Gå til hovedinnhold

Farger og ferie!


Jeg er veldig glad i naturfarger, men akkurat nå fikk jeg lyst på "ordentlige" farger! Vottene er faktisk enda skarpere i virkeligheten :) Votter til å bli glade av! De er strikket etter oppskrift fra Nøstebarn-boka. Jeg er ikke så glad i å strikke med strømpepinner, og denne oppskriften strikkes frem og tilbake på rundpinne. Og så er det veldig bra passform, syns kile-strikket tommel er perfekt til små barnehender.
Garnet jeg har brukt er Freestyle. Jeg fikk 1 meter (!) for lite blått garn, så tommelen på den ene (godt skjult..) har en liten designvri ;)


Og så har jeg laget en haug med maskemarkører, disse har en tendens til å forsvinne. (og dukke opp igjen når man støvsuger steder man burde ha støvsugd oftere...) Dette er skikkelig kosearbeid syns jeg, jeg har nok perler og tråd til flere hundre.. Kanskje jeg kan ha maskemarkør-kveld med 7-åringen :)


Og så har jeg strikket enda en uglelue (jeg elsker disse!) men en litt mer baggy variant. Også strikket i Freestyle, den er VELDIG grønn, syns den ble fresh! :) Bildet viser ikke riktig grønnfarge, etter maaaange forsøk utendørs innså jeg at fargen faktisk ble mest lik, og mest "knall" innendørs. Fotokurs står høyt på lista mi :)
Blir nok å strikke flere av disse luene, den er veldig populær hos både små og store.Tenkte på å lage pulsvarmere med en ugle oppå hånden, men det betyr at resten av omgangen rundt blir i vrangmasker. Er visst ikke så glad i det heller nei. Kanskje jeg må lage en egen variant her :)


Og til slutt, hvis noen lurte så har de bøtter på Biltema som passer perfekt til en nesten-3-åring :) Hun gikk rundt med "lua" i en time.
I morgen pakker vi i campingbilen (vi har leid den...gleder oss til å sjekke ut campinglivet på ordentlig) men laptop'en blir med så ser ikke bort fra ett lite ferie-innlegg herfra :)

God sommer alle sammen :)

PS - Husk min give-away, link øverst ;)
Klem G-Anette

Kommentarer

Ina sa…
Nydelige maskemarkører og spreke votter og lue(r) :) Skjønner godt uglemotivet er populært! Ha en strålende ferie!
lena sa…
Så koselig innlegg med masse snop:)
De ugleluene er så fine!!! Har lyst til å strikke en slik altså, i offwhite. Hvilket mønster bruker du? Eller er den egenkomponert? Jeg vet jeg har sett en uglekjole..:)
lena sa…
never mind, jeg fant ut hvem du brukte når jeg gikk inn på din offwhite :)
dilleDidi sa…
Så flotte maskemarkører!! kjempesmart! og ugleluen var kjempesøt... kanskje jeg må strikke meg lue til vinteren jeg også:)

Merkelappene du spurte om kjøpte jeg fra Jennifers Jewels på Etsy - jeg er veldig fornøyd med både service og resultat, ikke var det dyrt heller... Ligger et innlegg om dem fra starten av juni på bloggen min :)
Tina sa…
Kjempefine votter! Har en rest av freestyle liggende, det blir kanskje votter nå etter inspirasjon av deg... Ha en fortreffelig ferie!
Mirdiz sa…
Tusen takk for kjempekoselig kommentar:)
De maskemarkørene var skikkelig søte:)

Ha en flott ferie:)
Guri sa…
Du lager så mye fint!!!! Alltid artig å titte innom hos deg :)
Farger er deilig! Og det høres kjent ut at man en gang i blant trenger litt fargeinnsprøytning.
ANNE sa…
Spennende å oppdage nye blogger.
Jeg strikker og hekler også endel luer.
Tips: http://luertilunn.blogspot.com/
Unknown sa…
Lekkert :)

Er det mulig å bestille slike luer? Jeg har ikke strikkefingrer i det hele tatt....

Knall farger på vottene :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…