Gå til hovedinnhold

Ære for gleden


Det lages ting til messe i alle ledige timer, så det er ikke så mye å vise frem. Denne babyjakken strikket jeg for lenge siden, men jeg vil likevel vise dere den nå. Og det er fordi akkurat denne jakken var starten på min strikke-lidenskap ♥ Og det er faktisk bare 4 år tilbake i tid. Før dette hadde jeg bare strikket en og annen liten ting med flere års mellomrom. Men nå var lille Anna var i magen og jeg hadde så lyst til å strikke noen småting til henne, babyplagg måtte jo være raske og enkle å strikke. Jeg begynte å lete på nett etter oppskrifter og fant Garnstudio med en gang, masse flotte oppskrifter der! Men SÅ oppdaget jeg en uendelig verden av inspirasjon! Og denne verdenen skulle vise seg å bli en annen lidenskap for meg: blogging ♥


Babyjakken så jeg på en blogg (som jeg dessverre ikke har klart å finne igjen nå) og jeg bare bestemte meg for at denne ville jeg strikke. Garn handlet jeg på Rema, myk og deilig babyull som har holdt seg veldig fint. Oppskriften er fra boka Myk Start, som ble min aller første strikkebok. Jakken ble masse brukt, og har betydd mye for meg på flere måter. Ikke bare var det mitt første ordentlig plagg, men den har jo æren for både strikkegleden og bloggegleden ♥Om en uke skal jeg på Nordkjosmessa utenfor Tromsø, jeg bestemte meg heeelt i siste liten. Og nå har jeg sydd en liten haug med lommebøker, iphone-etuier og kortmapper som jeg skal ta med meg. Jeg har lyst å se om dette er noe jeg kan satse på i tillegg til luene, slik at jeg har noe å gjøre om sommeren også, hihi :)  De lange iphone-etuiene (med guttemotiver) lukkes med borrelås, de med strikk/knapp er jente-varianten. Blir spennende å se om dette slår an :)

Da gjenstår det bare å ønske dere alle ei riktig god helg! Kos dere hvor enn dere er, og hva enn dere gjør.

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Nyyydelig jakke - for en koselig historie rundt den :)!

Kjempefine ting du har sydd, er sikker på at de vil slå ann - lykke til!

Ha en herlig helg!

Klem :)!
hanne sa…
Så nydelig jakke! Pent strikket og pent mønster - her er det kjærlighet i hver maske!
Lykke til med salget ;)
Synnøve sa…
Så koselig å lese om starten på strikkingen og bloggingen din! Er imponert over hvor pent du fikk til ditt første "ordentlige" prosjekt!
Mirdiz sa…
Det var en søt liten jakke:)
Lykke til på messen neste uke og ha en herlig helg:)
tulipa sa…
Så nydelig liten jakke! Myk start boken har så mye fint!! Har nettopp kjøpt den!
Blir spennende å høre om villmarksmessen!! Leste om alle luene du solgte på en festival, var det ifjor? Så gøy!!
Og du, kaffe og heklekurs med G-Anetten hadde vært supert. Bare så synd at landet vårt er så laaaangt. Men kem vet, kanskje en gang!! I mellomtiden bruker jeg bloggen din som en STOR inspirasjonskilde!!!
Ha en knall helg!
:)
Renathe sa…
Den var jo bare nydelig i hvitt da, bare bladd rett forbi den jeg.. Lykke til på messen! Spennende :)
Misemor sa…
Hei igjen.
Søt liten jakke du har laget. =)
Jeg tittet innom bildet av pusen din, Sofie - hun er jo bare så skjønn. Nydelige farger også.
Det er så koselig med en pus i huset, eller på hytta! ;)
Ha ei fin helg!
Klem Misemor
Stinemorღ sa…
Denne var rett og slett nydelig!
Så lekkert mønster - det kan man jo bruke på jakke til større jenter det :) hahaha, fikk jeg en ny ide mon tro!?!?

Er veldig glad for at du fant blogging - for det var jo her jeg fant deg :)

Lykke til på messa!
Jeg er helt sikker på at de nye tingene falt i smak - du er kjempe flink!

klem :)
Så nydelig jakke :) Jeg også elsker strikking og blogging :) Lykke til på messa.
Ha en god natt, klem.
Kjempefin jakke !! Lykke til med messesalg og god helg til deg:))
Ulla-Bella sa…
Så artig og høre starten på din strikke og blogge-glede:) Jakka ser nydelig ut - og lykke til på messen til neste helg - synd veien er lang herfra og dit.
Ruth sa…
Hei! Har vore innom og titta litt. Du har ein kjempefin blogg, og lagar veldig mykje fint. Legg deg til i blogglista mi eg, reknar med at det er ok? :)
Flinke, flinke deg! Nyyydelig jakke og koselig strikke-start- historie, som forøvrig ikke er så ulik min. Har i hvertfall mang en gang priset meg lykkelig for at data og blogglanida finnes ;o)

Ønsker deg kjempemasse lykke til på messe! Det kommer garantewrt til å bli en suksess ;o)

Ha ei strålende uke!
Klemmelem
Miriam sa…
For en nydelig jakke!
Det er veldeig kjekt å ha "oppdaget" blogglandia, er så mye kjekk inspirasjon å hente. Du var den første bloggen jeg begynte å følge med på og har inspirert meg masse. Så tusen takk! :)
Etuiene var kjempefine, er sikker på at de slår godt an!
Klem
Randi sa…
Nydelig babyjakke og en kan ikke tro det var ditt første prosjekt. Den var jo bare perfekt!

Fine etuier også. Gøy å se alt det fine du lager.

Ha en fin uke!
Frieblonder sa…
Jeg kom over bloggen din via- via, og jeg kommer gjerne igjen, for her var det mye fint!
Veldig koselig historie rundt babyjakken :)
Lykke til på messa!
hilsen frieblonder
Hei... :O)
Flott jakke. Kjenner meg godt igjen i historien din. Jeg har strikket før, men ble nyfrelst på strikking og hekling samtidlig som jeg oppdaget blogging og all den inspirasjon man finner her!

Håper de flotte tingene du har sydd faller i smak og at du får solgt masse, masse!

Ønsker deg en fin sommerdag!

klem
lena sa…
For en flott jakke!!! Den var virkelig fin, kan tenke meg du var fornøyd og lykkelig når du var ferdig med den med lille tulla i magen:)
Flotte ting du syr også, som vanlig:)
Strikkesinen sa…
Hei, har fundet din blog via bloggen, og jeg kommer helt bestemt tilbage, du har mange spændende ting.
Den søde babyjakke, kan jeg være så heldig at låne opskriften? Kende en lille pige, som den jakke lige passer til
Kærlig Hilsen
Bente/strikkesinen.blogspot.com

PS Du er velkommen til at besøge min side, måske jeg kan hjælpe dig med en opskrift eller to

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…