Gå til hovedinnhold

Garnforelsket!


De av dere som strikker, vet at ett nytt og deilig garn kan sette en strikkers følelser i sving! De av dere som ikke strikker, er nok noe mer skeptisk til det :)

Jeg har lenge tenkt litt på å bestille garn fra http://123knit.com/ men har egentlig tenkt at det "vanlige" garnet jeg finner på garnbutikkene her i Tromsø holder i massevis. Men, etter stor inspirasjon fra diverse bloggere, bestilte jeg i forrige uke. Garnet kom for ett par dager siden, og ny bestilling kommer nok fra meg i løpet av få dager! Jeg bestilte Peruvian Highland Wool og Arwetta ekstra fin merino. Og begge garnene var bare fantastisk myke og deilige. Og for noen farger! Ja, jeg er forelsket! :)

Jeg er i gang med en rosa lue av Peruvian-garnet og jeg bare VET at det blir bra. Og jeg gleder meg til å finne flotte prosjekter til resten. Tror jeg skal bestille garn til noe søtt til den nye gutte-babyen som kommer i familien til vinteren. Siden jeg har to jenter, har det vært lite gutte-strikk på meg så jeg gleder meg. Svigersøster Randi, du må gjerne komme med ønsker :)


Jeg har ikke noe ferdig heklet eller strikket fra den siste uken, men jeg har langt fra hatt hobby-pause. 70 luer til neste års luesalg-sesong er blitt til, og mer stoff er på vei. Jeg har ett håp om å starte vinteren med 250 luer "på lager". Jeg fikk meg forresten noen sekunders "sjokk-opplevelse" under avslutningen av elefant-luene. Oppdaget at elefantene var opp ned på alle luene!! Ehm....til jeg skjønte at når luene er vrengt med innsiden ut - så skal de være opp ned.. Jaja...Puh :)

Nå skal jeg krype opp i sofaen med deilig strikketøy og klisj-film. :)

Ha ei fin helg,
klem G-Anette

Kommentarer

Maria sa…
70 luer allerede? Imponert. Jeg hadde vært storfornøyd om jeg greide å sy en eller to. He,he...
Hvor kan man få tak i et slikt luemønster om jeg kan spørre?
Ha en riktig god helg. Å godt at elefantene ble riktig vei til slutt;-)
lena sa…
Dette med garn er bare så rart....ett nøste med garn liksom...som man kan kose med og titte på i en evighet...og bare bli glad i liksom :) Ser ut som du har fått deg noen godsaker av garnnøster, kos deg masse med de. Og herlige luer du har laget, godt ikke alle elefantene sto på hodet allikevel *puh*.
Tar meg friheten til å linke bloggen din i min jeg :) Ha en fin dag.
Mirdiz sa…
Du er utrolig produktiv!
Jeg legger deg til i blogglisten min, her er det mye inspirasjon å hente:)
dilleDidi sa…
Så kule luer! og så mye annet fint å se i bloggen din... dumpet akkurat borti den nå- her må jeg snoke mer, og ikke minst - legge deg til i min bloggliste!

.. og du... så bra det ble rett vei på elefantene til slutt :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…