Har sett den før og kan ikke skjønne hvorfor jeg ikke har forsøkt meg på den, helt til nå du skriver det er engelsk oppskrift. Der har du årsaken. Mener jeg faktisk så denne genseren i barnestr i går et eller annet sted. Skal surfe litt å se om jeg finner den igjen...
Fin dag til deg!
:)
tulipa sa…
http://ullenteventyr.blogspot.com/2011/02/emilie-med-uglegenseren-pa.html Jeg fant den!! Sjekk den ut:)
carina sa…
Så utrolig flott den var!
Det er kjempefint med ugler, men det der var jo utrolig stilig! Har aldri sett uglestrikking før:)
Ha en super dag:)
Karipia sa…
Nydelig ugle genser:))
Reni sa…
Den var kjempefin! Har strikket en i barnestr før, kanskje jeg skal lage en til meg selv også etterhvert:))
Virkelig en flott genser:)
Pernilla sa…
Hva flink du er!
Denne satt kjempefint på deg. Veit jeg har sett mange barnegensrer og jakker med dette uglemønstret skal gi et hint om jeg kommer over en oppskrift.
Pernilla
Torill sa…
Så nydelig genser du har strikket :)

Kjempefin blogg du har. Har lagt meg til som følger og gleder meg til å følge deg videre :)
Kjempeflott genser. Fin farge, flott fasong! Jeg har strikket en uglejakke... Mulig den ikke går så høyt i alder.. http://mariamidttunmaroy.blogspot.com/2010/06/et-gammelt-prosjekt-er-endelig-blitt.html#comments
Mirdiz sa…
Genseren ble kjempefin!
Den ser så deilig ut og passformen er jo perfekt:)
Jorunn sa…
Den genseren er bare kjempefin! Og det er uglemønsteret også. Kunne hatt lyst til å prøve å strikke uglene, men en hel genser blir det nok ikke :)
Marta sa…
Mønsteret til ganseren for barn finnes på ravelry, owlet heter den, samme dama som har laget mønsteret til både liten og stor genser Kate Davies :)
Er bare superfin både til liten og stor!
Har planer om en sånn til emg selv jeg også!
Har du forresten prøvd deg på ugle vottene? Give a hoot heter mønsteret, finner det om du googler Give a hoot, det er gratis til og med :)
En rosa fugl sa…
Har aldri sett en uglegenser før på denne måten, så er positivt overrasket. VELDIG FIN! :D
hanne sa…
Nydelig! Og så fin den var til deg, da! Pent strikket er den også!
Ha en hyggelig kveld!
Mie sa…
Så fin genseren din ble! Jeg har gledet meg til å se den, og nå får jeg nesten lyst til å strikke en til - i brunt! Jeg har også ugledilla. Da genseren min var underveis kjøpte jeg meg kjempesøte ugle-spenner til håret, så nå er det ugler fra topp til tå. Jeg lurer nesten på å strikke uglegenseren i bomull, eller lin - som sommergenser. For det er nesten for varmt for min genser nå.. Det blir hverfall en uglelue av de siste 100 grammene av det grå garnet, men sansynligvis ikke før til høsten. Luesesongen er jo nesten over nå - heldigvis!
Stinemorღ sa…
Lille ugleguri :) hihi
Rålekker! Skjønner ikke hva du var redd for! Du er jo så flink :)

Ha en fin kveld,
klem
Linda sa…
wow, den ble jo bare nydelig!
Barbro sa…
Ååååå den var rålekker !!!! Så flink du er !!

Ønsker deg en fin kveld
Klem
Hei!
Denne genseren var bare helt nydelig!! utrolig fint mønster og passform. :)
Hilsen cecilie
renate sa…
Knallfin!!!!!Den satt jo som støpt på deg::))Imponert over hva du får til!!

Klem:)
Siren sa…
Helt nydelig var den! Og satt helt perfekt! Det samme med meg - har hatt lyst å strikke denne SÅ lenge! Så tror jeg at jeg fikk et lite puff i baken. Det er vel egentlig bare å sette igang:) Må bare bli ferdig med noe annet først...:)
Hei!
Jeg har kjøpt baby/barne str av denne genseren på Ravelry, Owlet heter den (http://www.ravelry.com/patterns/library/owlet-2). Jeg har ikke fått strikket den ferdig, men den ser helt lik ut som den du har strikket. Lykke til :)
tulipa sa…
Nå har jeg skaffet meg barneoppskriften. Må si jeg ble helt svett da jeg leste såvidt igjennom den!!;)Men engelsk-norsk strikkeordliste er printet ut og jeg maner meg opp til kamp! Hva tror du om å strikke den i Nepal?? Har et stort Nepallager etter salget på Strikkenett:)
Felisi sa…
Lekker uglegenser,og den satt som støpt på deg!
Ha en fin strikkehelg :)
Åh, så fin! Jeg synes også ugler er kjempefine, men har ikke prøvd meg på det selv.

Du, må forresten gå takke deg for at du er med på mitt påskelotteri - kjekt!!
Benthe sa…
Hvor er den bare blevet smuk,din nye trøje.
Synnøve sa…
Den var nydelig fin og satt helt perfekt på deg! :) Oppskriften skal finnes til barn også, jeg har ei venninne som har strikket til baby i hvert fall, og da brukte hun et hefte fra Sandnes Garn. Si ifra hvis du trenger mer hjelp så kan jeg finne akkurat hvilket hefte det var :)
Nydeleg!! Den satt som støpt! Denne har eg og hatt lyst til å prøve meg på. Men to-do lista begynner å bli uendeleg lang. ;)
Qano sa…
Wow, det er sjelden jeg har sett et strikkeplagg sitte så lekkert! For en nydelig passform (på en flott kropp! ;0) Hihi..

Skjønner ikke hvorfor du synes store prosjekter er skumle, de kommer jo på løpende bånd her hos deg! Effektiv og flink er du =)
Ane sa…
Kjempe fin genser! Det ligger en award til deg på bloggen min i dag. :)
Cloudberry sa…
Flott genser!
Har den i køen min ;)
For en utrolig fin genser!!! Den har jeg jaggu lyst til å prøve meg på selv :) Kanskje starte med lue først da, så jeg ser jeg mestrer mønsteret? Hehe. Mye måtte du gi for mønsteret?
Lykketrollet sa…
Kjempefin genser! og kjempefin blogg! :-) Genseren har lagt på to-do listen min lenge. Til jul fikk jeg endelig anledning til å strikke den til to nieser i julegave. Brukte samme garnet som deg, så takk for tips. Har derfor nevnt deg i blogginnlegget: www.strikkemette.blogspot.no/2012/12/rd-ullgenser.html :-)
Anonym sa…
Hei, er det lov å spørre hvilken str du bruker til vanlig? Du skrev at du strikket str 3, vet du hva det tilsvarer på norsk?

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster