Gå til hovedinnhold

Snarvisitt :)


Da var vi tilbake etter en ukes campingferie i Luleå. Har vært på badeland, på stranda, sittet inne og sett på regnet, vært på garnshopping (mens resten av familien var på lekeland) og fartet litt rundt omkring. Ungene har storkoset seg og det er det viktigste! Innser vel at jeg selv er litt mer glad i sydenturer :)

10 timer i bil hver vei ga meg mye strikketid, men det ble kanskje ikke produsert så mye som jeg hadde forventet mens vi var der. Anna's bolero ble til underveis. Hadde lyst å lage noe hun kan ha over sommerkjolene sine hvis.....når det er litt kaldt ute.


Den er strikket i Drops Merino extra fine. Pyntespissene er de samme som på det lilla settet (hals/pulsvarmere) jeg strikket tidligere. Har skrevet ned oppskriften til boleroen, så skal legge den ut etterhvert. Den er enkel å strikke og har lite montering, slik liker jeg :)


Luer ble det også produsert, så klart :) Den lilla er min variant av snurre-luen som så mange har strikket. Garn: Freestyle. Den offwhite er Isipisi-luen min, oppskrift ligger på ett tidligere innlegg. Garn: Topp t'tå.

Den brune er min første vellykkede hekla lue!


Jeg så denne inne hos Snuppesnella og var så freidig at jeg spurte om oppskrift... Og da la hun den inn her: http://snuppesnella.blogspot.com/2009/10/hekla-lue.html Tusen takk snille Snuppesnella! Jeg er kjempefornøyd med mønsteret, lua passet perfekt! Garn: Topp t'tå.

Sommerfuglen startet som en blomst, men fant ut at det er jo ofte det jeg pynter med, så da lagde jeg en vri :) Skal prøve meg på en sommervariant av denne lua og, så får jeg se om jeg klarer å gjøre om mønsteret til tynnere garn :)Til slutt ett par bilder fra ferien, god-jentene :)

I morgen pakker vi i bilen igjen og reiser til Senja noen dager. Blir da uten internett igjen. Men nå skal jeg kose meg med å se hva alle dere andre har gjort og laget den siste uka :)

Det er så utrolig artig at mange nye har funnet bloggen min, tusen takk for hyggelige kommentarer. Det varmer! :)

Fortsatt god sommer!
Klem G-Anette

Kommentarer

Tina sa…
Velkommen tilbake fra ferietur! Hørtes ut til å være en vellykket tur, til tross for været :) Nydelig bolero du har strikket! Tar gjerne imot oppskrift på den også, jeg ;) Ha en flott søndagskveld!
lena sa…
Åh, så kos å "se" deg her igjen da:) Nyyyyydelig bolero, den har jeg lyst til å prøve meg på...*hint* - hehe. Og du - jeg hadde også angst for sjal og engelske mønster, men klarer jeg klarer ivertfall du! Og det sjalet jeg strikket er veeeeldig enkel i mønsteret..og fiiint :)
Herlige luer også! God tur igjen da, så får jeg savne deg litt igjen :)
Snuppesnella sa…
Hei sann !

Så flott luen ble ! Helt ok at du linket til meg.
Ahh du har en kjempekoselig blogg, som jeg følger med på.

Utrolig flott bolero du har strikket ! Søte prinsesser du har !
Klem
Veronica sa…
For en nydelig bolero! Luene også! Fargekoden på Lanetten jeg har brukt er 152. Deilig rosafarge! Meen, jeg kan ikke garantere at den finnes i sortimentet lengre.. Jeg har nemlig arvet disse nøstene, og vet at de er noen år:)
Heisann!

Jeg har gleden av å informere deg om at du har vunnet min give away! :o) Gratulerer så mye! Send meg adressen din på mail så kommer premien i posten! Klem fra Chatrine
Komadyret sa…
Å for en nydelig hekla lue ;) Takk for link til oppskrift, slik har jeg vert på jakt etter ;)

Er forresten luen til voksen eller barn?
Så denne nydelige boleroen. Finnes en oppskrift et sted?
Så denne nydelige boleroen. Finnes en oppskrift et sted?
G-Anette sa…
Hei Cecilie, oppskriften finner du her:

http://g-anette.blogspot.no/2010/08/oppskrift-annas-bolero.html

Mvh Gry-Anette

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Oppskrift Luksus-lue

Etter jeg skrev dette innlegget om Luksus-lua mi, har jeg fått mange hyggelige mailer med spørsmål om oppskrift. Slik gjør meg så barnslig glad! :) Ettersom lua ble til underveis uten å skrive noe ned, har jeg måttet telle og studere litt men nå er den nedskrevet. Og her kommer oppskrift til alle som vil ha seg ei luksus-lue:G-Anette's Luksus-lue
Garn: 3 nøster Sandnes Kashmir Alpakka (2 nøster er nok for en litt kortere variant) Pinner: 4,5
Legg opp 80 m. Strikk 2 r,2 vr i 5 cm.  På neste omgang øker du 1 m mellom alle de 2 rette hele omg rundt = 100 m. Fortsett med å gjenta følgende 4 omg til arbeidet måler 26 cm eller ønsket lengde:
1. *3 r, 2 vr* 2. *3 r, 2 vr* 3. Fletteomg: *2 r settes på flettepinne foran arbeidet. Strikk 1 r og så de to r fra flettepinnen, 2 vr* 4. *3 r, 2 vr*
Fellingen starter på omg etter en fletteomg:
1: *3 r, 2 vr smn* 2: *3 r, 1 vr* 3: *2 vridd r smn, 1 r, 1 vr* 4: *2 r, 1 vr* 5: *2 vridd r smn, 1 vr* 6: *1 r, 1 vr* 7: *2 vridd r smn*
Snurp sammen, fest tråder, fer…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…