Gå til hovedinnhold

Tadaaa :)


Ja tenk, så ble jeg ferdig med soljakka! Det tok litt lengre tid enn planlagt, men kortere tid enn fryktet :) Kjempegøy med samstrikk! Nå er det bare to igjen av de fem som startet. Så Maria og Grete, vi venter i spenning ;)

Oppskriften er altså Pickles sin og den finner dere her. Jeg har ikke brukt garnet som står i oppskriften, men valgte Drops Baby Merino og Drops Cotton Light (omtrent samme strikkefasthet). Jeg valgte den minste størrelsen men strikket den litt lenger, og det er jeg glad for nå for den hadde nok blitt veldig kort hvis ikke.  Jeg gjorde som Tina og strikket vrangbord rundt ermene og jakken.


Er jeg fornøyd? Jo, jeg er jo egentlig det. Jakken passer fint og jeg er fortsatt glad for fargevalget mitt. Men.... jeg er ikke så glad i å strikke med pinner som er tykkere enn det som er anbefalt for garnet. Jeg syns det blir litt for løst og så er det litt vanskelig å få jevnt. Men det er jo slik jakken er da, og jeg visste jo det :) Monteringen under armene blir forøvrig ikke å vinne noen skjønnhetspris... Men alt i alt er jeg fornøyd altså! Og kanskje spesielt med å faktisk bli ferdig! :)

Luefabrikk-oppdatering: Helgen 25.-27.mars skal jeg stå under Ski NM i Tromsø med luene mine. Kjempegøy! Tror jeg må sørge for at Northug får seg en lue ;)

Ha en flott tirsdag! Gleder meg til nytt strikketøy og Fruene i kveld :)

Klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Så fin soljakka di blei!! Likte veldig godt fargane du har brukt, lykke til med salget under NM:))
Unknown sa…
Kjempeflott jakke! Jeg blir helt klart å heie på deg under NM :)
bustekaffi sa…
Den ble kjempefin!! Sommerlig og lett! Nå MÅ Jeg bare bli ferdig snart! Skal ta frem pinnene med én gang! :)
Pernilla sa…
Denne jakken syns jeg blev kjempefin!
Likte fargevalget ditt godt.
Ha en fortsatt fin dag!
Pernilla
Kjempeflott ble den:)
Ina sa…
Gratulerer med en nydelig jakke!! Den gir et helt annet uttrykk med dine sarte farger, jeg liker den kjempegodt. Og så fint den sitter på deg :) Ja det føles godt å bli ferdig -sant?

Ha en fortsatt super kvinne-tirsdag ;-)
Klem
tulipa sa…
Synes jakken ble kjempestilig!:)Så veldig sommerlig ut! Jeg må innrømme at jeg tenker på disse pinneetuiene dine fremdeles! Er det bare luer du selger i luebutikken din? ;)
siwi sa…
Utrolig fin den ble! Masse fint i bloggen din, fine farger du setter sammen på stoffene dine og!
Frihet sa…
Wow flott jakke!!!
lena sa…
Din ble jo utrolig flott!!!! Både fargevalget og passformen ble jo så fin til deg! Jeg merker at jeg ikke er fornøyd med min...for jeg bruker den ikke.. Håper jeg bruker den mer til våren, og kanskje når noen kilo er borte. Klem
Anonym sa…
kjempe flott jakke!!
Synnøve sa…
Wow! Produktiviteten er på topp, ser jeg! :) Jakka ble knallfin, du kledde den kjempegodt! :) Håper jeg får se Northug i en av luene dine ;) Lykke til!
Anonym sa…
Kjempefin :)
Den var lekker !!! Og så kjekt å ha uten på, passer jo nesten til alt. Lurt fargevalg.
Ha en fin kveld :)
Barbro sa…
Kjempefin jakke du har laget!!

Ønsker deg en fin kveld
Klem
Maria sa…
Grattis med soljakka,nå er nå du klar for våren.
Jeg sliter voldsomt med motivasjonen på jakka mi altså. Vrang masker er noe herk,det tar knekken på hendene mine.
Stinemorღ sa…
Den ble så flott - fine farger sammen! Gratulerer med ferdig jakke! Jeg syns jeg kjenner igjen smykket :)

Northug må helt klart få seg en av dine luer!!!
Jentene mine er så fornøyde med sine, og det var ingen tvil hvilke luer de skulle ha på i dag :)

klem
Snuppesnella sa…
Rett og slett stilig !!!

Begynner å livne til igjen etter at gibsen er tatt av håndleddet.

Så nå kan jeg gripe fatt i alt du frister med... ;)
Mirdiz sa…
Jakken ble kjempefin jo!
Ser ut til å passe deg perfekt:)
Den ble utrolig fin - flotte farger! Jeg har enda til gode å strikke ett helt plagg til meg selv, men har veldig lyst å prøve etterhvert!

Ha en fin dag!
Miriam sa…
Jakken ble kjempefin! Er imponert over at du klarte å fullføre et så stort prosjekt på så kort tid :)
Nydelige farger!
Guri sa…
Jakka ble skikkelig fin!
renate sa…
Knallfin jakke!!!!!!
Deilig å hive over seg til sommeren, tipper jeg:)
Hei :)
For ein flott og innspirerande Blogg du har. Eg er glad for at eg havna innpå denna :)
Utrulig fine sommar jakke du har strikka :)
Lurer på om du kan fortelle meg ein liten ting, korleis lager du ein link til eit ord? Slik som du har gjort i teksten din om Pickles, så kan me trykke på "her" å då kommer me til nettsida...?
Den jakka likte jeg! Skikkelig søt :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp