Gå til hovedinnhold

Hekling, søm og fredag!


Da var bordskånerne fra forrige innlegg omgjort til pynte-grytekluter :) Herlig med skikkelige fargeklatter på kjøkkenet! Garnet jeg har brukt er Gjestdal Bomull Sport. Ett garn mange erfarne heklere sverger til har jeg sett. Og jeg er enig, det er godt å hekle med og finnes i nydelige skarpe farger. Er egentlig ikke så glad i garn som er mercerisert, dvs at det er litt glans i det. Men til akkurat dette prosjektet passet det bra syns jeg :)


I dag er det fredag den 13. som betyr at jeg har trukket en vinner av min uhøytidelige give-away fra forrige uke. 23 lodd ble det og det syns jeg var såpass overkommelig til at jeg kunne velge den gode gammeldagse måten :) Så lapper ble skrevet for hånd, brettet sammen og lagt i en skål. Størstejenta Emma fikk æren av å trekke, og som dere ser….


Vinneren av vimpelrekka ble Torunn med den flotte bloggen: 


Gratulerer så mye til deg! Håper vimplene vil passe perfekt inn på soverommet på loftet deres :)
Send meg en mail med adressen din.


På tide med ugler igjen ;) Disse sydde jeg for ett par uker siden, har bare glemt å vise dem. Den med ugler bruker jeg daglig. Fine smågaver syns jeg! Og perfekt til å få brukt opp små stoffrester.

Merker at det går litt trått med strikkingen for tiden. Jeg liker å strikke med ullgarn, og som jeg ser mange andre også sier, så føles det litt feil når solen skinner og vi går mot sommer. Men jeg minnes fra i fjor at strikkelysten plutselig kom tilbake og jeg strikket stort sett hele sommeren – så jeg venter i spenning på det :)

*Svusj* så var det jaggu fredag og helg igjen! Mine alt for store ambisjoner om alt jeg skulle få gjort i løpet av uka har nok en gang blitt knust.. Og til tross for det er ambisjonene for neste uke ENDA større! Hihi :)

Gooood helg og takk for at dere tittet innom! :)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Ulla-Bella sa…
Så fine de ble!
Gratulerer til heldige vinneren av vimpelen:)
Synnøve sa…
Wow! Uglene og blomstrene sjarmerte meg i senk her - utrolig fine :) Foreslår enda en give-away jeg ;) ;) ;) Er enig i deg ang mercerisert garn, min erfaring er at det ikke er så bra dersom en er avhengig av god oppsugingsevne, derfor passer det utmerket til prosjekter som du viser her. Kjempefine og sommerlige :) God helg!
hanne sa…
Lekre, små lommebøker - så fristende ut å sy slike! Likte godt stoffene dine også! Flotte bordskånerne ble, riktig spreke og glade farger!
Gratulerer til vimpelvinneren!

Ha en trivelig fredagskveld!
renate sa…
Utrolig skjønne lommebøker, perfekt gaveide:) Flotte bordskånere også:)

Ha en fin fredag:)
Mie sa…
Flotte, fargerike bordskånere! Jeg er også inne i en "hekle med bomullsgarne periode", det har nok noe med været å gjøre, som du sier.. Har også bestilt meg mange nøster drops bomull-lin, som jeg håper å forvandle til en tunika i løpet av våren/sommeren.. Frister ikke å strikke med ull akkurat nå..
Gryteklutene var bare kjempe fine! Samme med vimplene! Ha en fin uke!
Torunn sa…
Åååå, tusen takk! Så gøy! Dette blir spennande! Nydelege gryteklutar og flotte lommebøker. Kjekt med slike som ingen andre har. Ja, det er rart med det, ikkje så kjekt å sitte med eit svært ullstrikketøy i fanget når sola skin, men...
Herlige farger på pyntegryteklutene - enig med deg at det er godt med litt fargeklatter i hjemmet.

Kjempesøte lommebøker, og gratulerer til heldig vinner. Og vet du, jeg er akkurat som du, planlegger masse nye prosjekter hver uke, og det er ikke alltid de kommer særlig mye lengre enn det. Men gøy er det uansett!

Ha en herlig søndag - vi krysser fingrene for mere godvær her nord :)!

Klem!
Kjempefine og fargerike grytelapper... :O) Jeg også bruker som oftest bomull sport når jeg skal lage noe i bomull.... :O)

Grattis til den heldige vinneren!
Bente sa…
Stilige grytekluter! Knæsj er kult på kjøkkenenet! :)
Ha en fin 17. mai!
Felisi sa…
Herlige grytekluter! Jeg synes mercerisert garn er litt hardt, men resultatet ble bra her ihvertfall!

Gratulerer til vimpelvinneren, og så må jeg bare få sagt at de lommebøkene dine er skikkelig kule :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…