Gå til hovedinnhold

Bling


Garn med paljetter og glitter har egentlig alltid vært litt 'too much' for meg. Men da Martine med bloggen Full av Ull la ut sitt Vinterglamour Sett med oppskrift (takk for det vennen!) ble jeg plutselig veldig glad i paljetter jeg også :) For dette var jo nydelig! Akkurat passe med paljetter, og like mange paljetter og like fin på innsiden av luen, hihi ;)


Luen er strikket i en tråd Lima (fra lageret mitt, jippi!) og en tråd med paljettgarnet som heter Fame Trend Paljett.  Martine er også fra Tromsø, så paljettgarnet har vi kjøpt på samme sted: Bundingen på Jekta. Der arrangerer de av og til strikkekafe, og forrige gang dro jeg og Martine sammen dit - det var kjempekoselig! Gleder meg til neste gang.


Det var morsomt å strikke med paljettgarnet! Umiddelbar glede etterhvert som paljettene dukket opp og ble 'drysset' på luen. Oppskriften var enkel og fin, takk for at du deler Martine ♥ Jeg likte fellingen på toppen veldig godt og har etterpå strikket to andre luer med samme felling. Mer om de senere ;)


Denne lua skal jeg beholde selv, til tross for mitt pinglete hode som klør av all ull. Man må rett og slett lide litt for glamouren! 8 cm høye heler er jo heller ikke behagelig, men må man - så må man, hihi ;)


Glamour-setter til Martine består også av votter, men jeg har ikke strikket de enda. Litt usikker på hvor praktisk det er med hvite votter.. Men min venninne og sydame fra Luefabrikken (Ilze) lot seg også inspirere, så det er hun som har strikket disse. Og jeg bare må vise de frem for de ble så fine!


De er strikket i Puno, som virkelig må være verden mykeste garn! Helt ubeskrivelig! Litt glitter i garnet gjør at vottene absolutt også er i glamour-selskapet. Og etter å ha sett disse + Martine sine votter 'live' så skjønner jeg jo at jeg bare må ha hvite paljett-votter, praktisk eller ikke.


Ett lite forsøk på å lage hjerteform ;) Må øve litt mer på det ser jeg ♥

Tirsdag er tv-kveld og strikke-kveld, gleder meg til å synke ned i sofaen om noen timer.

Ha en fin og kreativ kveld dere også, så sees vi snart.
Klem, Gry-Anette

Kommentarer

Martine sa…
Så fin luen ble! Jeg har allerede bestemt meg for hvite paljettvotter, jeg også :D Får heller bare la være å røre noe når man har de på, haha ;) Ilze sine votter var kjempefine, Puno virker som er herlig garn. Jeg har foreløpig bare kjent på det på garnbutikken. Øystein ble forresten kjempeglad for uglelue og hals, de har allerede vært i bruk :)
Jeg gleder meg også til neste strikkekafe, håper det ikke er så altfor lenge til. Hvis ikke, så får vi heller ha en egen liten strikkekafe ;)
Jeg er overinspirert om dagene, men prøver å være flink å gjøre ferdig prosjekter ;) Nå er jeg i gang med vimpelponchogenseren, og prøver å komme et stykke på den :) Gleder meg til å se resten av luene dine!
Ha en fin kveld, strikk masse ;) Stor klem fra Martine <3
Unknown sa…
Knallfin lue og votter. Og akkurat passe dose med bling :-)
Skal du lide skikkelig så blir det ull øverst og høye hæler nederst :-)
Eveline sa…
Å så nydelig lue... og vottene også :) Akkurat passe bling til å være exklusive og ikke glorete :)
LaLa`s Loft sa…
Nydelig lue ble det, å du kledde den like godt som alle de andre fargesprakende luene dine :)

Jepp Puno er nyyyyyyyydelig :)
Guri sa…
Bling er fint i små doser, og det var veldig delikat på den hvite lua!
Så denne må du brukeden var innmari fin til deg, og husk at man må lide for skjønnheten :)
Klem fra sør :)
LillaPanter sa…
Jeg er heller ikke så begeistret for "bling" men disse var kjempefine!! Må prøve jeg også ;)
Unknown sa…
Så mye fint du har laget!
Hilsen Lillian
Kjempeflott! Bling, men allikevel diskret bling :) Det kan man like!

Stinemorღ sa…
Herlige paljett!
Alt må da ikke være så praktisk vel :) Dette ble lekkert!
Hvitt er så pent og litt ekstra bling er godt i hverdagen.
Denne kledde du virkelig, så hodet ditt må bare lide litt for skjønnheten ♥

klem
Lisbeth sa…
Jeg er heller ikke så glad i bling og paljetter i strikketøyet, men dette var flott :)
Kos deg med tv og strikketøyet, det står på programmet her og i kveld :)
Klem
Camilla sa…
Meget fin hue, lidt glimmer gør godt. Og skønne billeder :-)
Ruths datter sa…
jeg har brukt det famegarnet til et sjal,og jeg er så glad i det. Kjempefin lue.
Klem
Bundingen sa…
Du er kjempefin i denne lua!

Ha en strålende onsdag!

Klem fra Ingunn
Blåbærlina sa…
Såklart at du må ha sånne hvite votter også!! Syns paljettlua også var kjempefin og nydelig til søte deg. For noen vakre bilder!!!

Puno er forresten et utrolig deilig garn ja, har 6 nøster liggende til en poncho her, men har ikke funnet heeelt ut hvordan den blir....

Høres kjempekoselig ut med strikkekafé og strikkebloggmøte!!

Ha en fin dag!! Klem fra Nina
Hobbymegher sa…
Heeelt nydelig lue!

Jeg har stått med det garnet noen ganger i hendene, men har lagt det tilbake igjen hver gang..
-Neste gang MÅ jeg prøve det. :-D

Klem,
Torunn, ITH.
Synnøve sa…
Glitter og glamour gjør susen når man må være godt kledd samtidig som man vil være fin:)
strikkedilla sa…
Kjempefin lue du har strikket. Veste til den lille prinsen var vakker.
Anne sa…
Kjempefin lue og votter! Det passet deg godt:)
Unknown sa…
Nydelig lue, votter og dame :)
Ha en fin dag :)
Bente sa…
Å, det var skikkelig kult med litt hvit bling! Kjempestilig lue!
Og så spiller det vel ingen rolle om hvite votter er praktisk, når de er så lekre! :)
Innestemmen sa…
Enkel og elegant! Kan jo ikke ønske seg mer da :)
Anneli sa…
Så flott strikkelue! Ville bare nevne at Panduro Hobby, også har paljettgarn :)
Anneliklem :)
Unknown sa…
Det ble en veldig fin lue da, og det med paljetter toppet jo bare helt det ferdige resultatet :)
Et tips hvis du klør av ull; kanskje du burde prøvd deg på alpakka neste gang? Det skal nemlig være veldig bra for huden (og mye annet) for de som ikke tåler ull så bra ;)
Hei !
For en fiiiiin blogg du har!!!
Og så utrolig kreativ og flink du er! Så masse fint du har laget!!!
Jeg legger deg til i listen min og gleder meg til å følge deg videre :-)
Ha en deilig dag!
Oi oi oi, så flott det ble! Den passformen på luen tror jeg faktisk muuuligens kan passe til og med meg... Hmm... :) Det var kjempelekkert og de vottene så varme og gode ut. Har ikke prøvd ut Puno heller. Stilig, lekkert i hvitt - praktisk eller ikke, he-he!! :D

Takk for tips!
Klem, Eli Kristin

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp