Gå til hovedinnhold

Hekleinspirert


Jeg fikk bare SÅ lyst til å hekle igjen da jeg så Blåbærlina sitt nydelige heklede vognteppe. Og enda mer inspirasjon kom da jeg var innom Nøstesjel og så hennes like nydelige heklede pute. Jeg har sagt det før, inspirasjon er herlig dere! ♥ Fargen mint er kommet mer og mer i interiør-verden ser jeg, og jeg elsker den! Jeg minnes at mintfargen i 'gamledager' var mye mer grønn, mens den nå er en nydelig blanding mellom grønn og blå, dus og fin.


Puten er heklet etter min egen oppskrift, som dere finner her. Det var den gangen jeg bokstavlig talt kastet meg i garnlageret etter å ha blitt inspirert av Kremmerhuset sin versjon. Da hadde jeg ikke tid til noe garnshopping, og plukket det jeg fant av glade farger fra lageret.


Men nå, etter å ha sett Nøstesjel sin pute, måtte jeg bare håndplukke i garnbutikken :) Hvit og mint er Andes fra Drops, og beige og brun er Easy fra Sandnes. Det var gøy å hekle igjen! Og denne puten går virkelig fort unna, og er enkel å hekle. Perfekt om du er nybegynner, og så er det jo bare å spørre om du lurer på noe.


Jeg valgte å hekle den andre siden annerledes, som sist. Det var jo så kjekt å kunne variere. Så det ble en litt lysere/sommerligere variant med bare hvit og mint.


Stjerneputene i bakgrunnen er forresten fra Kremmerhuset, og er en favoritt i sofaen her. Og nå så jeg at de hadde kommet med en ny stjernepute, hvit med mint stjerne. Blir nok enda en pute på meg ganske snart...


Og kan dere skjønne man må jo ha en liten strikketøy-kurv som matcher! Også denne oppskriften er min egen og dere finner den her. Jeg har heklet med dobbel tråd Andes men med samme krok (7) som i oppskriften, så denne ble litt stødigere enn de forrige jeg har heklet i Eskimo.

Men nå er det tilbake til strikkepinnene igjen, har (bare) to prosjekter på gang som jeg gleder meg til å fullføre!

Ha en fin kveld og ei fortsatt fin uke jenter! :)

Klem, Gry-Anette


Kommentarer

Lisbeth sa…
Lekker pute!
Lenge siden jeg har heklet noe jeg og. Kanskje jeg får hive meg rundt med nåla etterhvert :)
Fin uke til deg :D
Stine sa…
Nydelig pute! Den som kunne heklet så fint <3
Anonym sa…
Så koselig pute! Så fin blogg du har:) Er også glad i å hekle og fikk lyst å prøve meg på en slik. Den var nydelig-kurven også.

Fin kveld videre

:)
Full av Ull sa…
For noen utrolig fine ting! Strikkekurven var jo bare helt elsk-smelsk! Du er så flink å hekle, og sette sammen fine farger :) Enig med deg i at mintgrønn er en nydelig farge, og ikke lenger den kjipe tannlegefrakk-fargen som jeg minnes den før ;)

Det er så herlig med inspirasjon fra blogger, det er jammen ikke rart man har mye på strikkelisten når det er så mye fint og variert som legges ut ;)

Ønsker deg en fin uke, strikk masse :)) klem fra Martine
Herlig pute i nydelige farger! Om du trekker fra den brune fargen på puta, så er det akuratt de samme fargene jeg bruker når jeg strikker nøstebarndress nå. Jeg har brukt de samme fargene på en Oslo anorakk og jeg elsker de!!!
Kurven var også fin!
Tovepia sa…
Nydelig som alltid!!!
Ingridstua sa…
For et inspirerende innlegg! En kjempesøt pute i harmoniske farger. Og kurven likte jeg også godt. Fin med små håndtak. Synes fargene bærer i seg et håp om snarlig vår! Det trenger vi idag, når det er så kaldt i Tromsø. Ha en fin kveld! Klem fra Ingrid :)
strikkedilla sa…
Så nydelig pute. Likte den kjempegodt, og godt eksempel på at å bruke rester også blir kjempebra.
Flotte puter! Og om det der er mint, skal man ikke se bort fra at jeg takler det - får litt sånn frysninger av 80-tallets mintgrønn. Søt kurv du har hekla - takk for oppskrift :-D

Ha ei fin uke - klem Siv
Så fine de var, lenge siden jeg har heklet, men til sommeren kanskje :)
Hilsen Beth
bentetove sa…
Nydelig pute med herlige farger!
Nå ble jeg inspirert til å hekle:)
Blåbærlina sa…
Knallfin pute, jeg likte begge sidene :O) Lurt å hekle ulike sider! Stjerneputa som Kremmerhuset har nå passer perfekt inn i putekolleksjonen din - Kremmerhuset har mye fint :0)
Koselig forresten at du blir inspirert - det går definitivt andre veien også!
Og de søte heklakurvene dine er i grunnen merkelig at jeg enda ikke har klart å få til å lage, for de er knallfine. Det som stoppet meg sist var at jeg ikke fant det garnet du hadde brukt,men det kan ikke være noen unnskyldning mere...

Ble veldig nysgjerrig på de to neste prosjektene dine nå....
kos deg med å gjøre dem ferdige.
Holder på med et par ting jeg også som snart er ferdige :O)

Klem fra Nina
BrittB sa…
Lekker pute i delikate farger! Så fint at du legger ut oppskrift, takk! :-)
Åååå så flott pue og strikketøyskurv!! Synest du har brukt flotte farger:)
Anonym sa…
Så nydelig pute du har laget!! Kurven er jo bare fantastisk - sånne kunne jeg fint hatt på rad og rekke med garn i, mye finere enn sånn "rundt omkring i poser, esker, kiste osv som det er nå".. :-)
Så hyggelig at du nevnte inspirasjonen du fikk hos meg.. Nå fikk jeg inspirasjon tilbake og lyst til å lage en som du har laget, med annerledes bakside:-) Takk!
Ha en fin dag!
Klem
Nydelige farger! Jeg er dessverre ingen stor hekler... (enda!)
LisaM sa…
Så innmari fin pute! Nå ble jeg virkelig inspirert!!!☺

Åsså så koselig å se at du linker til Kremmerhuset...;)

Hilsen ei kremmermus som også liker stjerneputene veldig godt!☺
Kirsti sa…
Nydelig pute! Jeg begynte å hekle for første gang i går, men tror jammen jeg skal prøve meg på denne også. Den matchende strikkekruven var jo også nydelig! Liker så godt at du deler oppskrifter:)
Synnøve sa…
Her gå det jammen unna! Kjempefin fargesammensetning :) kjekt å kunne variere interiøret bare ved å snu på puta.
Guro sa…
Å, knallfin pute! Mintgrønt er så fint og vårlig! Ble veldig inspirert nå og fikk lyst å hekle en selv:-)
Ruths datter sa…
Nydelig pute i fine farger.
Klemz
MarJE sa…
Desse putene likte eg kjempegodt...nydelige fargar. Flott strikketøy korg også.
Slikt blir ein inspirert av :)
MarJE.
Guri sa…
Kjempefin pute! Lurt å ha forskjellig på begge sider :)
Takk for titten, du har en flott og inspirenede blogg. Jeg kommer nok til å besøke deg igjen :)
Ha en fin helg!
Anette
Anonym sa…
Nydelige farger i denne puta! Mon tro om det ikke snart blir en på meg også! Takk for inspirasjonen:)
Victoria @ sa…
Snasne puter! :) Og kurv! :) Lekkert! :)
Siren sa…
Fantastisk fine puter du har heklet. Helt enig, dagens mint er knallfin!
Min stil sa…
Så lekker pute. Alltid hærlig med inspirasjon.
:) Susanne
Line sa…
Åh, den var kjempefin! Elsker fargene.
Stinemorღ sa…
Så fin denne var - nydelig farger!
Du er en racer med heklekroken, vennen ✩
Tusen takk for søte ord hos meg!

Ønsker deg en fin uke,
klem
Utrolig fin pute...


Ha en fin uke
Ann-Charlotte
Terese sa…
Nydelig pute! Må nok prøve meg på den :)
Vet du ca. hvor mye garn du brukte?
G-Anette sa…
Hei Terese, beklager supersent svar.. Jeg brukte ett nøste hver av Beige og Brun (Easy) pg så mener jeg at det var to nøster hver av mintgrønn og hvit (Andes).

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster