Gå til hovedinnhold

Personlige votter


Jeg strikket 2 par votter rett før jul, til Emma og Anna. Jeg hadde lyst å pynte de med noe passende, men så kom julestresset og vottene ble lagt i en skuff. Og nesten glemt. Rart hvor vanskelig det er å ta frem noe 'gammelt' når man er i full gang med nye prosjekter. Men votter er definitivt sesong-plagg, så i går fant jeg de frem igjen.


Jeg spurte jentene hva de ønsket. Anna er 5 år og prinsessejente. Rosa og rød, kjoler og sløyfer, hjerter og prinsessekroner. Så hennes valg ble hjerter. At pynten var brun gikk greit, siden vottene var røde :) Kanskje ikke de mest symmetriske hjertene, men det var ikke meningen heller - det var sjarmerende jeg gikk for ;)


Emma er 9 år og tøff jente. Sort, blå og grønn, umbro-klær og hodeskaller, musikk og One Direction... Så for dere som lurte, sistnevnte er da motivet hun valgte: 1 D. Og det ordner jeg såklart :) Og så håper jeg at One Direction-fasen varer litt lengre enn Justin Bieber-fasen, for da kan hun kanskje bruke vottene resten av denne sesongen, hihi :)


Begge votteparene er strikket i Easy på pinne 5. De ble til underveis, med litt prøving. De er strikket ganske smale og sitter derfor godt på handen. Stripen på vrangborden i kontrastfarge er strikket etter inspirasjon fra flotte Blåbærlina sine hjertevotter ♥ :)

Ønsker alle som er innom en avslappende, kreativ og koselig søndag!

Klem, Gry-Anette

Kommentarer

Stine sa…
Så flotte votter! Best når man får bestemme selv ofte :) Hvordan lager du mønsteret på? hekler du det og så syr på`? eller hekle/syr du det rett på votten?
Mie sa…
Kjempefine votter!
Guri sa…
Kjempefine votter! Koselig å gjøre dem personlige med broderi :)
Likte godt trekka til boksene under også jeg! Ensfarget og med fletter er stilrent og fint!!!
Lena sa…
Søte votter, og det blir ekstra stas når de får velge litt selv :-)
Unknown sa…
Så fiiine personlige votter :-)
Bundingen sa…
Artige votter som ikke blir bytta bort i barnehagen og på skolen. Praktisk og fint med personlig pynt!

God ny uke til deg!

Klem fra Ingunn
Flotte votter, det minner meg på at jeg har flere, inkl meg selv som trenger nye varme votter
Nydelige votter! Votter er sånne fine "innimellom-prosjekter", syns jeg :-)
Catarina sa…
Vilka fina vantar! Kul att dom får välja broderi själva då blir dom extra personliga :)
Flotte og personlige votter. Må le av 1D-motivet, fnis. Stilig! Har ei JB-berte hjemme. Ikke måte på altså og flere av venninnene er 1D. Slike plagg er gull verdt - ikke bare varme, men kuuule! ^_^ Fikk deg mange glansstjerner der av de unge håpefulle. Herlig!

God uke til deg! ;)
Klem
Full av Ull sa…
Så søte votter! Koselig når man kan gjøre noe personlig ut av strikketøyet ;) Og jeg likte veeldig godt kontrastfargen på kanten! Jeg holder faktisk på med en hals med en liten kontraststripe, den kommer på bloggen så snart den er ferdig (kan ta tid, nesten 200 masker) ;)
Ha ei fin uke ;) klem
LisaM sa…
Kjempefine votter! Koselig med personlig pynt, og jeg vil tro det er veldig gøy for ungene☺
Synnøve sa…
Så fine de var! Og så gøy at jentene dine er så forskjellige :) takk for svar om vesten - jeg var allerede i full sving med dobbel babyull og pinne 4,5 tror jeg, og nå har jeg selvfølgelig allerede gått tom for garn... og lageret har ikke mer av den fargen ;) får se hvordan jeg skal løse dette, da ;)
Stinemorღ sa…
Så herlig med personlige votter!

De er rare disse jentene.. - de vet hva de vil ha. Håper 1D varer ut sesongen :) hihi

klem ♥
Blåbærlina sa…
Fine votter, det gjør seg med kontrastkant og pynt i samme farge ;O) og så hyggelig å få litt av æren når du lager så fine ting! :O)
De hjertene ble riktig så fine, om de er skjeve vises det ikke på bildene, men hva er vel mer sjarmerende enn det isåfall? Og om One Direction fascinasjonen ikke varer så lenge er det vel bare å lage ny dekor? :O)
Ha en fin og kreativ tirsdag!
Klem fra Nina

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster