Gå til hovedinnhold

Kavalkade-tradisjon

Januar ~ Februar ~ Mars

Godt Nyttår! Som seg hør og bør, man må jo lage kavalkade når enda ett år er gått! Nå har jeg blogget i 3 år, så da kan det vel kalles tradisjon med kavalkade, ikke sant? Tenk, 3 år siden jeg dristet meg ut i bloggeland.. Varierende hyppighet på blogginnleggene har det nok vært, den tiden vet dere... Men gleden når jeg setter meg ned for å 'dra på besøk' til dere er like stor! Og gleden av å blogge og få besøk er likeså ♥

April ~ Mai ~ Juni

Når jeg ser gjennom bildene mine nå, ser jeg at bloggen har utviklet seg til å bli (nesten) en ren strikke/hekleblogg. Søm er minimalt til stede i 2012. Etter jeg startet Luefabrikken i 2010 og søm gikk fra å være hobby til jobb, så forsvant litt av lysten til å sy 'utenom arbeidstid'. Trist på en måte, fordi jeg liker jo egentlig å sy poser, mapper, nisser, engler... Men også fint, for da strikker jeg jo desto mer, hihi ;)

Juli ~ August ~ September

En annen utvikling jeg ser er at andelen større prosjekter øker, og det liker jeg! Noen ganger bare MÅ jeg strikke noe som blir ferdig på en kveld, men det er herlig å ha ett større prosjekt i tillegg som man kan ta frem innimellom. Og ett av to strikke-nyttårsforsetter for 2013 er at jeg vil strikke enda flere større prosjekter!

Oktober ~ November ~ Desember

Det andre forsettet er at jeg vil strikke litt mer med mål og mening. Jeg vil (prøve å) ha en plan for de tingene jeg strikker, hvertfall en mottaker. Har mye strikkating liggende i kurver her, og det er jo bare synd! Jeg har en tendens til å strikke noe bare for at det ser så gøy ut! Så, skjerpings Gry-Anette - i 2012 skal du strikke gensere til alle du kjenner, hihi ;)

Håper alle har hatt ei fin jule og nyttårsfeiring! Gleder meg til å følge dere fine bloggejenter i 2013 også ♥

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Lena sa…
Så masse flott du har laget i året som har gått! Jeg har lagt deg inn i leselista mi for en stund siden, men har ikke vært flink til å legge igjen spor... det skal JEG bli flinkere til i 2013 :-)

Forøvrig så har jeg også som forsett å ha en litt bedre plan med mine prosjekter, deilig med nytt år - blanke ark og mange muligheter!

Godt nytt og kreativt år til deg, gleder meg til å følge deg videre :-)
Ja her var det masse flott som du har laga i 2012!! Alltid kjekt og inspirerande å sjå inn her til deg:) ønsker deg eit godt nyttår, vi " snakkes"
Bundingen sa…
Så oversiktlig og fint! Det blir noen plagg for ikke å snakke om masker gjennom et år.
Gleder meg til å bli med deg på strikke-ferden i 2013!

Klem fra Ingunn
Stine sa…
Så mye flott du har strikket! En av favorittene mine er nok det brune skjerfet, helt nydelig.

Gleder meg til å se mer i året som kommer :) Godt nyttår!
Anita sa…
Hjelpes meg så mye fint du har laget! -Vet jo det fra før, følger jo med deg... ;) Men kjekt med oppsummering!
Mye variert og fint, kjenner meg litt igjen med at det er kjekt å strikke det som ser gøy ut! Da er det bare om å gjøre at det er noen i "nærheten" som passer strikket!
Da er det greit å ha stor familie med medlemmer i flere størrelser (les alder:)Finner stortsett ett eller annet "offer" :)
Ønsker deg et kreativt og fantastisk 2013!
Klem, Anita ;)
Barwitzki sa…
Hjertelige hilsen til nytt år til deg. Jeg ønsker deg deilig strikkedeger 2013 også.
Herlig du har strikt sist år.
Tusen takk til fantastisk fletterlua.
Jeg hadde strikt første ganger... og
du hjalp meg... og lue er skjønn!!
Så fin... jeg må gi bort datter min,
naturligvis med gleder.
Ha en veldig god tid. Klem Viola
Guri sa…
Wow! Du har jammen laget masse fint i året som har gått!
Riktig godt nytt år til deg! Klem :)
Catarina sa…
Vad mycket fint du har gjort under året!!!! Din blogg är en riktig inspirationskälla!
Blåbærlina sa…
Wow, Gry-Anette - her var det jaggu mye fint!!! Skal si du har hatt et produktivt år, så morsomt å se det du har laget opplinet sånn!!!
Du er så flink og har en kjempekoselig og fin blogg, alltid en glede å lese innleggene dine og besøke deg!
En ekstra stor glede og overraskelse var det å møte deg på ordntlig nå før jul!!! Veldig koselig!
Ønsker deg også et godt nytt år (med og uten krok og pinner)!! Og med et mulig strikketreff kanskje ?!? :O)

Klemmer fra Nina
Torill sa…
Heilt fantastisk mykje fint! Du strikkar på! Det går seinare med meg enn med deg. Godt nytt år!
Veronica sa…
Hei!
Det er ikke så lenge siden jeg begynte å følge bloggen din, men jeg sniker ofte innom deg for å få inspirasjon. :)
Du lager så utrolig mye fint, og ekstra kjekt er det når du legger ut oppskrifter som du har laget eller finpusset selv.
Godt nyttår!
Klem fra Veronica.
Superpoduktivt år! Takk for all inspirasjon i 2012, gleder meg til å følge videre i 2013!
Anne-Lise sa…
Takker såååå masse for en flott blogg med masse herlig inspirasjon! Har blitt en av mine favorittblogger. Setter veldig pris på at du legger ut oppskrifter og så flotte bilder. Strikker på en oppskrift fra bloggen din nå faktisk; stripete baggy lue av Abuelitagarn. (men jeg strikker i fargene lilla- og naturhvit istedenfor lyseblå og hvit) Gleder meg til å følge deg videre!
:-) Anne-Lise
Full av Ull sa…
Wow, du har jammen strikket mye fint i året som gikk ;) Gleder meg til å se hvordan kavalkaden for 2013 blir ;)
Hos meg er også frykten for litt store prosjekter begynte å dabbe av, og nå har jeg maange planer som skal settes ut i live i løpet av vårparten :) Det blir nok å gå i gensere for meg også, Pickles har jo så masse som frister :) Ha en fin helg!
Mie sa…
Godt nyttår!
Så flink du har vært i 2012 - strikket/heklet masse fint! Jeg elsker sånne kavalkader. Det er så morsomt å se hva andre har fått produsert, også får man seg alltid en liten aha-opplevelse når man gjennomgår sine egen produksjoner. F.eks. har ikke jeg strikket et eneste plagg til voksen i år. Ikke engang en skarve lue.. Det skal nok endres i 2013 ;)
Quiltefeen sa…
Så masse fint du har laget i året som har gått.. :)
Det er alltid så koselig å ta turen innom deg, liker fargevalgene dine og modellene.. :)
Ønsker deg et godt og kreativt nyttår!! Spennende å se hva du tryller frem i løpet av året..
Klem, Kristin
MarJE sa…
Hei,
For ei flott oppdatering av allt det flotte du har laga gjennom året. Utrulig flink dame!!!
God helg til deg.
Synnøve sa…
Kjekt med kavalkade - du har jo laget SÅ mye fint i året som har gått :) 2012 var for meg egostrikkens år, så mitt forsett for 2013 må kanskje være at mannen i huset må få noe :) er dog superfornøyd med å ha strikket anvendelige plagg til meg selv, de brukes masse!
May Brit sa…
Å du å du, så masse fint du har laget i løpet av året. Det er så moro å se så mange fine bilder. Jeg er ikke alltid like flink til å ta bilder av det jeg lager, men jeg har tenkt å bli flinkere til det. Akkurat nå holder jeg på med Luksus-lue nr 2. Det er virkelig en flott lue som var koselig å strikke, så tusen takk for mønster:)
Klem fra May Brit
Bente sa…
For en fantastisk produksjon i 2012! Jeg er utrolig imponert over alt det fine du tryller sammen. Gleder meg til å følge deg dette året også.
Jeg elsker årskavalkader - og denne var virkelig flott! Veldig mye flott du har laget. Deilige farger :)
Stinemorღ sa…
Så mye lekkert du har tryllet fram i året som har gått! Kreativt!
Du vet at jeg alltid koser meg hos deg ♥ og gleder meg til å fortsette å følge deg i året som kommer!
klem ♥
Här visar du så många vackra grejer.Gissar att en hel del inspirerar till kreativitet för den som älskar hantverk i olika slag. Stickat o virkat är ju så inne nu och det är ju väldigt skojigt att få hålla på med något. Ha en skön vecka.
Anonym sa…
Takk for en nydelig oppsummering av året ditt på bloggen - du har virkelig laget mye lekkert, og jeg har blitt inspirert og veldig glad av å følge deg i året som gikk. Gleder meg til å følge deg dette året også :-)
Klem
Charlotte sa…
Kjempefine ting! Det er gøy med kavalkader. Må lære meg det til neste år. Har nesten ett år på meg. Bør vel være nok :D

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster