Gå til hovedinnhold

Babushka eller ikke?


Enkelte figurer/karakterer er bare tidløse! Som Babushka-dukken, eller Matruoshka som det kanskje også heter. Jeg syns hvertfall disse dukkene er superfine, og da jeg kom over dette nydelige canvas-stoffet på Etsy måtte jeg jo bare.... Stoffet er tykt og stødig og jeg fant ut det egnet seg perfekt til en litt større veske/bærepose.


Men er det kult eller harry med babushka-veske? Det var gøy å sy hverfall! Hm, minnes at dette har skjedd før...hihi. Vesken ble til underveis, jeg fôret den med rødt bomulls-stoff og platevatt imellom for å gjøre den ekstra stødig. Jeg tror vesken skal få henge på stolen en stund til, kanskje jeg finner ut en dag at dette er det hotteste tilbehøret ;)


Som sagt tidligere, jeg har virkelig fått øynene opp for hekling. Og da superflinke Bad Monkey la ut oppskrift på heklet bordskåner måtte jeg bare teste med en gang.  Underveis i heklingen innser jeg at dette er en bordskåner til kasseroller (?) og ikke en liten sak til kopper/glass som jeg trodde. Så jeg rekket opp og avsluttet noen runder før. Men den ble fortsatt veldig stor. Så nå lurer jeg på om jeg skal rekke opp litt til, eller lage den større? Egentlig er de jo alt for fine til å bruke under noe som helst, jeg vil faktisk ha de til pynt så kanskje det må bli pynte-grytekluter! :)


For en stund siden vant jeg ekstrapremie i Stinemor sin give-away. Og disse nydelige engle-maskemarkørene var premien! Utrolig flott laget og herlige farger, dette er luksus-markørene mine :) Tusen takk Stinemor! ♥


Helgen vår ble tilbringt i Oslo, da det var barndåp for lille Mathias (som vi er gudforeldre og tante/onkel til).
Det var en kjempekoselig helg sammen med familien og nydelig sommervær :) Dåpskjolen er heklet til meg av min kjære bestemor. Så denne har både jeg og jentene våre brukt. Syns den er nydelig! Bestemor har heklet to sett med armer til den så man kan bytte ut ettersom det er gutt eller jente, så det er søte puffarmer til jente. Utrolig flott å ha en slik heklet skatt i familien :)

Da ønsker jeg dere en super tirsdag! Frustrerte Fruer og strikketøy er på mitt program i kveld :)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Miriam sa…
Synes veska var veldig stilig, jeg liker Babushka :)
Nydelig liten gutt, og så kjekt å ha en slik dåpskjole i familien!
Guri sa…
Veska med Babushkaene var megafin!!!! Maskemarkørene du fikk var supre; heldiggrisen!!! Jeg vurderer å kjøpe meg slike faktisk ;)
Kos å ha dåpskjole i familien, det har vi også, men det er bare mine barn som ikke har brukt den.... de er ikke døpt ;p
Ha en kjempefin daag! Klem :)
tulipa sa…
Definitivt Babushka!Utrolig kul veske!!
For et nydelig dåpsbarn! Drømmer om å strikke en dåpskjole til fremtidige barnebarn, men får nok vente litt;)
Har også maskemarkører fra Stinemor og synes de frisker sånn opp strikkearbeidet!
Kos deg i kveld!
:)
Jeg synes vesken var kjempe fin jeg! Det stoffet ser veldig solid ut;) De bordskånerne kan jo brukes som duk eller en liten brikke også da;) Kan vel bli stygg fort dersom de brukes under kjeler?
Så koselig lesing :)
Vesken var knall, heklingen wow og lille gutten nydelig!!
Misemor sa…
HARRY er det IKKE!!!
Synes veska er knalltøff. Koselig håndarbeidsveske kanskje?
Klem Misemor
hanne sa…
Så produktiv du har vært da!Nydelige bilder av nett, heklebrikker, dåpsbarn og maskemarkører! Ha en koselig kveld! Her skal kvelden tilbringes godt pakket ned i dyna - har fått en liten vårinfluensa...
Klem!
renate sa…
Heldig som har en bestemor som har laget ett sånt arvestykke. Bestemor på russisk betyr forresten Babuska!!! Stoffet var knallstilig!!! Søt heklebrikke:)

Klem:)
Synnøve sa…
Matryoshka, faktisk ;) Jeg har bodd et halvår i St.Petersburg, så for meg er disse dukkene verdt utrolig mye, og jeg synes de er kjempesøte! Vesken din falt dermed utrolig godt i smak hos meg! :) Ang heklingen; jeg foreslår den som en duk, jeg, og når det gjelder dåpskjolen så blir jeg helt matt av slike skatter :)
Marion sa…
Den veska var bare sååååå fin! Blir aldri lei Baburka!:D
Vi har samme kveldsplaner, vi :)!

Veska var knallfin (IKKE harry), maskemarkørene nyyydelige (som alt fra Stinemor), søte heklegrytekluter/bordskånere og så utrolig koselig med hekla dåpskjole i familien. En ordentlig skatt, som du sier!

Kos deg med fruene og strikketøyet!
Maria sa…
Den veska der er iallfall ikke Harry,den var rett og slett knall fin.
Mie sa…
Babushka er dritkult! Bruk veska med stolthet! Jeg digger den! Digger også de friske, vårlige fargene i bordskånerene!
Barbro sa…
Kjempestilig veske med tøft mønster!!

Klem fra meg
Stinemorღ sa…
Hei snuppelure :)
Godt å høre at dere har hatt en fin tur til Oslo - og et nydelig dåpsbarn!
Jeg syns det er stas med dåpskjoler som går i arv, og denne var nydelig :)

Så koselig at de markørene er til luksus-bruk :) herlig!

Og knall tøff veske! Utrolig stilig :) Ting blir vel ofte laget fordi det er morsomt!

Kos deg, vennen
- klem
Vilma sa…
tra la la , jeg elsker dine ting , og tasken kunne du da godt sætte i produktion , jeg vil gerne købe da !!!

Knus Vilma


ps : hækling er cool !!
Katrine sa…
Jeg synes veska var stilig! :)
Katrine sa…
Jeg synes veska var stilig! :)
Ulla-Bella sa…
Veska du har laget er jo perfekt til strikketøy-veske:) Grytekluter kan du jo lage, da kan de henge fremme og pynte opp også. Så fin premie du har fått.
Må være gøy å ha en slik flott dåpskjole i slekta:)
Torunn sa…
Kjempestilig!! Nydeleg dåpskjole på ein nydeleg liten gut!
Så fine farger du har brukt i bordskånerne:) ikke dumt å lage grytekluter av dem, nei! Jeg bruker min under presskanna!

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…