Gå til hovedinnhold

Min første Marius


Så ble det omsider min tur også, til å strikke Marius. Det har tatt litt tid ja, og det er ikke for at Marius ikke er flott - for det er han! Dog, jeg liker best de utradisjonelle fargene. Men jeg er rett og slett ikke så glad i å strikke disse flerfargede mønstrene. Jeg strammer og slakker på garnet ukontrollert og ender opp med å konsentrere meg så mye at både hender og hode får vondt.


Jeg har strikket veldig lite flerfargede mønster, kan bare komme på 3 prosjekter faktisk. Men det må sies at siste forsøk gikk tross alt best! Så det er kanskje håp for meg da :) Det var Stinemor sine aldeles nydelige sokker som fikk meg til å ville trosse frykten. Men når man på ett vis er nybegynner, så er kanskje ikke strømpepinner det enkleste å begynne med.


Så når Martine med den flotte bloggen Full av Ull viste frem hennes nystrikkede nydelige Marius-lue var jeg solgt. Jeg begynner såklart med det jeg kan best - lue! :) Jeg valgte å strikke med Nepal da jeg hadde det 'på lager' i fargene jeg ville ha. Jeg fulgte denne oppskriften på maskeantall og pinnenr og selve Marius-mønsteret hadde jeg lagret for lenge siden på pc'en, husker ikke hvor jeg fant det.


Men jeg burde kanskje sett at mønsteret jeg hadde ikke var likt de andre jeg har sett på luer. Og jeg burde kanskje regnet og tenkt litt på kombinasjonen garn/oppskrift her, for pga at stjernen kom såpass sent i oppskriften (og selvfølgelig måtte være med) ble luen laaaaang. Skikkelig fjortis-baggy-lue, hihi ;) Så denne blir ikke til meg, kanskje jeg kan tvinge den på Emma - men de som leste forrige innlegg skjønner at dette ikke er helt hennes stil ;)

Ha en fin kveld jenter, jeg gleder meg til noe nytt på pinnene!

Klem, Gry-Anette


Kommentarer

Stine sa…
Så nydelige farger! Det e no både jevnt og fint strikket så forventer mye mønster-strikk fremover ;) Dette kan du!
Mona sa…
Så fin den ble!
Synes det var kult at den er litt "baggy" jeg!! :-)
Holder selv på med Marius'n, og sliter litt som deg...problemet mitt er bare atjeg startet like godt med en genser til meg selv!!
Kjenner det i skuldrene ja...

Gleder meg til å se mer fra deg!!
Mona
Bundingen sa…
Knallfin lue! Sikkert mange som synes det er tøft at den er litt baggy. Fint strikka er den også! Artig at den er litt annerledes.

Fortsatt fin torsdagskveld!

Klem fra Ingunn
Irene sa…
Hvor er den bare rigtig flot.
Jeg kan rigtig godt lide mønstret
Stinemorღ sa…
Jeg er SÅ stolt av deg ♥
Dette klarte du kjempe bra, den ble så fin! :)
Da er du i gang vennen, nå blir det mye mønsterstrikk framover, hihi...

klem ♥
siwi sa…
Holder også på med diverse Marius til baby på bestilling, er heller ikke så flerfarget bereist, men øvelse gjør mester! Fin lue ble det hvertfall :)
Full av Ull sa…
For ei kjempefin mariuslue! Fine farger. Og morsomt at du linket til meg i innlegget <3
Det går alltid greit å strikke mønster når man først setter i gang, og det er så lett å bli hekta når man begynner å se mønstret på strikketøyet :) Jeg synes ikke akkurat det synes godt på luen her at du ikke har strikket så mye mønster før, for den var jo helt glatt og fin :)

Ble det Snarby-tur på deg i dag? Jeg er ferdighandlet for denne gang, og er fornøyd med at jeg ikke har tatt helt av, jeg har bare kjøpt garn til tre litt større prosjekter :)

Kos deg masse med pinnene ;) Og ha ei god helg! Klem fra Martine
Anne-Lise sa…
Kjempeflott lue! :-)
Birgitte sa…
Så fin fargekombinasjon til mariuslue! Jeg liker så godt å bruke utradisjonelle farger, da blir de tradisjonelle mønstrene nye på en måte:)Mønsterstrikkingen din ser da fin og jevn ut! Gleder meg til å se flere slike prosjekter fremover ;) Takk for koselig kommentar inne hos meg:)
Ingridstua sa…
Lua ble kjempetøff! Veldig fin blåfarge. Synes det er artig å strikke mønster, da ser man fremgangen omgang for omgang. Når det gjelder stramming, slakking av tråder osv., så er det kun øvelse som skal til :) Ulempen med mønster er jo selvfølgelig at du må følge med, ikke mye prating før man plutselig har strikket feil! *ler* At luen ble baggy, gjorde den ekstra kuul! Ha en fin kveld. Klem fra Ingrid
Misemor sa…
Så nydelig den ble. Du kan absolutt strikke med flere farger, ingen tvil. Med litt trening blir det ikke så anstrengt strikking heller skjønner du og det er lett å bli hekta. =)

Jeg har akkurat strikket ferdig en Marius-jakke til minstemannen i familien og jeg "sverger" på at jeg aldri skal strikke jakker mer.. hehe, men Mariusmønsteret blir jeg bare mer og mer glad i. =)

Ha ei fin strikkehelg.
Klem Tone =)
Synnøve sa…
Så gøy at dere tar turen nordover igjen! Jeg var så heldig å få en uglelue fra forrige Altatur til jul - mamma hadde spart på en hun kjøpte ;) Den er så fin, har allerede brukt den masse :) Denne Mariusen var skikkelig fin altså! Min kjære har lagt inn ønske om Mariuslue, og jeg har foreløpig ikke gjort noe med det... Men nå er det fare for at det skjer noe, for denne var fin! Ekstrapoeng for tykt garn også, og takk for tips ang hovedmønsterborden :)
Victoria @ sa…
Fanken!, nå ser det ut til at Mariuslue og må settes på lista over ting som måå strikkes i år!! :P Kjempefin! :)
Anonym sa…
Synes den var kjempefin! Så koselig blogg du har, er ofte innom her :)

Klem
Flott lue i fine farger! God helg ønskes deg:)
Guri sa…
Se der ja, er du i gang! Flotte farger og nydelig mønsterstrikk! Og jeg kan love deg at du slapper mere og mere av i skuldrene for hvert prosjekt med mønsterstrikk, så det er bare å stå på!
Ha en fin dag! Klem :)
Blåbærlina sa…
Hihi, da er vi to som helst strikker med en farge i gangen og
Som ikke har strikket Marius enda. Dvs nå er jo sikkert bare meg igjen!
Jeg monterte o bare vesten jeg viste fram.... :o)
Syns lua ble kjempefin, likte også fargene.
Dette er hva jeg kaller konsentrasjonsstrikk,
Så ikke rart man blir anstrengt her og der,
Men øvelse gjør alltid mester.... Haha... Stå på!

Ønsker deg ei super helg med dine!
Klem fra Nna
Så nydelig marius! Vakre farger sammen!! Enig med deg i at utradisjonelle farger er flott, men jeg sier som Ole Brum, ja takk begge deler;)
Marius-mønsteret er flott uansett hvilke farger det strikkes i. Men jeg har også en elsk på de originale fargene. Det å strikke med flere tråder blir en vane :)
Unknown sa…
Jeg syns du var riktig så "heldig" med mønsteret. Jeg kan ihvertfall ikke se at du har strammet og slakket "på feil steder".
En riktig så fin lue ble det :)
Barwitzki sa…
Flott Mariuslue du har strikket, sjkønn blå/hvit og fremfor alt laaang er må. Jeg lærer norsk og jeg har strikket også genser med Marius-mønster... og jeg tenker jeg må strikke lue med Marius også enda :-)
Ha det og har en deilig uke. Viola
Hva - ser ikke problemet, he-he! Du strikker nydelig. Det er ikke en feil å spore og det ser virkelig både proft og jevnt ut. Griselekkert! Har ikke sett denne varianten av Marius-lue før. Artig - kjempeflott lue altså!!

Er ikke så glad i mye mønster selv og iallfall ikke med mange farger. Har noen ønsker, men de er litt på vent, kremt... ^_^

Ha ei herlig ny uke!
Klem, Eli Kristin

Systro sa…
Inspirasjonen gjeng videre, no har eg og ei tofarga Marius på pinnene. Etter rett og vrang strikk på fem påfølgjande luer var mønster kjærkoment!!
Lua di hadde så klåre, friske, vinterlege fargar!!
Anonym sa…
Skikkeli fin, kjøper den gjerne!!! Elsker baggy luer:)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster