Gå til hovedinnhold

Altmuligmapper


Jeg har en tendens til å få litt dilla når jeg først finner noe jeg liker å lage, spesielt når det gjelder søm. Etter ett besøk på Accessorize og smugtitting på diverse mapper/punger ble jeg super-inspirert og da var det bare å hive seg til :) Etter tre forsøk, ble de som jeg ville. Hva skal de brukes til? Det meste spør du meg! Mynt/kort, sysaker/hobbyting, "jenteting" som flyter rundt i vesken.. ;)


Så gøy var det, at det ble sydd 5 stk på rekke og rad, hadde vel blitt flere om jeg ikke var fri for glidelåser (som forøvrig er bestilt nå!). Greie å sy, og glidelås-skrekken har gitt seg litt. Dette var en enkel og pen måte å sy i glidelås syns jeg. Det hvite med blomster er ett håndkle fra Åhlens, de andre er fra Stoff og Stil. Jeg har pyntet med en liten charm på alle, og der har visst sneket seg inn ett par ugler i dette innlegget også ;)


Mappene er fôret med ett ensfarget stoff som matcher ytterstoffet. Morsomt å finne fine kombinasjoner her!

Jeg har faktisk ikke rørt strikkepinnene de siste dagene, men etter en liten tur på Ravelry i dag tidlig kom inspirasjonen til hva som skal på pinnene i kveld :)

Ha en fin-fin dag :)

Klem Gry-Anette

Kommentarer

Guri sa…
Kjempefine var de alle sammen! Og genseren under var bare lekker!!!! Ha en fin dag! Klem ;)
Ellen Karin sa…
Så fine mapper du har sydd. Ble nesten inspirert til å finne fram sysakene igjen. :)
Men nå har jeg så mange strikkeprosjekter på gang at jeg får gjøre ferdig noe av det først.

Ha en fin dag.
hanne sa…
Så søte! Takk for tipset med å besøke accessorize... tror jeg vil ha meg en tur dit selv! ;) Ha en fin dag!
Anne Mai sa…
så flotte de var :D du er jammen meg dyktig..
PS. Delta på Give Awayen min om du vil.
Kjempeflotte punger ღ alltid kjekt å ha:)
Frihet sa…
Så fine!! Ja kjekt med slike mapper/vesker ;)
marihøna sa…
Kjempeflotte punger du har laget :))))
tulipa sa…
Flotte praktiske mapper!! Også så mye fint stoff du har!!
:)
renate sa…
De er veldig kjekke og kan brukes til så mangt! Flotte stoffer og charms:)

Klem:)
Misemor sa…
Dette var fin inspirasjon, mange fine mapper av flotte stoffer. Blir forhåpentligvis litt mappesøm hos meg også når marihøna til eldstejenta mi er ferdig!
=) Misemor
Flotte og nyttige mapper du har sydd. Charmsene på glidelåsene var prikken over ien. Ugler er bare så stilige.

Trine :)
Jorunn sa…
Så fine mapper! Ja, disse kan brukes til mye. Man må jo se seg litt rundt om man skal få litt inspirasjon ;) Fine stoffer du har brukt.
Stinemorღ sa…
Så fine! Veldig smart å ha sånne til alle de flytende jentetingene i veska :)

Jeg tenkte på deg da jeg titta i et blad fra Jotex som kom i posten i går - der var det sengesett til barn i blått eller rosa meg UGLER!
hihihi :) ja, da måtte jeg jo bare tenke på deg!

klem
Så søte de er, herlig stoff :)
Ha en god natt, klem.
Så utrolig søte punger du har sydd. Og charmsene gjør seg utrolig godt. Inspirerende :-)
Hege
Berit sa…
Gud, jeg ble så inspirert av de pungene dine at jeg måtte bare prøve....
Litt misunellig på alle de fine charmsene du hadde på glidelåsen. Det ble virkelig prikken over i en.

Går å snuser på noen av luene dine også, kommer nok en bestilling etter hvert.

Kem Berit
Unknown sa…
Hei på deg, Gry!
Så fin blogg, og så mange flotte ting. Fantastisk:)
Aud-Eva
tulipa sa…
Du!? Siste dgaen i dag med 30% på Merino ekstra fine'en. Det er jo denne uglegenser da....klarer ikke helt å bestemme meg for garn. Synes du det var greit å strikke med 2 tråder av merinoen??
tulipa sa…
Takk for kjapt svar!! :) Da er garn bestilt til genser både til meg og Emma.Men mistenker at de ikke blir strikket på denne siden av sommeren. Veldig kjekt med garnprosenter for oss som kanskje kjøper litt iløpet av et år ;)
Fortsatt fin dag!
:)
Stinemorღ sa…
Hei igjen snuppa :)
Ta en titt inne hos meg - du vant den ene ekstrapremien på smykke-giveaway'n min!

klem
KJempefine!! Og ndelige stoffer du har sydd dem av også.
Unknown sa…
Kjempelekre mapper!
Og den uglegenseren! *forelska*

Du har forresten vunnet i giveawayen min :)

Fint om du kan kontakte meg på:
Emilie.bjoernaa@hotmail.com
så kan du tilogmed få en premie :D
Synnøve sa…
Kjempefine! Disse kan brukes til hvasomhelst! ;) F eks veskerot som du sier!
Unknown sa…
Disse var inmari fine!! Søt blogg du har, jeg følger *smil*

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster