Gå til hovedinnhold

Emma's votter


Ja, vottene ble til Emma! :) Tovede votter strikket i fritidsgarn uten mønster. Litt risikostrikking må man jo ha. Men det som er så kjekt med tovede ting er jo at man kan vaske de en gang til om de ble for store, og dra litt i de om de ble for små. Det ble begge deler denne gangen, hihi ;) Men de sitter som støpt nå, og er allerede testet under snøhule-bygging. Og tilbakemeldingen var at de var varme! Det var meningen ja :)


Emma valgte fargene selv, og har jo akkurat like god smak som mammaen! ;) Og det gikk myyye mindre garn enn jeg trodde, så garnet rekker til hvertfall ett par småjente-votter til. Garn fra mitt overfylte lager...
Og overfylt garnlager til tross, i dag har jeg handlet garn til ett litt større prosjekt som jeg skal kose meg med i julen. Jeg hadde ikke nok garn i rett tykkelse så da måtte jeg "dessverre" ut å handle.


Dette bildet er av en familie som har kommet til å bety mye for oss, nemlig  familien til min uunnværlige sydame Ilze ♥ Sønnen er Kristian, som går i samme barnehage-avdeling som vår Anna. Datteren er Elizabete, som går i samme klasse som vår Emma, pappaen er Boris som jobber for min samboer og så mammaen, som er "min" Ilze da. Så her knyttes det mange nære bånd. Bildet er tatt hos Julenissen i Rovaniemi.

De kommer fra Latvia, og hadde lyst å flytte til Norge. De sjekket litt web-kameraer rundt omkring og syns det så koseligst ut i Tromsø så de pakket i bilen og kjørte hit, for 2,5 år siden :) Og glad er jeg for det! Kan ikke drømme om en mer fantastisk medsyerske i fabrikken, og den gleden hun viser for jobben varmer hjertet mitt! Tusen takk, Ilze - du er unik!


Tenk, bare noen dager igjen til jul! Jeg har ikke fått krysset av alt på 'ting-jeg-vil-gjøre-før-jul-listen', men jeg er egentlig fornøyd. Jeg er alltid over-optimistisk med slike lister, og lærer heller aldri, hihi... Men tenk om man hadde gjort ALT, da var det jo ingenting igjen! ;)

Fortsett og kos dere i førjulstiden! La bloggen være der den er med god samvittighet, for vi er jo alle på plass for fullt igjen i januar! Og DA blir det kos å møtes igjen i bloggeland! ♥

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

lena sa…
Så flotte tovede votter! Og herlig julebilde av familien da:) Koselig historie. Og bare LITT nysgjerrig på hvilket prosjekt du skal kose deg i julen med som du kjøpte garn til ;) KLEM
Judith sa…
Flotte stripete votter.
Og jammen hadde ikke nissen noen fine sokker også... Likte fargene som var litt uvanlige.
Ingunn sa…
Kjempefine farger på vottene! Alltid spennende med toving, men disse vottene har god passform, synes jeg. At de fungerte ute i snøen er jo en flott tilbakemelding å få.
Stinemorღ sa…
Søte votter! De ser skikkelig varme ut :)

Fysj da, så du måtte ut å handle.. Det var skikkelig dumt du, hahaha... Gleder meg til å se prosjektet!

En nydelig familie - det er så godt med mennesker som betyr så mye!

Nyt disse siste dagene før jul - sender deg mange juleklemmer :)
Farger heeelt etter min smak også! Forstår oss på det som er fint vi ja, Hihi... Og nå er jeg veldig spent på å se hva du skal strikke på i jula :o)) Har ikke helt bestemt meg selv enda, men skal i hvertfall gjøre ferdig noen prosjekter som jeg har liggende...

Ha en fantastisk strålende dag ♥

Klem
Synnøve sa…
Det var et koselig innlegg! Nydelige votter, nydelig familie og gode ord :) Jeg strikker på den siste, eller eventuelt den nest siste (avhengig av tidsbruken) julegaven. Er i rute med alt av gaver, og er mest bekymret for om jeg får plass til alt i kofferten på vei nordover :)
Så fine votter, også så fine ord om en flott familie!

Håper du er vel i rute, her har endelig julefreden senket seg etter en litt hektisk desember, så nå skal vi bare kose oss sammen.

Ha en herlig jul!

Klem til deg!
Guri sa…
Titter bare innom for å ønske deg riktig god jul!
Klem :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…

Oppskrift Anna's bolero

Her er oppskriften på Anna's bolero som jeg lovet dere :)
Anna's bolero Garn: Drops Merino ekstra fine (dette er garnet jeg valgte, men jeg syns i ettertid at det ble litt tykt. For en lett sommer-bolero anbefaler jeg litt tynnere garn, eks Lerke fra Dale) Pinner: nr 4 Størrelse: 2-4 år Boleroen strikkes "i høyden". Det startes med det ene forstykket og strikkes rundt og ender med det andre forstykket. Bare rette masker og nesten ingen montering. Mønster-rapportene består av pyntespisser i den ene enden og forkortede omganger i den andre.
Mønster-rapport: 1.p Strikk r til 4 m igjen på venstre p, 1 kast, 2 r smn, 1 kast, 2 r 2.p Strikk r til 5 m igjen, w&t (wrap and turn, beskrivelse lenger ned) 3.p Som pinne 1 4.p Strikk r til 10 m igjen, w&t 5.p Som pinne 1 6.p Strikk r til 15 m igjen, w&t 7.p Som pinne 1 8.p Fell 4 m, resten av pinnen strikkes rett.
Oppskrift: Forstykke:Legg opp 40 m og strikk 1 p r. Strikk 8 mønster-rapporter Tre en tråd gjennom de 13 maskene som er n…