Gå til hovedinnhold

Poser, bok, award og helg ♥


Nye og gamle stoffer har blitt til ett par strikketøy-poser. Hadde lyst å prøve to ulike varianter for å se hva som er enklest å sy, hva som blir penest og hvilken som fungerer best i bruk. Og begge er tatt i bruk nå :) Skulle faktisk hatt ett par til...


Linposen fant jeg oppskrift på hos Timotei (som forøvrig har flere flotte mønster hun deler). Linstoffet tror jeg er fra Stoff og Stil, det andre fra Åhlens. Oppskriften har egentlig en lomme foran, men den droppet jeg. Kanskje det hadde vært fint med ett hjerte der i samme stoff som fôret. Er veldig glad i lin, og det er så mange mønstrete stoffer som det passer veldig godt sammen med. Båndene er sydd i slik at man bare drar i dem så lukkes posen. Veldig kjekt!


Den andre posen ble til underveis. Det mønstrete stoffet er fra Etsy, det rosa er ett laken. Man kan finne mye bra stoffer på Kid, i form av laken, duker, gardiner, sengetøy...billigere er det ofte og. Snoren er en skolisse og så har jeg brukt en snorstrammer. Kjempepraktisk. Og dere ser vel hva posen brukes til ;)
Men linposen ble nok min favoritt, jeg likte at båndene ble sydd av samme stoff som fôret. Tok litt lengre tid, men det var verdt det :)

Det er flere som spør om jeg selger tingene jeg syr (og strikker). Jeg drømmer hver dag om å kunne ha en liten salgsblogg med litt forskjellig - både sydd og strikket. Men det var den tiden vet dere.. Mye av det jeg lager (og har blogget om) er ikke tatt i bruk, nettopp pga salgsblogg-drømmen :) Og jeg har ett håp om å kanskje komme i gang når det nærmer seg vår/sommer (når luefabrikken får roligere tider).


Hvis noen lurer på om man kan få hjertebank av en bok så kan jeg bekrefte det! Jeg er med i Hobbyklubben og innimellom velger jeg å kjøpe månedens bok. Og når denne boka "Sy! Cath Kidston" dukket opp kunne jeg ikke få den fort nok! Og endelig, i går kom den....sukk...skulle ønske det fulgte med noen ekstra timer i døgnet! Det var en fantastisk bok med mange flotte hverdags-sy-mønster. Poser/mapper/vesker/etuier/puter... sjelden det er SÅ mye jeg kunne tenke meg å lage fra samme bok. Det var også mange nyttige beskrivelser av sømprosesser, kanteband, lukninger, glidelås... :)


I tillegg fulgte det med materialpakke til denne vesken i herlig Cath Kidston stoff. Dobbelt-sukk... Denne blir lagt til siden nå, selv om det klør i fingrene. Men til sommeren skal den være klar! :)


Jeg har vært så heldig å få Award fra Stinemor. Tusen takk, det setter jeg kjempestor pris på! ♥
Med awarden skal jeg svare på følgende:

1. Ta opp nærmeste bok og slå opp på side 18, linje 4. Hva står det der? "komplisert undergrunnskart eller strømkretsdiagram." Tro det eller ei, men det er fra ovvennevnte bok "Sy! Cath Kidston"..
2. Hva var det siste du så på tv? God morgen Norge
3. Bortsett fra datamaskinen, hva hører du nå? En masete sulten katt
4. Når var du sist ute og hva gjorde du da? Leverte 3-åringen i barnehagen i dag tidlig.
5. Hva har du på deg nå? Tights, lang topp og tøflene fra Lena 
6. Hva var den siste filmen du så? Mamma Mia, muligens for 7.gang... :)
7. Skulle du overveie å flytte til utlandet? Hadde sikkert vært deilig, hvertfall til sydligere strøk. Men jeg er nok alt for hjemmekjær :)

Og så skal jeg gi Award'en videre til 7 andre flotte blogger. Men det er så vanskelig å velge og jeg ser at denne har vært hos mange av dere i det siste så jeg velger å stå over dette. Igjen, tusen takk Stinemor!

Da ønsker jeg dere alle en flott og kreativ helg!
Klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Så fine strikketøyposer du har sydd!! Du er virkelig flink med symaskina!! Slutter meg til ønsket ditt om fleire timer i døgnet:))) Ha ei fin helg!!
Maria sa…
Så stilige poser du har sydd. Å den gode forklaringa du har funnet fram da. Fikk lyst til å hoppe utav morgen kåpa å få gjort noe i dag jeg også.

Strikke kan jeg bare glemme tror jeg,fikk nok engang senebetennelse av heklinga mi:-(


Du får ha en riktig god helg.
Karipia sa…
Så herlige poser du har sydd......slike har jeg ikke laget, så kanskje jeg skal prøve meg på det:))
Ønsker deg en riktig god hælg:))
Guri sa…
Så super-fine strikkeposer! Synes de var like fine begge to jeg! Og boka ser også fin ut; i hvert fall for deg som kan sy!!!
God helg! Klem :)
renate sa…
Veldig pene poser, begge to. Og forseggjort, ikke så enkelt arbeid som jeg syr...

En nydelig bok, da. Den kunne jeg godt tenke meg! I mange bøker er det bare noe som interesserer meg.

Ha en fin helg, kos deg:)
Frihet sa…
Så flotte poser!!
Ser at de er like flotte på innsiden, wow :)
Så fine tøyposer du har sydd:) Den boka ser flott ut (så den i reklamen fra hobbyklubben også).
marihøna sa…
Flotte poser du har sydd :)
Den boka har jeg også fått gjennom hobbyklubben. Bare så griselekker!!!!

Klem
Kjempefine poser - tusen takk for fin link. Burde absolutt hatt noen sånne selv, det ligger garn og syutstyr omtrent i alle rom i huset her nå ;).

Og er så enig med deg om den boka - fikk den også igår, fiiiiin! Gøy med hobbybøker man blir så inspirert av.

Ha en kos helg!
Stinemorღ sa…
For en spennende bok - skal bli spennende å se hva du tryller fram fra den :)
Posene dine ser så flotte ut!
Man kan vel aldri få for mange slike.. hihihi

Awarden er fortjent, snuppa!

Håper du får en super helg,
klem
Vilma sa…
Du har ikke tid til at blogge - du skal åbne butik SNART!!!! jeg er køber til det meste - så bare sæt i gang - jo før jo bedre :-))))))
Synnøve sa…
Råfine! Min favoritt var også linposen, og med et hjerte eller noe applikert i stedet for den lomma som skulle vært der, så hadde den vært midt i blinken :)
2ne sa…
Fine poser du har sydd :-)
Knitty sa…
Heisann :)

Fin blogg du har :)Og for noen flotte strikketøy posar du har laga :)

Legge meg til som følgar, så får eg med meg ka andre flotte ting du trylle fram :)

Ha ei finfin helg videre :)
Strikkelaura sa…
Liker bloggen din kjempe godt, mye inspirasjon å hente her!

Ha en fin søndag :)
Maria sa…
Heisan.
Jeg printer ut bilder fra nett ja. Enkelt og dekorativt til fyrstikkeskene.

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp