Gå til hovedinnhold

Til en prins


Jeg skal bli tante til to prinser de neste månedene. Min samboers søster og mannen hennes får sin prins nr to i mars - og flere strikkede babyting er ønsket til min store glede :). Og så blir min lillebror og kjæresten foreldre for første gang i juni, og de venter også en prins. Gjett om vi gleder oss! Kjære Christina, det er bare å begynne å ønske du og ♥


Denne vesten så jeg rundt omkring på mange blogger for en stund siden og jeg falt også helt for det flotte designet. Vesten heter Spire og dere finner oppskriften her. Den er designet av Rare Rusk, som også har masse annet flott på bloggen sin. Originalen er strikket i 3 farger og er helt nydelig. Men jeg valgte det rene og enkle denne gangen siden den er tenkt til en liten prins den første tiden. Hvilken av prinsene får tiden vise ;)


Oppskriften starter på 1-2 år, så jeg har trikset og regnet litt for å komme i mål. Ikke helt sikker på hvilken størrelse jeg endte på, men tipper ca 6 mnd. Men vesten er elastisk og 'fleksibel' så den passer nok en god stund. Jeg har strikket i Lima fra Drops. Deilig mykt garn i en blanding av ull og alpakka. Herlige duse farger og perfekt til babystrikk for de av oss som holder oss til pinne nr 3,5 eller større ;)


Så utrolig gøy det er å strikke babyplagg! Ja, selvfølgelig så går det raskt ;) Men jeg liker også så godt tanken på at dette skal varme de søte små ♥

Jeg har 3 prosjekter på pinnene for tiden... Har dere struktur nok til å bare ha ett om gangen? Jeg sier til meg selv at 3 er akkurat passe. Saken er at jeg blir så lett inspirert av å titte i blogger rundt omkring, blir helt overgittt over meg selv til tider. Så egentlig, det jeg prøver å si er at det faktisk er deres skyld....nei fortjeneste at jeg er så ustrukturert! Så jeg må bare få si tusen takk for det, virkelig! For jeg elsker min ustruktur, jeg gleder meg over hvert påbegynte, hvert halvferdige og hvert ferdige prosjekt! :) Og nå sitter jeg her og smiler for meg selv over hvor glad man kan bli av denne lidenskapen ♥

Klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Anne Marthe sa…
Det var en nydelig liten vest! Fikk lyst å strikke den selv og..problemet er at det er såå mye jeg vil strikke!:) har aldri bare et prosjekt på pinnene..altfor mye inspirasjon!:)
koselig når man får ønsker..gøy å gi bort strikka ting..gleder meg te å se hva annet som dukker opp:)
Kirsti sa…
Veldig fin vest! Tusen takk for link til oppskrift:) Jeg kjenner meg veldig igjen i det å ha mange prosjekter på pinnene. Synes i grunn det er deilig å veksle litt på, noe er tv-strikking og noe krever litt mer;)
Berit sa…
Rett og slett nydelig :)
Stine sa…
Nydelig eksemplar av denne vesten i herlige duse farger :) Minst tre prosjekt må man ha på pinnene, litt forskjellige utfordringer alt etter når og hvor man skal strikke ;) Det er når man nærmer seg to sifret man kanskje kan kalle det uorganisert hehe ;)
Innestemmen sa…
Søtt :) Line lager så fine mønstre altså!
Ingridstua sa…
Søt vest! Så heldig han er, den prinsen, som får ha denne på. Vakker og varm. Fine, duse farger. :)
Unknown sa…
For noen nydelige farger. Dette blir nok en liten prins fornøyd med *i allefall foreldrene*

Prøver fortvilt og bare ha to ting liggende av gangen men er ikke så flink til og holde meg til det jeg heller
yummy mummy sa…
Kjempe søt vest!!!
Dååån... Denne var rålekker! Fargene var uimotståelig, og knappene var den lille prikken over ien! Takk for at du inspirerer! Denne må jeg nok strikke til min lille gutt. Vester er geniale til gutter!
Unknown sa…
Gratulerer som nybakt tante :)
Kjempefin vest, utrolig søt :)
Martine sa…
Åh, så søøøt! Kan tenke meg at en av prinsene blir fin i denne! Fargen var perfekt, det enkle er jo det beste :)
Her er det heller ikke struktur - det er jo så kjedelig :P Dessuten er det viktig å ha forskjellige prosjekter til forskjellige sinnsstemninger ;) ett til tv, ett til konsentrasjon, osv ;)
Men jeg har vært flink og bare strikket på genseren i det siste, og jammen ser det ikke ut til at den blir ferdig iløpet av morgendagen, juhuu :D Så gjenstår det bare å se om mannen stiller opp som modell for meg (og de nysgjerrige naboene, haha) ;)

Forresten, kan ikke jeg få kjøpe en av de fine strikketøyveskene dine? Ei sånn som du og Ilze hadde med på strikkekafeen? ;) Jeg har så lyst på :))
Nå må jeg strikke videre, jeg er så gira på nye prosjekter at jeg må forte meg å bli ferdig med de "gamle" ;)
Ha en fin kveld ;)
Misemor sa…
Åh, så sart lekker!!! =) De blir nok glade når de får en slik en til sin lille prins! =D
Ha en fin kveld.
Klem Tone
Den var bare helt vidunderlig. Tenker de stolte foreldre blir glade for den, og selvfølgelig det lille nurket :)
Ha en fin kveld!
Anette
Snuppesnella sa…
Åååååå så nydelig !
Unknown sa…
Nydelig og delikat vest. Likte den veldig godt i to farger :-)
Jeg har alltid flere prosjekter, noe som kan strikket på kino, buss, hjemme osv og noe bare til kos :-)
Man må alltid ha MINST et par-tre prosjekter på gang, syns jeg. Minst!
Så herlig at vi inspirerer hverandre. Jeg for min del skal jammen få en Spire-vest på pinnene før kvelden er omme... Din versjon var helt nydelig!
Blåbærlina sa…
Skjønn liten vest :O) Fine farger. Jeg liker også veldig godt Rare Rusk sine kreasjoner!!
Og så koselig med tantestrikk - så snill du er at det bare er å ønske seg saker.....:O) men så er det jo også stas å bli tante da. Og få flere å strikke til - sant? Babystrikk er jo spesielt morsomt syns jeg.

Antall prosjekter? Vet ikke helt om jeg tør telle... i farta kommer jeg på 8 - litt mye kanskje??? :O) Og her er det mange å skylde på altså, hehe.... Litt frustrerende at man ikke rekker over mer av denne herlige lidenskapen bare!

Ha en fin onsdag i nord og takk for koselig prat og mailer!!
Klem fra Nina
Bundingen sa…
Nydelig vest! Tenker som deg at det skal varme en liten kropp. Det er vel noe med det at når mora fryser, kler hun på ungen sin! Og vi damer har lett for å fryse....
Jeg prøver å ha bare to ting på gang samtidig, og i går kveld ble jeg ferdig med begge. Gleder meg til å legge opp noe nytt. Ønskelista er lang...

Ha en strålende dag!

Klem fra Ingunn
Ane sa…
Denne vesten er så nydelig, og den var superfin i de duse lekre fargene dine. Heldige små prinser som har en så flink strikketante da. :)
Jeg har også flere prosjekt gående samtidig. Håper alltid på å klare å holde meg til en om gangen, men slik blir det sjelden.
Ha en fin fin dag. :)
Cecilie sa…
Dette var en vakker vest i nydelige farger! Heldig liten prins som får denne! :)
Unknown sa…
Gratulere så mye til deg som skal bli tante <3 Nydelig vest!I nydelige farger!Elsker ren stil! :) Jeg klarer nok ikke å forholde meg til 1 strikkeprosjekt i gangen. Har som regel liggende 3-4 prosjekter på pinnene. Men det er hærlig og jeg liker å veksle mellom prosjektene :) Ha en fin dag!
Lisbeth sa…
Så nydelig :)
Utrolig hvor mye glede denne lidenskapen gir oss, herlig <3
Ønsker deg en herlig onsdag!
Klem
Hobbydama sa…
En nydelig vest og en inspirerende blogg :)
Takk for link til oppskrift (lager hun disse på norsk?)
Ha en fin dag!
G-Anette sa…
Hei Hobbydama :) Ja, oppskriften er på norsk også. Fin dag til deg og :)
Det var ein kjempefin vest! Du er så flink og så velger du så fine farger! Kanskje eg må strikke ein slik vest eg , det kjem nemlig eit prinsebarnebarn til sommeren:)
Den vesten er såå fin :)
ZHOBEYDA sa…
HOLA, COMO STAS? TUS TRABAJOS SON HERMOSO, TE FELICITO, QUE DIOS BENDIGA TU CREATIVIDAD.. AHORA TE SIGO, VISITAME TAMBIÉN, SIEMPRE SERAS BIENVENIDA.. ANÍMATE.. BESOS, ABRAZOS Y BENDICIONES.
ZHOBEYD@....
Guri sa…
Kjempesøt vest!
Randi sa…
Så spennende med to noe verdensborgere i familien!
Og så heldig de er som har ei strikkeglad tante:)
Så søt! Nydelig i så sarte farger, passer jo godt til en pitteliten prins!:) Morsomt å strikke til de små, og nye tantebarn bør jo feires! Jeg har også planer om å strikke denne, men det er så mange prosjekt på planen - så får se hvor raskt den havner på pinnene. :))
Line sa…
Det var en fantastisk fin liten vest :-)

Du er absolutt ikke alene om å ha mange prosjekter på pinnene samtidig. Jeg har ofte altfor mange så det er sjelden jeg føler jeg får fullført noe som helst da jeg hele tiden starter på noe nytt. Det betyr vel bare at jeg er altfor utålmodig. Men det må det da gå an å gjøre noe med?
Ruths datter sa…
Dette var virkelig en søt vest. Flinkisen er du. Fin helg til deg.
Klem
Nice blog, so many lovely things. Please, add translater to your blog. My blog is new, http://inspiroivasekasotku.blogspot.fi/
Feel free to visit if you have time :)
Utrolig søt vest :-) Heldige prinser som får deg til tante :-D

Jeg måtte se meg litt rundt og ha ei opptelling - pr nå har jeg 4 stk strikke/hekleprosjekt, og jeg holder på med alle samtidig....det er vel helt innenfor normalen, tenker jeg ;-)

Ha det godt - klem Siv
Stinemorღ sa…
Nydelig!
Det er så herlig å strikke til de aller minste ♥ du er heldig som skal bli tante!

Så fine farger, delikate! Og denne vesten er jo så søt.

klem ♥
For en flott vest i duse farger. Den ser så myk og god ut, helt perfekt til en liten prins! :)

Enig med deg - tynne pinner er ikke så gøy. Strikket lue på pinner 3 mm, trodde aldri jeg skulle bli ferdig, thi-hi. Godt vant med større størrelser og dermed ofte kjappere ferdig :D

Nyt uka, gode du! :)
Stor klem,
Eli Kristin
Vilma sa…
Kan læse at luefabrikanten ikke lider tynde pinde....men nydelig vest og farvevalg ,
Klem :-)
Marthe sa…
Skulle ønske jeg hadde en liten prins å strikke en slik til! Den var rett og slett helt nydelig :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp