Gå til hovedinnhold

Nydelige desember ♥


Endelig desember og den koselige førjulstiden! I fjor forsvant den for det meste i lueproduksjon og alt ble egentlig litt halvveis, til min store fortvilelse. Men i år blir det mer som før. Sydame har jeg jo fått meg og kveldene kan brukes til litt mer julete ting. Jeg har en helt annen ro og det er deilig. Kanskje jeg til og med får sydd den lange nissen jeg planla i fjor... Huset ble ferdig pyntet utvendig og innvendig til 1.søndag i advent, som tradisjonen er her. Jeg har egentlig alltid vært litt "rar" der, når julaften er over - så er julen litt over for meg, derfor starter jeg heller ekstra tidlig med nisser og engler og alt. Jeg har jul før jul.Jeg har ikke tenkt å ta igjen det forsømte fra i fjor, men noe ekstra blir det i år. Jeg rakk nemlig aldri å virkelig titte/lese/beundre julebladene fra i fjor. Så i år koser jeg meg derfor med dobbelt så mange blad. Ulempen er kanskje da at man blir inspirert til å lage dobbelt så mange ting...men det får så være :)Jeg oppdaget noe litt merkelig når jeg pyntet til jul, og det var at jeg har forandret litt smak.. Jeg har alltid ment at jul er rødt, gull, glitter, masse nisser (79 ifølge min samboer, men det var for 8 år siden så jeg nærmer meg vel 100 nå tipper jeg) og myyye telys. Det siste tror jeg aldri jeg blir lei av, men jeg merket når jeg pakket ut nisser og engler i alle varianter at jeg ville ha det litt enklere i år. Så to esker (av totalt 8 esker..) ble båret tilbake på loftet. Ingenting ble kastet, det kan jo være en midlertidig greie det her ;)

For noen år siden var jeg inne i en altoppslukende julebroderi-dille, og broderte sent og tidlig og i alle ledige øyeblikk. Det resulterte i mange ferdige broderier, noen påbegynte og noen ikke påbegynte... Og igjen, ingenting er gitt bort eller kastet - for man vet jo aldri! Jeg trodde jo aldri jeg skulle gå lei av hverken broderiene eller alle pyntenissene mine..


Men dette broderi-paret elsker jeg! Kjøpt fra USA, den spesielle rammen fulgte med. Pepperkakene er de samme som første år, så de er vel 7-8 år gamle. Like fine, men kanskje ikke like gode på smak ;) Liker det enkle med disse broderiene, at det ikke er for mye farger. De har fast plass under ett lite vindu på kjøkkenet :)


Og så denne nissen da, som jeg også viste frem i fjor på bloggen. Men det er en så herlig nisse! Og med en passende tekst for de fleste tipper jeg ;)

På søndag har jeg invitert til "åpen dag" i luefabrikken. Jeg har planlagt det helt siden før jul i fjor, men da strakk ikke tiden til. Hvis du som besøker meg her på bloggen bor i Tromsø, er det bare å ta turen innom! :) Har åpent fra 12-18. Satser på en koselig dag med masse julestemning!

Og julestemning skal det bli i kveld også, da vi skal se den første av mange julefilmer (tradisjon tro). Og i kveld er det filmen "Holiday" på programmet. Gleder meg! :)

Ha ei kreativ og julete helg jenter!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Synnøve sa…
Dit skulle jeg gjerne kommet, men det lar seg nok ikke gjøre! Kos dere i adventshelga :)
tulipa sa…
Jeg skjønner at jeg har samme julestil som deg, men snakket med noen yngre på jobben og de sverget alle til sølv og mye hvitt. Utrolig artig de broderiene! Jeg er ferdig med alle julegavene og skal nå nyte desember max!
Akkurat denne helgen skulle jeg ønske jeg bodde i Tromsø....;)
God julehelg!
:)

Så fin julestemning der var på bloggen din!!!!
hanne sa…
Koselige broderier! Har nok selv også forandret stil gjennom årene og det er nok på tide å gå gjennom eskene..vet at noe pynt aldri kommer til åkastes uansett - minner er viktig..
Kose dere med julefilm ;-)
Klem
Enig med deg i at det er koselig å pynte til advent! Kjempekoselige broderier, kjekt å ta slikt fram år etter år! Ha ei fin og god adventstid :))
Desiree sa…
Hadde også for noen år siden broderidilla og spesielt til jul :) Kanskje vi hadde det samtidig :)
Det broderte settet i de rammene, var knallfine! Skulle gjerne ha hatt slike jeg :)

Ha en fin advent! Og god helg :)

Klem fra Desirée
Tildemor sa…
Helt enig; det må pyntes til jul tidlig og nytes i lange drag, for 1. dags jul er jeg ferdig:)

Da er julestemningen borte, og jeg har begynt å tenke videre framover (ny annonse med bestillingsstrikk og planger for det nye året) Jeg kommer nesten i "nyttårsstemning" istede;)

Er dessutens amboer med verdens minst julete mann, og derfor tar det aldri helt av her hos oss;)

Apropo jul; min aller første give away har nå blitt launchet, håper du vil ta deg en tur innom og at du synes premiene er fine;)

http://tildeskreativehjorne.blogspot.com/2011/12/min-aller-frste-give-away.html

Helgeklem fra Matilde:)
Guri sa…
Enig med deg i at førjulstiden er fin. Spesielt når man har mindre barn i huset:) Kos deg masse i dagene som kommer! Klem :)
Susan sa…
Det er koselig med hjemmelaget julepynt! =) Det nisseparet ditt var knallfint!

Jeg merker også det att jeg skifter smak litt underveis, i fjor ville jeg ha hvite julestjerner og hvite lys, men nå vil jeg har masse rødt hihi

Ha en fin kveld!
Misemor sa…
Så artig å høre at flere har jula så tidlig og lenge. Jeg starter første søndag i advent og da bare eskalerer det fram til julaften, som er den store, store dagen. Deretter blir det å hvile seg på laurbærene... hehe..
Ha ei fin adventstid videre.
Klem ToneB
Hei igjen... :O)
Du har helt rett, det er nok litt feil i oppskriften, det skal være 2 st tilsammen på første runde... :O)

Skal få rettet det opp i oppskriften! Takk for ar du sa fra!


Ønsker deg en fin 4. søndag i advent!

klem

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…