Gå til hovedinnhold

Pappatøfler


For noen år siden lagde jeg tovatøfler til min pappa. Og jeg kan nok trygt si at av alle ting jeg har laget er det tøflene til pappa som har vært mest brukt :)  Han har arbeidsrom/kontor i underetasjen der det er gulvkaldt og tøflene har derfor vært flittig brukt nettopp der. Grunnen til at de faktisk har vart så lenge som de har gjort, er nok at han har sittet mye i ro med de på. Men tynnslitt og hullete var de likevel blitt da jeg fikk se de her om dagen.


I forrige uke spør pappa pent og forsiktig om det er lov å ønske seg nye tøfler. Om jeg kanskje har tid. Altså det haster ikke. Ingen stress. Bare hvis jeg orker. En dag. Hva tror dere...ja selvfølgelig, og neste dag var garn kjøpt og tøfler påbegynt. Tror faktisk ikke det er så mange 'ikke-strikkere' som kan skjønne det der med lidenskapen vår helt. Hvor glad vi blir for at noen ønsker seg det vi lager, og for en glede det er å gi bort i gave. Og så til snilleste pappa da ♥


Tøflene er strikket etter min egen oppskrift som dere finner her. Jeg la til litt på lengden og høyden, vips så ble det herretøfler. Strikket med Fritidsgarn på pinne nr 5,5. Det gikk med 3 nøster lys grå og 1 nøste mørk grå. Ferdig på ett par kvelder - og pappa har igjen fått varmer føtter :)


Det blir sydd lite utenom luene her i huset. Litt synd, men jeg tenker at en vakker dag så vil jeg kaste meg over alle de fine stoffene igjen :) Men når Anna spurte om jeg kunne sy en pose til Rapunzel-kortene hennes, da var jeg ikke vanskelig å be! Hun hadde sett Uno-kort posen til Emma, og hadde også lyst på en slik. Men om den kunne være litt prinsesse-aktig? Kanskje rosa? Såklart ♥


Sydd i en fei, jeg hadde ikke glemt hvordan man gjorde det :) Det ga litt mersmak merker jeg, så kanskje blir det mer etterhvert. Prinsessestoffet er bestilt fra Etsy for lenge siden. Snorene er skolisser. Og pyntet med litt perler så ble dette en Rapunzelkort-pose etter Annas smak :)


Endelig har jeg fått garnvinde i hus! Herlighet hvor mange ganger jeg har stått med garnhespene rundt en stolrygg og snurret til armene verket. Men da jeg fikk lyst til å strikke med dette garnet jeg fikk i gave (og garnet er litt tynt på min skala) tenkte jeg at nå må jeg søke litt på nett og se hva jeg finner. Og det tok meg 5 min! Fant både garnvinde og nøsteting på samme nettbutikk (i Kina), og totalpris inkl frakt: 216 kroner! Garantert ikke det beste man kan finne kvalitetsmessig, men den funker i massevis for meg hvertfall. Og dette er dagens tips til dere, så løp inn og kjøp ;) (Ser nå på nettsiden deres at de feirer 'Kinesisk Vår Festival' og sender ikke ut varer fra 5-16.februar, så bestill i dag da, hihi)

Ha ei super uke, kos dere med alle deres strikkeprosjekter - det skal jeg! :)

Klem, Gry-Anette

Kommentarer

Så flotte! Heldige pappa'n din som får så varme gode tøfler! Minner meg på at jeg for lenge siden lovte min mann å strikke tovatøfler til han også, men det har jeg altså ikke holdt.... Ca hvor mye mer strikket du til herretøfler? La du opp mer også eller ble det bare lengden og høyden du strikka litt større? Flott oppskrift som jeg har lyst å prøve meg på- men nå har jeg jo nesten heklet opp hele lageret mitt av fritids- og cortinagarn til puter- så da er det vel lov med påfyll ;)
klem fra Sissel
MarJE sa…
Kor kjekt når noko ein har laga har blitt brukt så mykje at det blir utslitt.....då er det virkelig gode ting ein har laga. Veldig kjekt å bli spurt om ein vil lage nye også.
Tøflene såg supre ut og eg kan sjå korleis dei varmar. Tovatøfler er herlig til kalde dager.
Fine pose du har sydd til jenta di også.
Ha ein fin kveld, frå MarJE.
Synnøve sa…
Kan tenke meg at pappaen din ble fornøyd, ja :) Ser ut som en super garnvinde og nøstemaskin, tror ikke den er så ulik min egen (som jeg kjøpte til en heeelt annen pris, hrmpf...) ;) men ja - livet er lettere med garnvinde og nøstemaskin i hus, ingen tvil om det! Kjæresten er i hvert fall tilfreds med å slippe å være stativ ;)
Stine sa…
Han har skjønt det, ingen større glede for en strikker enn at noe blir brukt så mye at det blir utslitt og man trenger noe nytt :)
Ingridstua sa…
Så flotte mannfolktøfler, fine, varme og gode. Fritidsgarnet gir flott resultat etter toving, synes jeg. Søt prinsessepose du har sydd til din datter! Takk for tipset om nettbutikk i Kina :) ha en fin kveld! Hilsen Ingrid :)
Kirsti sa…
Deilige tøfler! Heldige pappan din! Tror jeg må prøve meg på oppskrifta di, hadde vært digg med gode tøfler i vinterkulda..
Heldige pappaen din :-) Det er ekstra artig å gi bort noe når det er noe som er ønska :-D

Ha det godt - klem Siv
Misemor sa…
Ja, jeg forstår akkurat hva du mener med lidenskapen for håndarbeide og mottakere. =) Heldig pappa som får slike tøfler. =)
Må også bare fortelle at mine to barnebarn fikk luer du har laget til jul - morsomt! Jeg har jo vært trofast følger av deg omtrent siden jeg startet bloggingen for 2 år siden. =) Flotte luer, ikke noe problem å være opptatt med å lage slike nei. ;-)
Ha ei fin uke videre.
Klem Tone =)
Bundingen sa…
Perfekt med oppskrift på tovatøfler i dag. Skal nemlig strikke et par i herrestørrelse, og da skal jeg sjekke oppskrifta di mot den jeg fikk i garnbutikken.
Det er kjempeartig at det kommer ønsker om strikkating!
Gratulerer med ny garnvinde!
Så fin pose til korta! Smart.

Klem fra Ingunn
Blåbærlina sa…
Fantastisk fine tøfler og kjempekoselig at han ønsket seg sånne igjen!! Klart du dro rett og handlet garn :O) Vi liker jo å handle garn og vi liker at noen vil ha oss til å strikke ting til dem! :O)Så flink du er til å strikke, tove og få dem passelige! En kunst bare det.
Takk ellers for shoppingtips! Sånt setter vi jo umåtelig pris på, hehe...

Så morsomt at du kommer hit til byen igjen! Klart vi skal på til å treffes da, et strikketreff må vi vel unne oss. Gleder meg! Bare minn meg på det når du er i farta.

:O)
Klem fra Nina

Ps. Så koselig heklapute under her, fine farger!!
og så snilt at jeg får litt kredit for inspirasjonen. Du er nå raus og søt!
Full av Ull sa…
Så fine tøfler! Det er såå koselig når noen ønsker seg noe strikket, jeg elsker å strikke til noen som blir glad for det jeg lager :) Og ingenting er jo bedre å ha på føttene enn tova tøfler :) Jeg har litt lyst å prøve tøffeloppskriften din, de ser ut som de sitter veldig godt på foten :)

Det er stille på bloggen min for tiden, men når man prøver å være standhaftig og gjøre ferdig ett stort prosjekt, istedenfor å begynne på flere kjappe, så blir det sånn ;)

Ha ei super fin strikkeuke ;) Klem fra Martine
Guri sa…
Heldige pappa`n din som får flotte tøfler! (Og heldige deg som har en pappa og strikke til... )
Rapunsel-posen var flott! Må jo være enhver liten prinsesses drøm :)
Så kan jeg fortelle deg at garnvinda og nøstemaskinen din helt sikkert kommer til å tåle mye mer enn du tror. Jeg har handlet mitt på samme sted for 2-3 år siden. Det er mye brukt og fortsatt like fint :)
Ha det godt! Klem fra meg :)
Kjempefine tøfler du har lagd, tror jeg må prøve oppskriften din!:)
Garnvinde har jeg hatt en stund, nøstemaskin fikk jeg tak i sist høst. Det går veldig mye fortere, og nøstene blir så fine. Mine barn syns det er så morsomt å nøste, så jeg har fått masse hjelp. De lurer rett som det er på om jeg ikke snart skal nøste opp garn igjen! Så arbeidet med å nøste opp garn har vel egentlig blitt helt borte, hehe! :-)
Unknown sa…
Garnvinde er et must :-) Til og med barna vil bruke den = barnearbeid til glede for mor.
Knallfine tøfler til far og så koselig når tingene blir "brukt opp", ingenting varmer et strikkehjerte mer :-)
Mallemolin sa…
Kjempefine tovatøffler du har laga! Laga eit par til svigerinna mi til jul (for andre gang). Utruleg kjekt at andre sett pris på det me lager og ikkje minst at det vert brukt! :) Takker for tipset om garnvinde. Har tenkt lenge på å kjøpe det, men trudde det var så dyrt, så det har blitt med tanken. No trur eg eg skal slå til! ;)

Veldig fin og koseleg blog du har! :)
Unknown sa…
Så nydelige tøffler!De så skikkelig gode ut! :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster