Gå til hovedinnhold

Tralala....vår :)


De siste dagene har bestått av solskinn, snøsmelting, syklende barn og ikke minst, vi begynner å se naboene ;) Så nå tar jeg sjansen på å ønske våren velkommen! Det er ikke spesielt varmt, og den hvite bakgrunnen på bildet over er snø. Men de siste par dagene har jeg til og med tatt med meg sy-saker på verandaen, herlig! :) Og min "vår-hemmelighet" fra forrige innlegg, var altså disse vimplene.


Veldig ofte når jeg er og titter i butikker ser jeg ting jeg har lyst på, men hvis det er noe jeg kan sy/strikke/hekle selv så føler jeg at det er unødvendig å kjøpe det. Men de fleste slike prosjekter blir ofte glemt i samme farta (som jo forsåvidt er greit, da sparte jeg de pengene, hihi). Vimpler er jo "overalt" nå. Og når jeg så en flott variant på Kremmerhuset, min favorittbutikk nest etter garnbutikken ;) da tenkte jeg at dette MÅ jeg bare sy selv. Og med nyinnkjøpte vårstoffer fra Tanya Whelan (kjøpt på Etsy) ble vimplene til sent en kveld.


Men nå sitter jeg her med en følelse av å ha sydd noe bare fordi jeg syns det så ut som ett gøy sy-prosjekt! Jeg ser jo mase flotte interiør-bilder av vimpler, både i vårlige ute-områder og inne. Men av en eller annen grunn finner jeg ikke det "perfekte" stedet her hos oss, kanskje vimpler ikke er helt meg likevel :) Så jeg har rett og slett tenkt å gi den til en av dere faste lesere! Legg igjen en kommentar der du forteller hvor vimplene ville passe inn hos deg, og så trekker jeg en vinner fredag den 13. mai. Lykkedag fra nå av - for en av dere ;) Og nå ser jeg jo at jeg nærmer meg 30 000 besøkende, så dette får være en liten feiring av det også! :)


Men stoffene jeg har brukt på vimplene er jeg helt forelsket i! Vi har en liten sofa i stuen som ikke brukes så mye (av den enkle grunn at det ikke er en tv foran den...hihi). Og det betyr at putene i denne sofaen ikke blir pyntet med nugatti, ketchup og is. Så da kan jeg unne meg lyse, fine puter der :) Det blå stoffet med blomster på er noe av det nydeligste jeg har sett! Tror dere det blir litt i overkant hvis jeg syr gardiner til hele stua i det? Ja, jeg tror kanskje det ;) Men ett par hjerter måtte det bli..


I kveld skal jeg strikke ferdig noen små baby-ting og så tror jeg det blir litt hekling på meg igjen. Har flere ting på "ønskelista" mi :)

Da ønsker jeg dere en flott onsdag!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Ellen Karin sa…
Åååå så skjønne vimpler. Er helt sikker på at disse hadde passet perfekt på rommet til vesle-snuppa mi, som jeg holder på å innrede om dagen. Snuppa blir forøvrig 3 mnd neste uke, og hun skal døpes på søndag. Såvi har all mulig grunn til å heise flagget!

Gratulerer med så mange besøk, og den kommende våren!
Misemor sa…
Har du snø ennå? Stakkar... eller kanskje du synes det er greit? Uansett var jo disse vimplene kjempesøte da. Så søte farger i alle stoffene du har sydd av. =)
Klem Misemor
tulipa sa…
Jeg skal være helt ærlig nå: Jeg skjønner ikke helt konseptet med disse vimplene. Ser de jo rundt omkring på interiørblogger og hos mange pynter de virkelig fint opp, men hos meg hadde de ikke passet inn. Hmm, må nok være noe i veien med min stil tenker jeg.... Så jeg skal ikke ta plassen i trekningen for de som har sånn vimpelstil;) MEN utrolig nydelig stoff da! Og putene og hjertene DE er jeg vilt begeistret for!!(når jeg først er i gang her kan jeg si deg en annen ting også, med fare for å irriterer på meg en hel gjeng av strikkebloggere, at sånne derre kluter vet du....det skjønner jeg heller ikke poenget med. Jeg kommer ALDRI til å strikke en eneste koppetue!!) Håper jeg ikke har skremt deg med min ærlighet her nå, men det var godt å få det ut!!;)
Fin snøsmeltende dag til deg!
:)
En rosa fugl sa…
Tror vimplene ville passet veldig fint mellom kjøkkenet og stua. Har en stor åpning hvor jeg kan henge ting i. Akkurat nå har jeg en sommerfugl-greie hengende i en fiskesnor. Ville vært fint med vimpler der:) Fine stoffer og fine farger. Herlig:D
Kjempefine vimpler i utrolig flotte sommerstoffer! Her i Singapore har vi jo sommer hele året så er litt misunnelig på den snøen din, jeg da! ;) Tror disse vimplene hadde gjort seg utrolig godt i leiligheten vår her i 27 etasje i Singapore for alle vegger er hvite og det er 4 meter under taket.....så trenger litt farge for å gjøre det hjemmekoselig! Ha en flott dag!
Annika
Ulla-Bella sa…
Så flott vimpel:) Flotte puter og hjerter:)
Nydelige stoffet du har fått tak i altså:) Tror nok de vimplene ville passet veldig fint på barnerommet til lillegull her! Forøvrig lager du utrolig mye lekre ting:)
hanne sa…
Kjøpte (!) vimpelrekke til minstejenta, jeg...(joda - jeg tenker ofte som deg at jeg kan sy selv) - men, da jeg kom hjem synes jeg den ble litt malplassert... Den henger på rommet hennes ennå - hun synes nemlig den ble kjempefin. Fargene og stoffene du har brukt er mye finere, synes jeg ;) Jeg har det blomstrete blå stoffet selv (uten passende prosjekt).
Ha en koselig kveld!
Klem
Anonym sa…
Så utrolig mye fint du lager! Jeg blir helt matt av misunnelse:-))Her vil jeg gjerne hente "inspirasjonsglede"

Hilsen Miriam.
Synnøve sa…
Hehe, jeg er nok litt som deg, jeg. Mangler litt den "vimpelstilen", kanskje gjesterommet hadde passet fint, men jeg tviiiiler på at min kjære hadde godtatt dette ;) Lykke til med snøsmelting, neste steg er lysegrønne knopper og det er jo så fiiint!!! :)
Husmora sa…
Nydelige vimpler! :-) De ville passet fint på min 5 år gamle datters nye rom som straks er ferdig tapetsert :-))

Ønsker deg en flott onsdagskveld!
Tralla lllllaaaaa det er vår!!!

Fin kveld!!
klem
Pillan sa…
Vimpler ser man overallt her på bloggene men de har ikke kommen hjem til meg enda. Jeg har så lyst å sy selv men holder på med for mye annet.
Hjemme hos meg hadde de fått sin plass enten på kjøkkenet eller i hytta ute i hagen. Hytta brukes flitig nå i sesongen som vi har begynnt på. På plattingen utenfor føregår grillingen og blir kvelden kald så kan vi trekke inn. Men skal man ha en grillkveld i hagen da det er varmt og herligt vær hade det virkelig gjort seg og pynte hytten utvendig med disse.
Da hva det bare og krysse fingrene.
Ønsker deg en fortsatt fin dag!
Pernilla
Anonym sa…
Vimplene dine var kjempe fine synes jeg! Tenker stadig som deg at jeg skal sy noen vimpler, men det blir dessverre ofte med tanken.. Vinne noen hadde jo vært helt perfekt! De hadde passet godt flere steder hos oss! Både på jenterommene, i gangen og utenfor på terrassen!
Hilsen Linsa
smilehull sa…
Jeg er sånn som deg, tenker at "sånn kan jeg da lage selv!" og så kjøper jeg det ikke. Vimpler til altanen har lenge stått på lista mi, men enda har ikke ideen rukket fram til symaskina... Så disse skulle fått hedersplassen over sittegruppa på altanen vår:) Herlige sommerlige farger som ville pyntet opp på vårt (snart) nymalte hus!
tulipa sa…
Puh, har gått og tenkt på idag om den kommentaren var litt upassende,så nå ble jeg lettet!;)
Du er suuuuper!
God natt!
:)
Åjjj, så nydelige stoffer du har kjøpt! Fikk skikkelig sommerstemning av å se på bildene.

Ha en fin torsdag!

Klem
renate sa…
Vakre stoffer, helt enig med deg:) Snill som vil gi bort vimplene:) Jeg er nok ingen vimpelguri, passer liksom ikke inn hos oss, men tanken er flott!! Tror det er mange som ønsker seg dem:)

Ha en fin torsdag:)
Klem:)
Stinemorღ sa…
Hei snuppa!
Så nydelige vimpler du har sydd - de gir en god vårlig følelse!
Her hos meg hadde de passet på det lille vinduet hos Celine faktisk :)
Hun har en garding som henger litt på snei, men passer liksom ikke til. Tenkte jo at jeg skulle hekle noen vimpler til vinduet hennes istede og bytte bort gardina - det var i fjor! hahaha, ting tar tid!
Men disse hadde vært mye finere til *hint-hint*

Skulle gjerne hatt en slik sofa hvor putene slapp unna flekker ;/
Nydelige stoffer og super søte hjerter :)

klem fra meg c",)
Guri sa…
Søte vimpler! Og putene og hjertene også! Enig med deg i at stoffene er lekre!!! Og så flink til å sy som du er, kan du jo lage alt!!!
Ha en fin dag! Klem :)
Torunn sa…
Kjempesøte vimplar, flotte puter og fine hjerter! Kan du ikkje henge vimpelrekka over den sofaen med putene? Eller kræsjer det med resten, kanskje? Her hadde den passa godt oppe på barnegjesterommet vårt, der det er skråtak og det hadde vore fint å henge den i skråtaket, og kanskje med mulighet til at barna kan henge opp teikningane sine med kleklyper innimellom vimplane. ;)
Vilma sa…
tra la la la og god weekend :-)))


Her har vi 19 grader og fuld solKlemmer Vilma
Ann-Katrin sa…
Hei! For en inspirerende blogg du har! Du syr mye fint! Vimplene hadde passet godt på hytta faktisk på en terassen som er under tak på fine sommerdager :)Ha en fin helg :)
Marjo Christiina sa…
Fantastiske stoffer - elsker fargene og mønstrene! Putene blir nok supre i sofaen, og så får du huske å sitte der og nyte dem også :)
Vimplene hadde min datter elsket på rommet som hun deler med broren sin, som markering av sin del av sengen :)
Ha en super helg med mye snøsmelting (håper vi).
Tante Anja sa…
Jeg synes at slike vimpler er veldig fint å pynte med ute. Får litt ekstra vår/sommer-følelse når det henges opp noen vimpler. Jeg har bare en liten altan, men tror at en rekke med vimpler under det lille taket hadde gjort susen.

Er helt enig i at det blå stoffet var til å bli skikkelig forelsket i!! :-)
Koselig og inspirerende blogg du har.
Maratonjenta sa…
Så gøy å se at vi er flere som har vimpel-dilla, jeg la nettopp inn et innlegg om vimpler på bloggen min:-) Fin blogg du har, jeg la meg til som følger jeg!

Hilsen, Maratonjenta!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…