Gå til hovedinnhold

Lazy Daisy


Denne jakken har vært uskikkelig og virkelig sneket i 'strikke-køen' min. Har tenkt lenge at når våren kommer, blir dette ett herlig prosjekt å strikke til Anna. Men en sen kveld jeg tittet i strikkebøkene mine, så bare tok den helt over...'Strikk meg, strikk meg!' ;) Alt annet ble lagt til side, og jakke påbegynt. Såklart :)


Dere som har fulgt meg en stund, husker kanskje at jeg en periode i fjor hadde helt dilla på Helårsgarn. Nydelig bomullsgarn, løst spunnet så det blir luftig og lett, og herlig å strikke med. Etter jeg strikket Emma sin grønne tunika, kjøpte jeg rødt garn for å strikke lik til Anna. Men det ble aldri til noen tunika, andre prosjekter tok vel over tenker jeg :) Men nå kom altså det røde garnet til nytte. Det hvite og blå er rester etter noe annet, men samme garn. Og ja, jeg har helårsgarn-dilla igjen..


Oppskriften på jakken er fra Pickles, og heter Lazy Daisy babyjakke. Triksing med garntype betyr triksing med oppskriften så jeg har ikke fulgt den på maskeantall.. Og knapper/knappehull droppet jeg, ville ha den mer som en åpen jakke som hun kan ha en søt liten topp under. Rakk ikke å ta live-bilder med Anna i dagslyset i går og neste sjanse er ikke før til helgen, så foreløpig blir det bare jakkebilder.

 
Morsomt å strikke denne! Det tar litt tid med Daisy'ene, men lekkert blir det syns nå jeg :) Det ble kanskje litt tykt med rillestrikk på armene, men det hadde ikke blitt så fint med glattstrikk her siden kanter og raglan er med riller. Alt i alt fornøyd med jakken, og det var Anna og ♥

Nytt prosjekt er på pinnene, og flere planlagt. Herlig!

Ha ei flott uke alle som titter innom.
Klem, Gry-Anette

PS - Luefabrikken har fått egen blogg, titt innom her om du vil :)

Kommentarer

Systro sa…
Så fin den var! Tipper det var gøy med alle daisyane, det vert så flott effekt! Flotte, friske fargar du har brukt!
Bundingen sa…
Kjempefin jakke! Lekkert med daisyer i flere farger!
Det ble fint med rillestrikk på ermene...

Ha en fin mandagskveld!

Klem fra Ingunn
Det er så fint med daisyer! Fine farger du har srikket de i, jakken ble helt nydelig! :-)
Fiiin! Jeg skvatt nesten da jeg så bildene først, for jeg strikket en akkurat maken jakke i nøyaktig de samme fargene for 2-3 år siden!!! Helt merkelig--og gøy :-)
yummy mummy sa…
Så fin jakke! elsker fargekombinasjonen!!!
Ingridstua sa…
Kjempemorsom jakke! Flott mønster/ strukturstrikk.
Helårsgarn er et herlig garn, enig med deg i det.

Så fint at datteren din var fornøyd. Kan tenke meg hun blir fin i den!

Ingrid :)
Stine sa…
Så herlig å se noen skikkelige knall farger på barneklær :) Jakken ble utrolig flott, artig teknikk som gjør mye ut av seg :)
Unknown sa…
Knallfin!! Fine farger, nesten litt nasjonal og 17 mai følelse. Veldig fin uten knapper og knappehull :-)
Catarina sa…
Åhhh.... så fin!!!
Lisbet sa…
DEnn evra knallfin! Flott i rødt som basis med hvitt og lysblått ved siden av.
Skulle gjerne hatt denne til min datter på 7 men ser at opskriften bare var til 2 år.GRRR
Anne sa…
Kjempefin jakke! Og for en fin og inspirerende blogg du har:))
Siren sa…
Guriland, så fin den ble! Frisk og fin i fargen og:) Imponerende at du klarer å trylle frem dette ut i fra ei babyjakke - all kred til deg!:)
Full av Ull sa…
Åh, denne var skikkelig fin! Kjempefine farger, sånn litt utenom det vanlige :) Jeg synes daisymønster er så utrolig fint, men jeg får det ikke helt til, selv om jeg forstår alt som blir gjort i Pickles-videoen :P Får det vel til den gangen det blir skikkelig "krise" og jeg også bare MÅ strikke noe med daisymønster ;) Har veldig forståelse for det der med å snike i strikkekøer, altså :) Gleder meg veldig til torsdag, tror det blir koselig <3

Fin tirsdag til deg :))
Anette sa…
En nydelig jakke du har strikket!!! Lekre daisy'er!!! Kjempefin - og så virkelig god og varm ut :)
--klem--
Ååå så herlig gladjakke i friske, gode farger. Daizyer er utrolig fint, men det tar som nevnt litt tid ja... vel verdt innsatsen! Skjønner godt at frøkena var fornøyd med plagget sitt! :)

Nyt dagen!
Klem, Eli Kristin
Mie sa…
Nydelig jakke!
Kunne tenkt meg en sånn i voksenstørrelse jeg egentlig.
Tipper den kommer til å bli mye brukt!
Veronica A. sa…
Kjempefin jakke! Jeg er glad i sterke farger og daisy-strikk er virkelig lekkert!
Vrangmaska sa…
Å denna var vel fin! Både i fargevalg og fasong! Viss du vurderar å faktisk skriva ned mønsteret, så vil eg gjerne kjøpa det. Like nemlig ikkje kragen og fasongen på Daisyjakken i Picklesboka mi!
Takk for kjekk blogg - du inspirerar!
LisaM sa…
Kjempefin jakke! Heldige Anna☺
Jeg har også sett på den en stund, må nok begynne på den snart...hihi...

Ønsker deg en fortsatt fin strikkeuke☺
Guri sa…
Morsom jakke!
HA en fin dag! Klem :)
Misemor sa…
Nydelig jakke. Og jeg har ikke noe problem med å høre oppskriften rope til deg... hører slike stadig vekk her også. Men det er nok sying som står i høysetet her om dagen, forståelig nok, med min nye overlock.
Ha en finfin kveld. Klem Tone =D
Blåbærlina sa…
Koselig og fin jakke - og veldig søtt med daisyene - morsom effekt og sikkert morsomt å strikke. En avveksling til vanlig strikking :o) koselige farger sammen, rødt og lyseblå er så fint!! Kjenner jeg fikk litt lyst til å strikke noe rødt nå....
Men det er myyye på den listen min nå, ikke lett for oss å velge alltid, det dukker stadig opp overraskelser som sniker seg inn i køen.......
Gleder meg til å se jakken på Anna!

Klemmer fra Nina! :o)))
Ruths datter sa…
Ikke rart at du måtte lytte til ropet fra dette fine prosjektet. du er allsidig og flink.
Klem
Line sa…
Herlig jakke! Det ser så avansert ut det mønsteret, men blir veldig fint! Kjenner godt til snikefenomenet og av og til er det like greit å gi etter!
Victoria @ sa…
Jeg har bare et ord.... NYDELIG! :)
Katrine sa…
Daisystrikk er bare så herlig :D Fine farger!
Katrine sa…
Daisystrikk er bare så herlig :D Fine farger!
Kirsti sa…
Knallstilig jakke i herlige farger! Daisystrikk har jeg aldri prøvd før, men det ble virkelig fint:) Legger deg til i bloggrulla mi jeg, du lager mye fint! Moro med egen luefabrikk!
Stinemorღ sa…
Noen prosjekt må bare snike :)
- denne ble så lekker! Godt at den snek :)

Artig med blogg til luene, gratulerer! Jeg skal løpe dit med en gang!

Nyt kvelden,
klemღ

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp