fredag 2. desember 2011

Nydelige desember ♥


Endelig desember og den koselige førjulstiden! I fjor forsvant den for det meste i lueproduksjon og alt ble egentlig litt halvveis, til min store fortvilelse. Men i år blir det mer som før. Sydame har jeg jo fått meg og kveldene kan brukes til litt mer julete ting. Jeg har en helt annen ro og det er deilig. Kanskje jeg til og med får sydd den lange nissen jeg planla i fjor... Huset ble ferdig pyntet utvendig og innvendig til 1.søndag i advent, som tradisjonen er her. Jeg har egentlig alltid vært litt "rar" der, når julaften er over - så er julen litt over for meg, derfor starter jeg heller ekstra tidlig med nisser og engler og alt. Jeg har jul før jul.Jeg har ikke tenkt å ta igjen det forsømte fra i fjor, men noe ekstra blir det i år. Jeg rakk nemlig aldri å virkelig titte/lese/beundre julebladene fra i fjor. Så i år koser jeg meg derfor med dobbelt så mange blad. Ulempen er kanskje da at man blir inspirert til å lage dobbelt så mange ting...men det får så være :)Jeg oppdaget noe litt merkelig når jeg pyntet til jul, og det var at jeg har forandret litt smak.. Jeg har alltid ment at jul er rødt, gull, glitter, masse nisser (79 ifølge min samboer, men det var for 8 år siden så jeg nærmer meg vel 100 nå tipper jeg) og myyye telys. Det siste tror jeg aldri jeg blir lei av, men jeg merket når jeg pakket ut nisser og engler i alle varianter at jeg ville ha det litt enklere i år. Så to esker (av totalt 8 esker..) ble båret tilbake på loftet. Ingenting ble kastet, det kan jo være en midlertidig greie det her ;)

For noen år siden var jeg inne i en altoppslukende julebroderi-dille, og broderte sent og tidlig og i alle ledige øyeblikk. Det resulterte i mange ferdige broderier, noen påbegynte og noen ikke påbegynte... Og igjen, ingenting er gitt bort eller kastet - for man vet jo aldri! Jeg trodde jo aldri jeg skulle gå lei av hverken broderiene eller alle pyntenissene mine..


Men dette broderi-paret elsker jeg! Kjøpt fra USA, den spesielle rammen fulgte med. Pepperkakene er de samme som første år, så de er vel 7-8 år gamle. Like fine, men kanskje ikke like gode på smak ;) Liker det enkle med disse broderiene, at det ikke er for mye farger. De har fast plass under ett lite vindu på kjøkkenet :)


Og så denne nissen da, som jeg også viste frem i fjor på bloggen. Men det er en så herlig nisse! Og med en passende tekst for de fleste tipper jeg ;)

På søndag har jeg invitert til "åpen dag" i luefabrikken. Jeg har planlagt det helt siden før jul i fjor, men da strakk ikke tiden til. Hvis du som besøker meg her på bloggen bor i Tromsø, er det bare å ta turen innom! :) Har åpent fra 12-18. Satser på en koselig dag med masse julestemning!

Og julestemning skal det bli i kveld også, da vi skal se den første av mange julefilmer (tradisjon tro). Og i kveld er det filmen "Holiday" på programmet. Gleder meg! :)

Ha ei kreativ og julete helg jenter!

Stor klem fra Gry-Anette

10 koselige kommentarer:

Synnøve sa...

Dit skulle jeg gjerne kommet, men det lar seg nok ikke gjøre! Kos dere i adventshelga :)

tulipa sa...

Jeg skjønner at jeg har samme julestil som deg, men snakket med noen yngre på jobben og de sverget alle til sølv og mye hvitt. Utrolig artig de broderiene! Jeg er ferdig med alle julegavene og skal nå nyte desember max!
Akkurat denne helgen skulle jeg ønske jeg bodde i Tromsø....;)
God julehelg!
:)

Så fin julestemning der var på bloggen din!!!!

hanne sa...

Koselige broderier! Har nok selv også forandret stil gjennom årene og det er nok på tide å gå gjennom eskene..vet at noe pynt aldri kommer til åkastes uansett - minner er viktig..
Kose dere med julefilm ;-)
Klem

Elins Strikkeri sa...

Enig med deg i at det er koselig å pynte til advent! Kjempekoselige broderier, kjekt å ta slikt fram år etter år! Ha ei fin og god adventstid :))

Desiree sa...

Hadde også for noen år siden broderidilla og spesielt til jul :) Kanskje vi hadde det samtidig :)
Det broderte settet i de rammene, var knallfine! Skulle gjerne ha hatt slike jeg :)

Ha en fin advent! Og god helg :)

Klem fra Desirée

Tildemor sa...

Helt enig; det må pyntes til jul tidlig og nytes i lange drag, for 1. dags jul er jeg ferdig:)

Da er julestemningen borte, og jeg har begynt å tenke videre framover (ny annonse med bestillingsstrikk og planger for det nye året) Jeg kommer nesten i "nyttårsstemning" istede;)

Er dessutens amboer med verdens minst julete mann, og derfor tar det aldri helt av her hos oss;)

Apropo jul; min aller første give away har nå blitt launchet, håper du vil ta deg en tur innom og at du synes premiene er fine;)

http://tildeskreativehjorne.blogspot.com/2011/12/min-aller-frste-give-away.html

Helgeklem fra Matilde:)

Guri sa...

Enig med deg i at førjulstiden er fin. Spesielt når man har mindre barn i huset:) Kos deg masse i dagene som kommer! Klem :)

Susan sa...

Det er koselig med hjemmelaget julepynt! =) Det nisseparet ditt var knallfint!

Jeg merker også det att jeg skifter smak litt underveis, i fjor ville jeg ha hvite julestjerner og hvite lys, men nå vil jeg har masse rødt hihi

Ha en fin kveld!

Misemor sa...

Så artig å høre at flere har jula så tidlig og lenge. Jeg starter første søndag i advent og da bare eskalerer det fram til julaften, som er den store, store dagen. Deretter blir det å hvile seg på laurbærene... hehe..
Ha ei fin adventstid videre.
Klem ToneB

Synnøve Olava sa...

Hei igjen... :O)
Du har helt rett, det er nok litt feil i oppskriften, det skal være 2 st tilsammen på første runde... :O)

Skal få rettet det opp i oppskriften! Takk for ar du sa fra!


Ønsker deg en fin 4. søndag i advent!

klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...