tirsdag 13. desember 2011

Nissejenta


Dagene flyr avgårde, men litt strikking innimellom blir det da tid til! Anna kom med ett ønske når det nærmet seg desember: Jeg vil ha ei lang blånisse-lue, men den skal være rød. Altså ei rødnisse-lue kanskje ;) Jeg brukte denne oppskriften som utgangspunkt. Mørketid og utedress med reflekser er forresten ikke det beste når man vil ta bilder ;)


Jeg ville bruke garnet Easy som jeg hadde funnet i en nydelig julerød farge, så litt endringer ble det på oppskriften. Brukte tynnere pinner en anbefalt til Easy, for å få den litt tettere siden den ikke skulle toves.
Jeg strikket den ikke så veldig lang, så blir den ikke i veien under lek. Fornøyd nissejente Anna ♥


Jeg sydde en vanlig rød lue, som jeg så sydde fast inni klø-luen. Tenkte først at jeg skulle bruke fleece på luen inni, men tror det hadde blitt for varmt med dobbel fleece + tykt ullgarn. Anna klarte ikke bestemme seg for om hun ville ha dusk eller ikke, så foreløpig er den dusk-løs :)


I slutten av oktober var jeg så heldig at jeg vant i en give-away hos Skorpionens Hjørne. En del av premien var ett hjemmelaget kort etter mitt ønske. Valget var enkelt, da min venninne Maritas bursdag nærmet seg.
Jeg sendte noen stikkord, bl.a. at Marita, som meg, er glad i å strikke + at vi skal på husmorferie sammen til Paris i April. I går hadde Marita bursdag, så nå kan jeg endelig vise frem det flotte kortet her.


Jeg er helt overveldet over at det går an å lage noe så nydelig! Masse personlige detaljer, selv etter mine sparsomme tips. Og i en herlig stil, med stempel og Paris-"frimerker". Garn-nøster og vinåpner var også med, hihi ;) Dette var virkelig flott å gi bort! Tusen takk Eli Kristin, du er så flink! Bildene har jeg frekt lånt fra bloggen din, da jeg selv glemte å ta bilder ;)


Og så har jeg fått en pakke til! Supergode Lena har sendt meg en førjuls-overraskelses-pakke, hun ville gi meg en oppmerksomhet til jul fordi hun setter pris på meg, skriver hun i kortet. Åh, takk vennen! Slik gleder hjertet mitt ♥ En kjempeflott strikkebok + 4 nøster i ett av mine yndlings-garn (som ikke er å få tak i her i Tromsø lengre) Helt perfekt! :) Tusen, tusen takk! *smask*

På pinnene har jeg tovavotter, tiltenkt Emma. De er strikket litt fra hodet så det blir spennende å se om de blir Emma sine når de kommer ut av vaskemaskinen.. :)

Ønsker dere ei fortsatt koselig førjulstid! Senk skuldrene jenter ;)

Stor klem fra Gry-Anette

12 koselige kommentarer:

Randi sa...

Så fin nisselue og veldig smart å sy en bommulslue for å ha inni. Mine unger vil ikke ha ull-lue for det klør!!!! For et nydelig kort. Et riktig kunstverk.
Og så koselig å bli overrasket med en slik fin gave da. Sånn er veldig hyggelig!
Ha en fin luciakveld!

tantemaraj sa...

Det er så koselig med rødluer på barna i juletiden! Foret kan jo alle typer garn brukes til luestrikk;-) lurt, lurt... Kos deg masse med overraskelsesgaven!

*puster dypt og kjenner skuldrene er på plass*;-)

God førjulstid!!

Eli Kristin sa...

Ååå skjønne du, for en rørende omtale, thi-hi! Bare kjekt at bildene av kortet kunne brukes forresten. Så koselig at giwe-away og innhold falt i smak, koselig å gi bort premier når man vet at mottaker setter pris på det. Heldige venninnen din, herlige gaver... og lykke til på Paris-husmorferie, fnis :D

Herlig lang og rød nisselue du har laget! Tenkte jeg skulle få laget to stk med tanke på julekortbilde-fotosession (puh), men det rakk jeg ikke. Tror likevel at jeg skal prøve meg på ei rød nisselue type lang. De er så skjønne. Smart med fôr i de forresten!!

Kos deg i den søte, men litt hektiske førjulstid!! Stor klem, Eli Kristin

Guri sa...

Den røde-blånisselua ble jo kjempefin! OG frøkna di er jo bare så nydelig!!!! Synes bildet var bra jeg:)
Kortet du vant var stilig! Ligger litt arbeid bak det, ja:)
Så fin pakke du fikk fra Lena! Jeg visste at hun skulle sende deg noe, nemlig..... hun fikk adressen din av meg :) verden er ikke så stor!
Ha en fin førjulstid! Klem fra meg :)

Merete sa...

Nydelig nisselue, og en fantastisk fin rødfarge :-)
God jul!

Synnøve sa...

For en nydelig farge på den lua!! Frøkna kledde den så godt :) Må si du er flink som bare endrer og justerer og trikser litt altså, det er ikke jeg helt stødig på. Men kanskje en dag ;)

Fru Keilegavlen sa...

Kjempeflott nisselue og nydeleg modell! Smart å fôre den. Eit nydeleg kort du fekk som du kunne gje vekk! Og ei flott gåve du har fått med nydelege ord. Ønskjer deg ei fin adventstid.

Vilma sa...

Røde huer skal der til !! Og flink er du også til at lave kort...beundre dig.

God aften til luefabrikanten :-))

Stinemorღ sa...

Skjønne Anna :) Herlig blånisselue som ikke er blå, hihihi.. søta!
Smart med en lue inni slik at den ikke klørt!

Det kortet var helt fantastisk!
Eli-Kristin er kjempe flink - hun tryller fram den ene nydelig kortet etter det andre :)

Stor førjulsklem

Ulla-Bella sa...

Flott nisselue!
Ønsker deg en god adventshelg:)

Misemor sa...

Søte nissejenta! Og så heldig du har vært som har fått så masse fint.
Skikkelig julete headingen din altså.
Klem ToneB

Synnøve Olava sa...

Kjempeflott nisselue på ei NYDELIG jente... :O)

Flott kort også... :O)

juleklem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...